Uçak Bileti

Akdeniz kıyısında bulunan turistik bir şehir olan Antalya, maviyi ve yeşili buluşturan doğası ile cennetten bir köşeyi andırıyor. Yaz aylarında Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Antalya, görenleri kendine hayran bırakan plajlarının yanı sıra doğal ve tarihi güzellikleriyle de turistlerin gözde tatil mekânlarından biri. Yer üstünde olduğu kadar deniz altında da on binlerce deniz canlısına ve bitkisine ev sahipliği yapan bu güzel şehir, dalışla ilgilenenler için de eşsiz bir tatil noktası. Sunexpress ile Türkiye ve Avrupanın pek çok noktasına uçabileceğiniz Antalyada güzel vakit geçirebileceğiniz pek çok alternatif var.

Doğal güzelliklerinin yanında sıcağı ve bunaltan nemiyle da oldukça ünlü bir yerleşim yeri olan Antalya’ya, nemin yüksek olduğu haziran-temmuz-ağustos gibi çok sıcak aylar yerine bahar dönemlerinde gitmek tatilinizi daha rahat geçirmenizi sağlayabilir.

Antalya’nın 5 Turistik İlçesi

1. Kaş

Son dönemlerde özellikle Çukurbağ Yarımadası oldukça rağbet gören bir sahil beldesi olan Kaş, Bodrum’u andıran beyaz boyalı evleri, dar sokakları ve eşsiz manzarası ile nefes kesici bir yer. Su altındaki muhteşem canlı çeşitliliği ve mağaraları ile Türkiye’nin en iyi dalış bölgesi olan Kaş’ta, dalışın yanı sıra yamaç paraşütü yapabilir ya da civarda bulunan antik kentleri dolaşarak bölgenin geçmişini inceleme fırsatı bulabilirsiniz.

Mobil Uygulama

2. Manavgat

Türkiye’nin dünyaca ünlü Manavgat Şelalesine sahip bu şirin ilçe, plajlarıyla da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ayrıca Manavgat’ta bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı, Oymapınar Gölü ve Roma döneminden kalma taş bir yapı olan Oluk Köprü de ilçenin görülmeye değer güzellikleri arasında bulunuyor.

3. Finike

Uzunluğu 10 kilometreyi bulan Finike Plajı ile Türkiye’nin en uzun sahil şeritlerinden birine sahip olan Finike, tarihte eski bir liman kenti olarak geçiyor. Yöre halkının en büyük geçim kaynaklarından biri olan narenciye üretimiyle de meşhur olan Finike’de, bu yıl ilk kez Uluslararası Portakal Festivali de düzenlendi.

4. Konyaaltı

Antalya’nın meşhur falezlerini görebildiğiniz bu ilçenin kendi adını taşıyan plajı uçsuz bucaksız görünümü ile büyülüyor. Şehir merkezinde bulunan Konyaaltı’na nostaljik tramvaya binerek gidebilir ve son durakta seyir tepesinden tüm ilçeyi kuşbakışı seyredebilirsiniz.

5. Kemer

Su baskınlarıyla mücadele edebilmek için örülen duvarlar sebebi ile Kemer ismiyle anılan bu küçük ama sevimli ilçe, son 20 yılda yapılan turizm yatırımlarıyla Antalya’nın parlayan yıldızı olmaya aday.

Antalya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Eğer hala bu etkileyici yeri görmediyseniz, Antalya uçak bileti alıp Türkiye’nin en güzel tatil adreslerinden biri olarak bilinen Antalya’ya doğru yola çıkabilir ve fotoğrafların anlatmakta yetersiz kaldığı bu güzel şehri yerinde keşfetmenin tadına varabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here