Uçak Bileti

Tatil için masmavi, tertemiz bir deniz mi arıyorsunuz o zaman Aşı Koyu’na bir şans vermelisiniz. Güzel koylarda yüzmeyi seviyorsanız Aşı Koyu tam da size göre bir yer. Burada kendinizi akvaryumda sanıp balıklara arkadaşlık yapabilirsiniz.

Muğla sınırlarında yer alan Aşı Koyu gitmesi biraz zahmetli fakat buna değecek bir koy. Kalabalıktan bir nebze uzak bu güzel koy yolunun zahmetli olmasından dolayı bir İztuzu Plajı’na göre daha sakin. Yazın nasıl derseniz yazın her yer kalabalık.😊

Bu yazımda Aşı Koyu ile ilgili tüm detayları vermeye çalışacağım. Umarım faydalı bir yazı olur ve Aşı’ya giderseniz yazım size rehber olur.

Aşı Koyu Nerede ?

Aşı Koyu, Muğla’nın Ortaca ilçesi sınırlarında bulunuyor. Bu koy konum olarak İztuzu Plajı ve Sarıgerme Plajı ortasında yer alıyor. Aşı Koyu’na hem Dalaman hem de Ortaca ilçelerinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Aşı Koyu’nun haritadaki konumu burada.

Mobil Uygulama

Aşı Koyu’na Nasıl Gidilir ?

aşı koyu

Aşı Koyu’na gitmek için araç şart. Ya bireysel aracınız olmalı ya da kiraladığınız araç. Buraya herhangi bir dolmuşla gidemiyorsunuz.

Yukarıda dediğim gibi Aşı Koyu’na hem Ortaca hem de Dalaman ilçesinden ulaşım sağlayabilirsiniz. Aşı Koyu’nun son 5 km’lik yolu toprak yol. Bu yolu gitmek biraz zahmetli. Fakat çok da kötü bir yol değil. Yavaş yavaş gittiğinizde herhangi bir sorun olmaz.

Aşı Koyu’nun Denizi Nasıl ?

Aşı Koyu’nun denizi tertemiz. Su o kadar berrak ki denizin dibi kıyıdan çok rahat görünüyor. Dalış yapmayı seviyorsanız ya da iskeleden atlamayı bu koya bayılacaksınız. Rengarenk balıklar, tuhaf deniz canlıları ile yüzeceksiniz.

Aşı Koyu alan olarak küçük bir koy. Sahil küçük çakıllardan oluşuyor. Deniz suyu sıcaklık olarak oldukça serin. Deniz 4-5 metreden sonra derinleşiyor. Deniz durgun. Yüzme bilmeyenler kıyıda takılabilir.

Koyda tek bir tesis var. İsterseniz bu tesisten faydalanabilirsiniz isterseniz de kendi getirdiklerinizi kullanabilirsiniz.

Aşı Koyu oldukça bakir bir bölgede yer aldığından telefon çekmiyor. Dolayısıyla harita noktasında önceden tarif almayı unutmayın.

Aşı Koyu Giriş Ücreti

aşı koyu denizi

Aşı Koyu’nun 2022 yılı için giriş ücreti motosiklet için 29 TL, otomobil için 39 TL. İşletmenin şezlonglarından faydalanmak isterseniz 2 şezlong ücreti 150 TL. Burada ücretsiz masa ve sandalye bulunuyor. Yoğun sezonda bulmak zor olabilir.

Son olarak burada macera severler için zipline da var ücreti 100TL. burada bulunan tesiste porsiyon patates kızartması 60 TL, tost 70 TL, bira 70 TL, 1 lt su 20 TL. Bu fiyatlar 2022 yılı için geçerli.

Aşı Koyu’na Yakın Gezilecek Yerler

Aşı Koyu ve bulunduğu bölge cennetten bir köşe. Buraya geldiğinizde gezebileceğiniz bir çok yer var. Eğer bu yerleri gezmek isterseniz sabah erkenden yol almalısınız. Aşı Koyu’na yakın gezilecek yerleri aşağıda bulabilirsiniz.

Aşı Koyu’na Yakın Gezilecek Yerler

  • İztuzu Plajı
  • Radar Tepesi
  • Dalyan
  • Kargıcak Koyu
  • Kaunos Antik Kenti
  • Çandır Seyir Terası
  • Dalaman
  • Köyceğiz

Aşı Koyu gezi notlarımın sonuna geldik. Umarım faydalı bir yol olmuştur. Sormak istediğiniz bir şey olursa aşağıya yorum yapabilirsiniz. Keyifli gezmeleriniz olsun.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here