Uçak Bileti

Dünyaca ünlü 10 trekking ve yürüyüş rotası, doğayı ve özellikle de yürümeyi seven seyahat tutkunlarını oldukça mutlu edecek adresler. Şehir yaşamından uzaklaşıp, doğada hem yürüyüş hem de tatil bir arada yapmayı istiyorsanız bu yazı tam size göre.

Dünyaca Ünlü Trekking Rotaları

1. GR 20, Korsika

Akdeniz’de Fransa’ya bağlı bir ada olan Korsika’da gerçekleştirilen GR 20 rotası yürüyüşü, trekking severler tarafından dünyanın en zorlu ve kapsamlı yürüyüş etkinliği olarak biliniyor. 180 km uzunluğunda olan bu yolculuk yaklaşık 15 gün sürüyor. Dünyanın en güzel ‘Denizden Denize’ yürüyüş etkinliği sayılan GR 20 rotasında yürümek için iddialı ve yürüyüş konusunda deneyimli olmak gerekiyor. Türkiye’den Lufthansa, KLM, Air France, Türk Hava Yolları’nın Korsika’ya düzenlediği uçuş seferleriyle GR 20’ye katılmak mümkün. İstanbul’dan direkt 4,5 saat, aktarmalı olarak da 17 saatte ulaşılabilen Korsika’da, şehir merkezine 15 dakika uzaklıktaki ülkenin en büyük havalimanı Aéroport de Ajaccio Campo Dell’Oro (AJA)’ya iniyorsunuz.

2. Inca Trail, Peru

And Dağları’ndaki kadim bir yürüyüş rotası olan Inca Trail, İnkalar’dan bu yana kullanılan, son derece zengin bir tarihi geçmişe sahip köklü bir parkur. 4-5 gün içerisinde tamamlanan rota, halen ağırlıklı olarak İnkalar’ın inşa ettiği orijinal yapıyı kapsıyor. Inca Trail’e ulaşmak için, KLM, Air Canada, Air France aracılığıyla düzenlenen Türkiye-Peru uçak seferlerini kullanabilirsiniz. Peru’ya geldikten sonra, yaklaşık 20 saat süren aktarmalı bir yoluculuğun ardından, başkent Lima’dan Cusco bölgesine otobüsle ulaşabilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Himalaya Dağları, Hindistan

Hindistan Himalayalarında yapılacak bir yürüyüşün yalnızca hayali ile bile gezginleri oldukça heyecanlandıran bir etkinlik. Diğer yandan Himalayalar’da yürüyüş yapmak hayal değil! Yerden metrelerce yükseklikte eşsiz ve görkemli bir doğa harikası üzerinde yürümek için Kuaripass Nandadevi, Pangarchullapeak ve Ganga Trek sadece bir uçak bileti uzağınızda. Delhi aktarmalı 17 saatlik bir uçuşun ardından büyülü Himalayalar sizi karşılıyor. Türk Hava Yolları, Qatar Airways, Emirates, Etihad Airways, Fly Dubai gibi çok sayıda uluslararası havayolu şirketi, Hindistan’da Assam ve Batı Bengal’e sefer düzenliyor.

4. Overland Track, Avustralya

Avustralya’nın en ünlü yürüyüş yolu olan ve Tazmanya Adası’nda yer alan Overland Track’ta her yıl 8000’in üzerinde yürüyüş tutkunu, 5-6 günlük bir keşfe çıkıyor. Cradle Dağı’nın manzarasını izleyerek, kuzeyden güneye gerçekleştirilen yürüyüş rotası, kasım ile mayıs ayları arasında en uygun yürüyüş koşullarına sahip. Güney Yarım Küre’nin ucunda eşsiz bir deneyime çıkmak için Brisbane ve Canberra’dan aktarmalı uçuşları ya da gemileri tercih edebilirsiniz. Yaklaşık 29 saat süren yolculuk için Virgin Australia, Emirates, Malaysia Airlines’ın uçak seferleri bulunuyor.

5. Routeburn Track, Yeni Zelanda

Queenstown’da başlayıp Te Anau’da sonlan, 32 km’lik uzun ve büyüleyici bir yürüyüş alanı olan Routeburn Track rotası, Yeni Zelanda’nın dillere destan doğal manzaralarının eşliğinde bir yürüyüş vadediyor. Son yıllarda oldukça popüler bir yürüyüş noktası olan Routeburn Track’te yürüyüşçülerin ihtiyaçlarına yönelik olarak barınaklar da yer alıyor. Routeburn Track’e ulaşım için Emirates, Malaysia Airlines, Thai Airways’in düzenlediği Yeni Zelanda uçak seferlerinden birini tercih edebilirsiniz.

6. The Narrows, ABD

The Narrows, kartpostallık manzaralarla dolu Zion National Park’ta yer alan efsanevi bir yürüyüş rotası. Amerika Birleşik Devletleri’nde en iyi 100 macera alanı arasında gösterilen The Narrows, National Geographic listesinde de 5. sırada bulunuyor. Çoğunlukla sığ bir nehir üzerinde gerçekleştirilen yürüyüş rotası olan The Narrows’a ulaşmak için Delta Havayolları’nın direkt uçuşlarından yararlanabilir veya aktarmalı olarak ABD içerisindeki uçuşları tercih edebilirsiniz. ABD içerisinde yer alan önemli doğal gezi alanlarından biri olan Narrows, doğanın görkemli ve mistik manzaralarını gözler önüne seren bir rota.

7. The Haute Route, Fransa

Fransa ile İsviçre arasında, kayak ve yürüyüş için tercih edilen önemli bir merkez olan The Haute Route, özellikle dağcılık sporu le ilgilenen sporseverlerin gözdesi. 1911’den bu yana farklı sporlar için de tercih edilen bu alan 3000 metre yükseklikte benzersiz bir yürüyüş tecrübesi sunuyor. Buzulların erime dönemleri olan bahar ve yazın ilk ayları dışında son derece güvenli bir yürüyüş imkânı sunan The Haute Route’a gitmek için Fransa üzerinden Argentiere Kasabası’na ulaşmak gerekiyor. Argentiere Kasabası’na gitmenin en kolay yolu ise önce Lyon’a, buradan karayoluyla ya da Lyon Chambery uçak seferleriyle kasabaya ulaşmak. Rhône-Alpes bölgesinin önemli noktaları arasında bulunan The Haute Route soğuk ve sonsuz görünen Alp Dağlarında güzel bir yürüyüş için eşsiz!

8. Everest Base Kampı, Nepal

Nepal Kala Pattar’da 5545 metre yüksekliğe erişen, 3 haftalık bir yürüyüş rotası olan Everest Base Kampı, dünyanın en yüksek dağında bir yürüyüş aktivitesi sunuyor. Solu Khumbu’da yaşayan köylülerin (Sherpa) önderliğinde gerçekleştirilen ve baş döndürücü manzaralarla süslenen yolculuk özellikle bu yükseklikteki iklim şartlarına alışana kadar oldukça zorlu geçiyor. Khumbu Buz Çağlayanı’ndaki Everest Ana Kampı aynı zamanda, dünyanın en yüksek manastırına, dua çarkları ve donmuş nehirlere de ev sahipliği yapıyor.

9. El Camino Yolu, İspanya

Santiago Yolu, dünyanın her yanından insanların Avrupa’nın en batısına, yani İspanya’nın kuzey batısında Galiçya özerk bölgesine çağıran, Santiago de Compostela kentine varmak için izlediği ve coğrafi olarak Avrupa’da yer alan bir dizi yoldan oluşuyor. Orta Çağa uzanan tarihi bir geçmişe sahip El Camino Yolu, Aziz Santiago’nun kemiklerinin bulunduğuna inanılan Santiago Compostela kentindeki katedralde son buluyor. 1993’te UNESCO İnsanlık Mirası listesine alınan ve Avrupa Konseyi tarafından da Avrupa Kültür Yolu ve Avrupa Ana Cadde onursal unvanı verilen Santiago Yolu, her yıl 100 bin Avrupalı ziyaretçiyi ağırlıyor. Santiago rotası için izlenebilecek sayısız güzergâh bulunuyor ancak bunlardan en önemlileri Fransa Yolu, Kuzey Yolu, İngiliz Yolu, İlkel Yol, Via de Plata, Portekiz Yolu olarak biliniyor.

10. Pays Dogon, Mali

Afrika’nın en nefes kesen bölgelerinden biri olan Pays Dogon, parkura göre 2 veya 10 gün arasında tamamlanan yürüyüş deneyimi sunuyor. Yürüyüş sırasında çadırlar içinde yaşayan ve avcılıkla beslenen ilkel Dogon köyleri ve sarp kayalıklar ziyaretçilere eşlik ediyor. Bu tarihi bölge, Mopti Bölgesi’ne ait ve Bandiagara kayalıklarının her iki yanından geçiyor. Nijer Nehri’nden güneydoğu yönünde, Burkina Faso’ya doğru, plato, uçurum ve düz üç farklı manzara çeşidinin karşıladığı Pays Dogon, nehirden uçuruma doğru yavaşça yükselen geniş bir kumtaşı platosu. Dogon ülkesinin başkenti olan Bandiagara’nın kurulduğu bu plato, ülkenin sembolü ve başlıca turistik cazibe merkezi.

Spor ve seyahat severlerin gözdesi olan dünyaca ünlü 10 trekking ve yürüyüş rotası, doğa ve yürüyüş tutkunlarını çok mutlu edecek adreslerden oluşuyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here