Uçak Bileti

Eşsiz doğal güzellikleri ile gezginlere yeni keşifler için fırsatlar sunan dünya, az bilinen doğa harikalarıyla huzurun ve dinginliğin kapılarını aralıyor. Bu yerlere yapacağınız yolculuklar unutulmaz manzaralara tanıklık etmenizi sağlarken, yolda olmanın büyüsünü hissetmenize de sebep oluyor. Bu doğa harikalarını keşfetmek için uçak bileti alıp seyahat planınızı hayata geçirmeniz ilk adım.

Görülmesi Gereken 14 Doğa Harikası

1. Blyde Nehri Kanyonu, Mpumalanga, Güney Afrika

Dünyanın en büyük üçüncü kanyonu olarak bilinen 33 kilometre uzunluğundaki Blyde Nehri Kanyonu, görkemli manzarası ile oldukça ünlü. Bölge, kendine hayran bırakan turistik yapısı, 25 bin hektarlık bereketli toprakları, keskin nehir kıvrımları ve vadiyi saran devasa çukurları ile doğa yürüyüşü tutkunları için kaçırılmayacak bir fırsat.

2. Colorada Lagünü, Eduardo Avaroa Andean Fauna Ulusal Rezervi, Bolivya

Mobil Uygulama

Colorada Lagünü’nün etkileyici manzarasını izlerken, yüzlerce pembe Puna flamingosu size eşlik ediyor. Rengini su yosunu, boraks ve sulfür çözeltilerinin pigmentasyonundan alan Colorada Lagününün kızıl, mavi, beyaz ve sarıya kaçan renkli sularında gezinmek, hem bölgenin isminin nereden geldiğini hatırlatıyor hem de gözlerinizin pasını siliyor.

3. Çikolata Tepeleri, Bohol, Filipinler

Filipinler’deki Çikolata Tepelerinin yeşil görünümü, kurak dönemlerde yerini çikolata renkli otlara bırakıyor. Yaklaşık 30 metre yüksekliğindeki bin 200’den fazla tepe, çikolatayı ve yürüyüşü sevenler için muhteşem bir yapıya sahip. Uçsuz bucaksız bir görünüme sahip olan bu doğa harikası, Bohol’e dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çekiyor.

Filipinler uçak bileti seçeneklerine göz atın.

4. Şampanya Havuzu, Kuzey Adası, Yeni Zelanda

Pek çok doğa harikasına ev sahipliği yapan Yeni Zelanda’da, portakal renkli su yosunlarından aldığı renk nedeniyle Şampanya Havuzu olarak adlandırılan bu muhteşem gölet, görenleri büyülüyor. Yeni Zelanda seyahatinizde, içerisinden buharlar yükselen yeşil, turuncu, altın rengi görüntüsüyle göz alan bu göleti görmek, müthiş bir deneyim olabilir.

5. Fly Geyser, Nevada, ABD

Fly Geyser, eski bir göl yatağı olan Kara Kaya Çölünde su arayan işçilerin, yanlışlıkla hidrotermal kaynağı delmesi sonucunda oluşuyor. Birkaç yıl sonra erimiş minerallerle beraber yüzeye çıkan kaynar sular, zaman içinde tuhaf bir görüntüye kavuşan bu höyükleri oluşturuyor. Tamamen kaza eseri ortaya çıkan bu höyükler, günümüzde de oluşumunu sürdürüyor.

6. Mavi Lagün, Grindavík, İzlanda

İzlanda’nın muhteşem manzarasının merkezinde oturup, Mavi Lagün’de müthiş bir SPA deneyimi yaşama fikri oldukça cezbedici. Ülkenin en meşhur jeotermal kaplıcası olan Mavi Lagün, buhar, su ve şifalı çamuruyla sadece enerjinizi yenilemekle kalmıyor, çarpıcı manzarasıyla ruhunuzu da dinlendiriyor.

7. Cehennem Kapısı, Darvaza, Türkmenistan

Ülkenin doğalgaz kaynağı olarak bilinen bölgede bulunan ve ‘Cehennem Kapısı’ ismi ile anılan Darvaza krateri, Sovyet jeologların hatası sonucunda eşsiz bir doğa harikasına dönüşmüş. Jeologlar, 1971 yılında bölgede doğalgaz sondaj çalışması yaparken, bir göçük meydana getiriyor ve o panikle burayı ateşe veriyor. Bu ateş neredeyse yarım asırdır yanmaya devam ediyor.

8. Perito Moreno Buzulu, Los Glaciares Milli Parkı, Arjantin

Patagonya bölgesinin görülmeye değer noktalarının başında gelen Perito Moreno Buzulu, dünyanın en büyülü yerlerinden biri olarak gösteriliyor. Teknelerle buzul etrafında yapılan gezilerde buzulların kırılma anları seyredilebiliyor. Ayrıca bölgedeki ahşap yürüyüş yolları da, ziyaretçilere devasa buz kütlelerinin müthiş manzarasını fotoğraflama imkanı sunuyor.

9. Nā Pali Sahili Eyalet Parkı, Kauaʻi, Hawaii

Kauaʻi adasında bulunan Nā Pali Sahili, el değmemiş doğası ile muhteşem bir yer. Doğanın kusursuz güzelliğinin bozulmaması için araç yolu yapılmayan bu bölge, doğa yürüyüşünü sevenler için tam bir cennet ancak burada yürüyüş ve kamp yapabilmek için izin almanız gerekiyor. Yüzlerce plajın yer aldığı sahil, dalış için de kaçırılmayacak bir destinasyon.

10. Zhangjiajie Milli Orman Parkı, Hunan, Çin

Zhangjiajie Milli Orman Parkı, gökyüzüne doğru yükselen yaklaşık 3 bin karstik sütunun arasına gizlenen dağ geçitleri, şelaleleri ve göletleri ile gerçekten ilham verici bir görüntüye sahip. Görenlerin yeryüzündeki cennet olarak nitelendirdiği Parkta bulunan sütunlar, ünlü yönetmen James Cameroon’ın Avatar filmindeki yüzen dağlar için ilham kaynağı olmasıyla da biliniyor.

11. Tekapo Gölü, Güney Adası, Yeni Zelanda

Tekapo Gölü, mavinin doğaüstü tonlarına sahip görünümü ve etrafındaki beyaz, pembe, mor renkli çiçekleri ile etkileyici bir doğa harikası. Gölün güney ucunda yer alan birkaç tesis dışında hiç bir yapının yer almadığı bölge, bozulmamış doğası ve dört mevsim görebileceğiniz inanılmaz manzaraları ile ülkenin en etkileyici yerlerinden.

12. Erg Chebbi, Merzouga, Fas

Erg Chebbi’de, 22 kilometrelik bir alana yayılmış büyüleyici kum yığınları, macera peşindeki gezginlere sayısız aktivite imkanı sunuyor. Bölgeye gelenler, birbiri ardına sıralanmış 150 metre yüksekliğindeki kum tepelerini, develer eşliğinde dolaşabiliyor. Ayrıca gün içerisinde kızıl ve turuncu renklere bürünen bölge, fotoğraf tutkunları için de eşsiz manzaralara sahip.

13. Büyük Mavi Çukur, Lighthouse Resifi, Belize

Belize açıklarında bulunan ve dünyanın en sıradışı dalış noktalarından biri olarak ünlenen Büyük Mavi Çukur, 300 metrelik çapı ve 125 metrelik derinliği ile oldukça büyük bir gözü andırıyor. Dalış için bölgeye gelenler, balık sürüleri, kocaman deniz kaplumbağaları ve resif köpekbalıkları eşliğinde muhteşem bir dalış deneyimi yaşama imkanı buluyor.

14. Ölüm Vadisi, Namib-Naukluft Milli Parkı, Namibya

Orijinal ismi ‘Deadvlei’ olan Ölüm Vadisi, büyük bir kuraklık sonrasında kızgın kum tepeleri ve kurumuş ağaçlarla çevrili bir bölge haline gelmiş. Güney Afrika ülkelerinden biri olan Namibya’nın en çarpıcı yerlerinden biri olan Ölüm Vadisi, kuru toprak ve ağaç parçaları ile inanılmaz kareler çekebilmek için oldukça zorlu bir yolculuğu da göze alıyor.

Her biri birbirinden çarpıcı ve etkileyici manzaralara sahip olan bu doğa harikalarını görüp, dünyanın şaşırtıcı oluşumlarını keşfetmek için macera dolu bir yolculuk yapma zamanı gelmiş gibi duruyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here