Uçak Bileti

Kıbrıs adasının güneydoğusunda konumlanan Larnaka, adanın en turistik şehirlerinden biri. Günümüzde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) sınırlarında bulunan şehir, kendi ismiyle anılan körfezin kıyısında kurulu önemli bir ticaret limanına da sahip.

Tüm Kıbrıs adası genelinde (kuzey-güney) bulunan 3 havalimanından en büyüğüne evsahipliği yapan Larnaka şehri özellikle yaz aylarında deniz-kum-güneş turizmini tercih eden Avrupalı turistlerle dolup taşıyor. Avrupa’nın dört bir yanından düzenlenen uçak seferleri turist gruplarını şehre getiriyor.

Larnaka Tarihi

Larnaka-Nasil-Gidilir

150,000’i aşan yerleşik nüfusa sahip olan Larnaka, turistik bir şehir olduğu kadar tarihi geçmişi ile de adanın en eski bölgelerinden biri. MÖ 14. Yüzyılda Antik Yunanlar tarafından Kition ismiyle kurulan şehirde o yıllardan günümüze yerleşim devam etmiş.

Üst üste geçirdiği yıkıcı depremlerin etkisiyle Orta Çağ’da limanı çamurla dolan kent, Larnaka Körfezi’nin kıyısına günümüzdeki yerine taşınmak zorunda kalmış. Günümüzde eski kentin kalıntıları tamamen ortadan kalkmış olsa da şehirde arkeolojik eserlere rastlanıyor. Adanın en zengin müzelerinden biri olan arkeoloji müzesi şehirde gezilecek yerler arasında.

Mobil Uygulama

Türk ve İslam medeniyetinin izlerini taşıyan Hala Sultan Tekkesi, şehirdeki çok kültürlülüğünün simgesi. Sırasıyla Memlüklüler, Venedikliler ve Osmanlıların egemenliğine giren Larnaka, hala adanın en güçlü ticaret ve turizm noktalarından biri.

Larnaka’ya Nasıl Gidilir

Larnaka-Kibris

Adanın en büyük havalimanı olan Larnaka Uluslararası Havalimanı bu şehre gelmenin en kolay yolu. Şehir Güney Kıbrıs’ın bir parçası olduğundan ve Kıbrıs sorunu nedeniyle Türkiye ile ilişkileri kesintide olan Güney Kıbrıs’a Türk vatandaşlarının direkt ulaşma imkanı bulunmuyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üzerinden de Türk vatandaşlarının ülkeye girişine izin verilmiyor. Güney Kıbrıs’ın Atina Büyükelçiliğinden yapılacak vize başvurusunun ardından Atina ya da Avrupa bağlantılı uçak seferleriyle şehre gidilebiliyor.

Bunun için Larnaka uçak bileti almak gerekiyor. Şehir deniz otobüsü ağı ile Lübnan ve Suriye ile de temas halinde. Kıbrıs sorununun çözülmesi durumunda bölgenin Türk turistler tarafından ilgi göreceği tahmini yapılıyor.

Akdeniz iklimin en güzel hissedildiği şehirlerden Larnaca, palmiyelerle bezeli sokak ve caddeleri, birbirinden şahane kumsalları, minik bar ve restoranları, şık kafeleri, lezzetli yemekleri, sıcakkanlı insanları ile keyifli bir tatil imkanı sunuyor. Kıbrıs’ın sıcaklığını hissetmek için bu şehri keşfetmeye hazır olun!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here