Uçak Bileti

Pek çok gezgin, Amerika Birleşik Devletleri‘nde en çok ziyaret edilen milli parkların
Büyük Kanyon, Yellowstone ve Yosemite olduğunu düşünür. Oysa Tennessee’de yer alan Great Smoky Mountains ABD’nin en çok ziyaret edilen milli parkı.

Olağanüstü güzelliğe sahip bu bölge her yıl en yakın rakibi Büyük Kanyon’dan iki kat daha fazla ziyaretçi alıyor. Eyaletin popülaritesi, diğer sekiz eyalet arasında ulaşılması kolay bir konumda olmasından kaynaklanıyor. Şaşırtıcı doğal güzellikleri, zengin tarihi ve cazibe merkezlerinin de bu ilgideki payı büyük.

Tüm bunların yanında müzik de bu coğrafyanın en ilgi çekici unsurlarından biri. Elvis Presley’den Johnny Cash’e kadar pek çok müzik ustasının ve sanatçının çıkış yeri bu eyalet. Tennessee’deki en turistik yerleri ve cazibe merkezlerini keşfetmek için yazımızı mutlaka okuyun.

Tennessee’de Görebileceğiniz 5 Yer

1. The Great Smoky Mountains National Park

Tennessee gezilecek yerler

The Great Somoky Mountains’ı keşfetmeye başlamak için en iyi yer Gatlinburg kasabası. Kasabanın merkezinden milli parkın en popüler bölgelerine kolayca gidebilir ve sadece telesiyeje binerek yıl boyunca çeşitli aktiviteler sunan kayak merkezine ve eğlence parkı Ober’e gidebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Parkın içinde pek çok yürüyüş rotası var. Parkın önemli noktaları arasında 900 milden fazla yürüyüş parkuru ve 6643 fit yüksekliğinde Clingmans Dome dağı ve 360 derece panoramik manzara sunan Gözlem Kulesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Yürüyüş ve gezi için geliyorsanız milli parkı ziyaret etmek için en iyi zaman İlkbahar ve sonbahar arası.

Smoky Dağları’nı günübirlik ziyaret etmeyi planlıyorsanız Sugarlands ve Cades Cove güzel bir vadi içinde keyifli bir rota seçeneği. Vadiyi dolaşırken harika manzaralar, hoş çiftlikler ve vahşi yaşamla karşılaşacaksınız. Milli parkta çadırda kalmak eğlenceli bir deneyim olabilir.

Uçak biletini “Koşulsuz Bilet İptal Hizmeti” ile satın al, uçuşa 2 saat kalana kadar keyfine göre iptal et seçenekleri Turna.com’da.

2. Nashville

Nashville

Nashville, ABD’nin doğusunda yer alan Tennessee eyaletinin başkenti ve Memphis’ten sonra en büyük şehri. İçinden geçen Cumberland Nehri, ülkenin yerel müziği diyebileceğimiz “Country müziğin” merkezi ve gezilecek çok sayıda ilgi çekici adresleriyle eğlenceli bir şehir.

Cheekwood Malikanesi ve Bahçeleri, Frist Sanat Müzesi, Nashville Hayvanat Bahçesi, Andrew Jackson’ın evi, Country Music Hall of Fame and Museum, Grand Ole Opry, John Seigenthaler köprüsü, Ryman Oditoryumu, Radnor Gölü Eyalet Parkı, Nelson Green Brier İçki Fabrikası, Belle Meade Müzesi gezilecek yerler listenizde olsun.

BNA Nashville Havalimanına THY ile Chicago aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz. Nashville uçak bileti kampanyaları için turna.com e mail listesine kaydolun. Nashville uçak biletleri ne kadar, sefer saatlerini görmek için de bilgi alabilirsiniz.

3. Graceland and the Elvis Presley Memphis Complex

Memphis şehrinin en gözde iki mekanı Graceland ve Elvis Presley Memphis Complex Washington D.C’deki Beyaz Saray kadar popüler kabul ediliyor. Rock and Roll dünyasının haç yeri kabul edilen Graceland Mansion her yıl çok sayıda müzik sever tarafından ziyaret ediliyor.

Elvis Presley Memphis Complex’in içinde yıldızın kullanmış olduğu kıyafetler, hatıra koleksiyonu, özel eşyaları, müzik odası, arabası ve daha pek çok şey sergileniyor. Rehber eşliğinde bu kompleksi gezebiliyorsunuz.

İsterseniz konaklamalı tur paketlerini de internet üzerinden satın alabilirsiniz. Cazibe merkezini sanal olarak da gezmek mümkün. Web sitelerinde çok sayıda eğlenceli interaktif sergi ve çevrimiçi turlar yer alıyor.

4. Memphis

Memphis

Blues ve gospel müziğin merkezi Memphis, Tenessee eyaletinde bir şehir. Elvis Presley’nin gençlik yıllarını geçirdiği ve müzikle ilgilenmeye başladığı yer de burası. Elvis, Jerry Lee Lewis, BB King ve Roy Orbison gibi isimler Memphis şehir merkezinin hemen doğusundaki küçük Sun Stüdyoları’nda müziğe başlamıştı. Elvis Presley gibi büyük yıldızların çıkış yaptığı Beale Caddesi’ne uğrayın.

Rock ‘n’ Roll Muesum gezi listenizde mutlaka olsun. Bu popüler müzede 1930 ve 1970 arasında müziğe öncülük etmiş ikonlara ait pek çok eşya görebilirsiniz. The STAX Museum of American Museum ve Stax Records Studio’da müzik sevenlerin uğraması gereken adreslerden.

Memphis Havalimanı’na THY ile Chicago aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz. En uygun Memphis uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Koşulsuz bilet iptali, online değişiklik, akıllı uçuş ve daha fazlası turna.com’da.

5. Knoxville

Knoxville, ABD’nin Tennessee eyaletinin nüfus bakımından en büyük üçüncü şehri. Eyaletin doğu yakasında kalan Knoxville Tenessee Nehri’nin hemen kenarında kalıyor.

Knoxville Museum of Art, şehrin en eşsiz binalarından biri olan Tennessee Theatre, Market Square (Market Meydanı), tepesindeki altın sarısı topuyla hemen fark edeceğiniz Sunshphere Tower, James White’s Fort, çok sayıda sokak sanatı görebileceğiniz Strong Alley (Graffiti Alley), Miller’s Building Mural ve Weaving Rainbow Mountain merdivenleri, Mead’s Quarry Lake şehrin en keyifli noktaları.

THY ile Chicago aktarmalı olarak TYS Knoxville Havalimanı’na ulaşabilirsiniz. En uygun Knoxville uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here