Uçak Bileti

Amsterdam şehir merkezi trafik yoğunluğunun fazla olmadığı, bisiklet ve yayaların özgürce yürüyüp kafelerde oturduğu, alışveriş yaptığı cadde ve sokaklara sahip. Amsterdam’da alışveriş keyfi yaşamak için Utrechtsestraat, Kalverstraat, Leidsestraat, De 9 Straatjes, P.C. Hooftstraat, Cornelis Schuytstraat ve Spiegelkwartier caddeleri en çok ilgi gören adreslerden.

Bu cadde ve sokaklar şehrin en popüler, prestijli, otantik ve özgün mağazalarını ağırlıyor. Dam Meydanı’ndaki Bijenkorf şehrin en büyük alışveriş merkezi. Bonneterie, Kalverton, Villa Arena ve Magna Plaza uğranabilecek diğer popüler alışveriş merkezleri arasında.

Amsterdam uçak bileti seçenekleri için tıklayınız.

Amsterdam’da alışveriş denildiğinde sokak pazarları ve açık hava tezgahlarının ayrı bir yeri var. Ferdinand Bolstraat Caddesi’nde kurulan Albert Cuypmarkt, yiyecek, baharat, kuruyemiş, ev eşyaları ve tekstil ürünleri ile şehrin en popüler açık hava pazarı. Pazartesiden cumartesiye her gün 9.30-17.00 saatleri arasında hizmet veren pazara mutlaka uğrayın. Her pazar 10.00-17.00 arasında Spui Plein’da kurulan Art Plein Spui ise daha çok sanat ürünlerinin satıldığı bir bitpazarı.

Mobil Uygulama

Amsterdam’dan ne alınır

Amsterdam’dan satın alınabilecek yerel ürünler arasında Hollanda kültürüne has tahta ayakkabılar, tahta ayakkabı temalı hediyelik eşyalar, çikolata, peynir, şarap, lale çiçeği fideleri, el yapımı Zaandam ve Frisian saatleri, Stroopwafels adı verilen bisküviler ve Delfts Blauw marka porselen ürünleri bulunuyor.

Amsterdam’da ne yenir 

Farklı kültürleri yansıtan Amsterdam’da bu çok kültürlü yapıyı yemek kültüründe de hissetmek mümkün. Amsterdam’da en çok tüketilen ve tercih edilen yerel ürünler arasında kızarmış biftekli patates köftesi Bitterballen, sosisli börek Saucijzenbroodje, jambonlu ve yumurtalı sandviç Uitmijter, şarap sosuyla tatlandırılmış haşlanmış midyelerden oluşan Mosselen bulunuyor.

Ayrıca havuç, patates, domuz eti, krema ve bezelyeden oluşan Erwtensoep çorbası, soğan ve balıkla hazırlanan Nieuwe Haring yemeği, sucuklu lahana yemeği Stampot ve kızarmış biftek dilimlerinden oluşan Krabbetjes mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Soslu ince waffle Stroopwafels, pudra şekeri ile süslü kızarmış lokma Oliebollen, yerel üretim çikolata çeşitleri ve meyveli turta Limburgse Vlaai tatlı severlerin es geçmemesi önerilen yerel lezzetlerden.

Sütlü kahve Koffie Verkeerd, baharatlı sıcak çikolata, yerel biralardan Amstel ve Heineken, Hollanda’ya özgü bir cin çeşidi olan jenever ve yine Hollanda’ya özgü likör çeşitleri Curaçao, Parfait d’Amour ve Triple Sec içecek olarak denenebilecek seçeneklerden.

Ferdinand Bolstraat Caddesi’ndeki De Taart Van M’n Tante, Keizersgracht semtindeki Restaurant RED, Noordermarkt bölgesindeki Bordewijk ve Nes Sokağı’nda yer alan Van Kerkwijk şehirde ziyaret edilebilecek popüler restoranlardan.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here