Uçak Bileti

İzmirlilerin kaçamak ve kafa dinleme noktası olan Pissa Plajı her noktası ile tam bir huzur yuvası. İzmir’de denize girilecek güzel bir yer arıyorsanız adresiniz Pissa Koyu olabilir. Burada turkuaz rengi sular ve tertemiz bir deniz sizi bekliyor.

Hemen uyarımı yapayım. Burası oldukça bakir bir koy. Yani bir işletme, tesis bulunmuyor. Dolayısıyla buraya gelecekseniz lütfen ama lütfen çöplerinizi toplamadan buradan ayrılmayın.

Bu yazımda Pissa Plajı ile ilgili tüm detayları vermeye çalışacağım. Umarım faydalı bir yazı olur ve Pissa’ya giderseniz yazım size rehber olur.

Pissa Plajı Nerede ?

Pissa Plajı Nerede ?

Pissa Plajı, İzmir’in Dikili ilçesinin Bademli Köyü sınırlarında bulunuyor. Bademli Köyü ile Pissa Koyu arası yaklaşık 15 dk. Koyun İzmir’e uzaklığı ise 126 km.

Mobil Uygulama

Koya ulaşmak için ilk olarak Dikili’ye sonra da Bademli Köyüne ulaşmanız gerekiyor. Koyun haritadaki konumu burada.

Not: Pissa Plajı’nın hemen karşısında Midilli Adası bulunuyor. Hava temizse çıplak gözle bu adayı görebilirsiniz.

Pissa Plajı’na Nasıl Gidilir ?

Pissa Plajı'na Nasıl Gidilir ?

Pissa Plajı’na giden herhangi bir dolmuş bulunmuyor. Buraya ulaşmak için araç şart. Plaja Dikili’nin içinden geçip Bademli Köyü’ne oradan da bozuk ve toprak bir yoldan geçerek plaja ulaşıyorsunuz. Yol dar ve bozuk dikkatli gitmeniz de fayda var. Geniş bir alan var arabanızı oraya park edebilirsiniz.

Plaja karavan ile gelen bir çok kişi var. Aynı zamanda burada kamp yapabileceğiniz bir çok alan da mevcut. Yani çadırınızı rahatça burada kurabilirsiniz.

Plaja otobüs ile gelecekseniz, İzmir Otogarı’na ya da Dikili Otogarı’na giden otobüslere binebilirsiniz. Dikili Otogarı’ndan Bademli’ye giden servislere binerseniz köye kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Sonrası da ya otostop ile ya da yürüme ile koya ulaşabilirsiniz.

Pissa Plajı’nın Denizi Nasıl ?

Pissa Plajı'nın Denizi Nasıl ?

Pissa Plajı’nın denizi tertemiz. Masmavi güzel bir deniz sizi bekliyor. Fakat şunları da belirteyim. Yazın burası oldukça kalabalık. Dolayısıyla deniz bulanıklaşabiliyor. Bir de açık deniz olduğu için özellikle öğleden sonra deniz dalgalı olabiliyor.

Pissa Plajı alan olarak orta büyüklükte bir plaj. Plajın bir kısmı kumdan oluşuyor bir kısmı da küçük taşlardan. Her ihtimale karşı deniz ayakkabısı almayı unutmayın. Deniz suyu genelde soğuk. 7-8 metreden sonra deniz derinleşiyor. Yüzme bilmeyenler burada rahatça takılabilir.

Koyda herhangi bir tesis bulunmuyor. Duş, soyunma alanı aramayın bulamazsınız. Özetle buraya gelirken hazırlıklı gelmeyi unutmayın.

Pissa Plajı Giriş Ücreti

Pissa Plajı Giriş Ücreti

Pissa Plajı’nın herhangi bir giriş ücreti bulunmuyor. Burayı ücretsiz şekilde ziyaret edebilirsiniz. Öncesinde belediyenin işletmesi vardı ve ücret alınıyordu ama artık giriş ücreti yok. Otoparktan da herhangi bir ücret alınmıyor.

Pissa Plajı’nda herhangi bir tesis de bulunmuyor. Dolayısıyla buraya gelmeyi tercih ederseniz yeme içme noktasında tedarikli gelmenizde fayda var. Eğer bir şeyler almayı unutursanız Bademli Köyü’nde bulunan marketlere gidebilirsiniz.

Pissa Plajı’na Yakın Gezilecek Yerler

Pissa Plajı'na Yakın Gezilecek Yerler

Pissa Plajı ve bulunduğu bölge cennetten bir köşe. Buraya geldiğinizde gezebileceğiniz bir çok yer var. Eğer bu yerleri gezmek isterseniz sabah erkenden yola çıkmalısınız. Pissa Koyu’na yakın gezilecek yerleri aşağıda bulabilirsiniz.

Pissa Plajı’na Yakın Gezilecek Yerler

  • Bademli Köyü
  • Dikili Merkez
  • Küçük Zindancık Koyu
  • Killik Koyu
  • Hayırlı Koyu
  • Bergama Merkez
  • Pergamon Antik Kenti

Pissa Plajı gezi notlarımın sonuna geldik. Umarım faydalı bir yol olmuştur. Sormak istediğiniz bir şey olursa aşağıya yorum yapabilirsiniz. Keyifli gezmeleriniz olsun.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here