Uçak Bileti

İzmir‘in Selçuk ilçesi sınırlarında bulunan Efes Antik Kenti‘nin tarihi MÖ 6,000 yıllarına uzanıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne 2015’te giren antik şehir, ülkemizde en çok ziyaret edilen ören yerleri arasında. Antik dünyanın en önemli uygarlık, kültür, bilim ve sanat merkezlerinden biri olan Efes’in kuruluşu MÖ 6,000’li yıllara uzanan antik şehirde yapılan kazılarda Cilalı Taş Devri izlerine rastlanıyor.

Efes Antik Kenti Roma, Yunan ve Türk olmak üzere farklı medeniyetlerin esintisini içeriyor. Türkiye’nin en güzel antik şehirleri arasında bulunan Efes, geçmişte Doğu ile Batı arasında önemli bir geçiş noktasıydı. Roma Döneminde Asya eyaletinin başkenti olan şehir, dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağa da ev sahipliği yapıyordu.

İzmir uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Antik Çağ’da Doğu ile Batı’nın buluştuğu bir noktada yer alan antik kent, liman kenti kimliği, politik ve ticari gelişmelerle birlikte Roma Devleti’nin Asya eyaletinin başkentine dönüşmüş. Dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı’nın Efes’te yer almış olmasının kentin daha çok ziyaretçi çekmesinde etkisi bulunuyor.

Mobil Uygulama

Her yıl ortalama 1,5 milyon kişinin ziyaret ettiği, Türkiye’nin en güzel antik şehirleri arasında yer alan Efes Antik Kenti’nde kazılar 100 yılı aşkın süredir devam ediyor. Her biri mimari şaheser olan Celcus Kütüphanesi, Yamaç Evler, Antik Tiyatro, Kral Yolu ve çok sayıda arkeolojik eseri Efes’te görmek mümkün.

Efes’in günümüze kadar gelmiş kalıntıları, 8-9 kilometrelik bir bölgeye yayılmış durumda. Ayasuluk Kalesi, Meryem Ana Evi, St. Jean Bazilikası, Artemis Tapınağı, İsa Bey Camii ve Şirince Köyü görülmesi gerekn önemli yerler arasında.

Efes Antik Kenti’ne nasıl gidilir

Efes Antik Kenti, İzmir’in güneyinde Selçuk ilçesi sınırlarında yer alıyor. Antik şehir, İzmir’den 83, Selçuk’tan 3,5, Kuşadası’ndan 19, İstanbul’dan 552, Ankara’dan ise 628 km uzaklıkta. Efes’e en yakın havalimanı İzmir Adnan Menderes Havalimanı. En yakın tren istasyonu ise Selçuk’ta.

İzmir otobüs bileti seçeneklerine göz atın.

1. İzmir’den Efes’e ulaşım

İzmir’den Efes’e nasıl gidilir sorusunun yanıtı, İzmir Şehirlerarası Otogarı’ndan (İZOTAŞ) Selçuk minibüslerine binmek ya da herhangi bir İZBAN durağından İZBAN’a binerek öcelikle Selçuk’a gitmek gerek. Aracı olmayanlar için İZBAN en pratik yol. Önce İzmir’den Tepeköy İZBAN İstasyonu’na gidiyorsunuz, oradan da kart basmadan Selçuk’a ulaşıyorsunuz.

İzmir ile Selçuk arası 80 km’lik bir mesafe bulunuyor. Bu mesafe minibüsle 1 saat, İZBAN ile 1 saat 30 dakika civarında sürüyor. Selçuk’a İzmir’den özel araçlarıyla geleceklerin, İzmir-Aydın Otoyolu’nu takip ederek, Selçuk kavşağından çıkması gerekiyor. Otoyolu kullanmak istemeyenler ise İzmir-Aydın arasındaki eski yolda, Torbalı’yı geçtikten sonra Selçuk tabelasını takip etmeli.

2. Selçuk’tan Efes’e ulaşım

Selçuk ilçe merkezinde bulunan Selçuk Otogarı’ndan Efes’e minibüslerle ulaşılıyor. Selçuk ilçe merkezinden Efes Antik Kenti 3.5 km mesafede. Minibüslerle antik kente 15 dakikada ulaşılıyor.

3. Kuşadası’ndan Efes’e ulaşım

Aydın’ın Kuşadası ilçesi, Efes Antik Kenti’ne 20 km uzaklıkta. Kuşadası’na kruvaziyer gemilerle gelen turistlerin büyük bölümü günübirlik turlarla Efes Antik Kenti’ne uğruyor. Kuşadası Otogar’dan Selçuk minibüsleri ya da İzmir yönüne giden otobüslerle Efes Antik Kenti girişinde inip yürüyerek antik kente ulaşabilirsiniz. Ulaşım yaklaşık 35 dakika sürüyor.

Efes Antik Kenti, Türkiye’de en çok ziyaretçi ağırlayan turistik destinasyonlar arasında. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde ülkemizi temsil eden antik kenti her yıl 1 milyondan fazla kişi ziyaret ediyor.

Yılın her dönemi ziyaret açık olan antik kenti ziyaret etmeden önce Müze Kart satın almayı unutmayın. Yaz aylarında bir hayli sıcak ve kalabalık olan Efes Antik Kenti yürüyüş için zorlayıcı olabiliyor. Antik kenti ziyaret için en uygun dönem bahar ayları.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here