Uçak Bileti

KumlucaAkdeniz’in tatil merkezi Antalya’nın bir ilçesi. Antalya kent merkezine 96 km mesafede bulunan ve araçla yaklaşık 1,5 saat uzaklıktaki Kumluca, Akdeniz Bölgesinin Batı Akdeniz Bölümünde, Antalya Körfezi’nin batı kısmındaki Teke Yarımadası ile Fethiye Körfezi hizasında yer alıyor.

Güneyinde Akdeniz, kuzeyinde Korkuteli ilçesi, doğusunda Kemer ilçesi, batısında Finike ilçesi, batı ve kuzeybatı yönünde de Elmalı ilçesi ile çevrili Kumluca, üç tarafı dağlarla çevrili bir ova üzerine kurulu.

Antalya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Kumluca’nın 30 km’yi aşan sahil şeridinde Adrasan ve Olimpos gibi Akdeniz Bölgesi’nin en önemli turizm merkezlerinden ikisi bulunuyor. İlçe Olimpos Antik Kenti ile birlikte, Corydella, Rhodiapolis, İdebessiois, Gagae antik kentlerine de ev sahipliği yapıyor.

Mobil Uygulama

Kumluca nerede, nasıl gidilir?

Kumluca, Antalya’nın batısında yer alan bir ilçe. Kumluca’nın doğusunda Kemer ve Çıralı, batısında ise Finike ilçeleri bulunuyor. Kumluca’nın kuzeyinde ise Antalya’nın Elmalı ilçesi var.

Antalya Havalimanı’ndan Kumluca’ya ulaşım

Kumluca’ya en yakın havalimanı Antalya Havalimanı. Antalya Havalimanı’na Türkiye’nin birçok şehrinden olduğu gibi Avrupa kentlerinden de direkt ulaşım imkanı bulunuyor.

Antalya kent merkezine 13 km uzaklıktaki havalimanına ulaştıktan sonra tramvay, belediye otobüsü, taksi ya da HAVAŞ servisi ile Otogar’a geçip Otogar’dan Batı Antalya firmasının otobüsleriyle Kumluca’ya ulaşabilirsiniz.

Antalya Otogarı’ndan hareket eden otobüsün güzergahında Konyaalatı, Beldibi, Göynük, Kemer, Çamyuva, Tekirova, Ulupınar, Çıralı Kavşağı, Olimpos Kavşağı, Adrasan Kavşağı yer alıyor. Antalya-Kumluca otobüsle ulaşım 1 saat 35 dakika sürüyor.

Havalimanından Kumluca’ya ulaşım için araç kiralama ya da özel transfer aracı seçenekleri de bulunuyor.

Antalya otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

Özel araçla Kumluca’ya ulaşım

Özel araçla Antalya’dan Kumluca’ya ulaşım için D-400 Karayolu’nu kullanmak gerekiyor. Bu kara yolu Antalya şehir merkezinden başlayıp batıda Kaş ve Fethiye’ye kadar uzanan sahil yolu.

Antalya kent merkezinden sonra Beldibi, Göynük, Kemer, Çamyuva ve Tekirova’yı geçtikten sonra Kumluca’ya ulaşılıyor.

İzmir, Ankara ve İstanbul’dan Kumluca’ya özel aracıyla gelmek isteyenlerin de öncelikle Antalya kent merkezine ulaşmaları gerekiyor.

Muğla ve Fethiye’den Kumluca’ya özel araçla ulaşım için ise ilçenin batısındaki Kaş sahil yolu kullanılıyor.

Kumluca’ya otobüsle ulaşım

Kumluca’ya büyük şehirlerden direkt otobüs bağlantısı yok. Sadece yaz döneminde Antalya sahil şeridini kullanan bazı otobüs firmaları Kumluca’ya da uğruyor. Yaz dönemi dışında otobüsle Kumluca’ya ulaşmak isteyenlerin Antalya Otogarı’na geldikten sonra Batı Antalya firmasının otobüslerini kullanmaları gerekiyor.

Batı Antalya firmasının her yarım saatte bir seferi var. Firmanın otobüsleri Antalya-Kumluca-Finike-Demre-Kaş güzergahında sefer yapıyor. Her ilçede yolcu alıp indirmesi nedeniyle ulaşım Antalya merkezden uzaklaştıkça biraz daha uzuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here