Uçak Bileti

Hollanda halkının kutlama yapmak için sürekli bir bahaneye aradıkları söyleniyor. Dolayısıyla Amsterdam’a bir gezi planlarken şehrin sosyal takvimini süsleyen sayısız festivalden biriyle çakıştığından emin olun. Her yıl 30 Nisan’da kutlanan Kraliçe Günü de büyük günlerden biri.

Amsterdam‘ın tamamını cadde partilerinde bulabildiğiniz bu kutlamalar 24 saat boyunca sürüyor. Şehir sakinleri dört haftalık bir kültür festivali olan Holland Festivalini kutladığı haziran ayında da ziyaret edebilirsiniz. Diğer bir ilginç festivalse ağustos ayında yapılan Gay Pride Yürüyüşü.

Amsterdam Festivalleri

Amsterdam, Avrupa‘nın en canlı kültürel yaşamına sahip şehirlerinden. Müzik, sanat ve festivaller şehri Amsterdam ziyaretinden önce etkinlik takvimini kontrol etmekte fayda var.

1. Kral’ın Günü (King’s Day)

Mobil Uygulama

Her yıl 26 Nisan’da ulusal tatil ilan edilen Kral’ın Günü’nde açıkhava pazarları kuruluyor. Bandolar, tezgâhlar, performans sanatçıları, sahneler, uluslararası DJ’ler ve turuncu giyinmiş milyonlarca insan bir araya geliyor.

2. Bir Tadımlık Amsterdam (A Taste of Amsterdam)

Bir Tadımlık Amsterdam her yıl mayıs ayında gerçekleşen ve Amsterdam’ın en meşhur şeflerinin katıldığı yemek festivali.

3. Lale Festivali

Amsterdam’da mayıs ayında çiçek açan laleleri görmeye binlerce insan geliyor.

4. Hollanda Festivali

Açık hava konserleri tiyatro, opera ve dans etkinliklerinin bulunduğu dünyanın en meşhur festivali Hollanda Festivali her yıl haziran ayında yapılıyor.

5. Vondelpark Açıkhava Festivali

Amsterdam’ın en büyük parkı Vondelpark’ta düzenlenen açıkhava festivali yaz aylarının vazgeçilmezi.

6. LGBTİ Onur Yürüyüşü

Her yıl ağustos ayında düzenlenen LGBTİ Onur Yürüyüşü, sokak partileri, geçit törenleri, atölyeler ve çok daha fazlasıyla Amsterdam’ın en büyük ve en renkli dünyaca ünlü festivali.

Avrupa’nın en renkli ve canlı gece hayatına sahip şehirleri arasında bulunan Amsterdam’da gece hayatını deneyimlemek için Red Light Street, Rembrantsplein-Leidseplein ve Reguliersdwarsstraat bölgeleri tercih ediliyor. Etkinlikler ve mekan programları için ücretsiz dağıtılan Uitkrant rehberi ve internet sitelerinden destek alabilirsiniz. Amsterdam’a gitmişken uğranabilecek popüler eğlence mekânları arasında Bitterzoet, Studio 80, Sugar Factory, Paradiso, Bimhuis, Trouw ve Melkweg listenizde olsun.

Türkiye’den Amsterdam’a; Türk Hava Yolları (THY), Pegasus Havayolları, KLM, Corendon, Norwegian veya Transavia aracılığı ile aktarmasız olarak 3,5 saatlik bir uçuşla gidiliyor. Amsterdam uçak bileti seçeneklerine göz atarak Amsterdam seyahat planınızı hayata geçirebilirsiniz.
Amsterdam şehir merkezinin 15 km güneybatısında yer alan Schiphol Havalimanı, ülkeye dünyanın dört bir yanına bağlayan, Avrupa’nın en hareketli ulaşım merkezlerinden.

Amsterdam Schiphol Havalimanı’nın içerisinde, yer altında bir tren istasyonu bulunuyor. Bu istasyondan gün içerisinde her 20 dakikada bir hareket eden trenler aracılığı ile şehir merkezine kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmak mümkün. 24 saat çalışan trenlerin hareket sıklığı hafta içi 01.00 – 05.00 saatleri arasında saatte bir sefere düşüyor.

Alternatif bir ulaşım metodu olarak 197 veya 97 numaralı belediye otobüsleri kullanılabiliyor. Bu otobüslerle trafiğin durumuna bağlı olarak yaklaşık 30 dakikalık bir sürede şehir merkezine varabilirsiniz. Otobüsler saat 00.00’a kadar her 15 dakikada bir kez, gece yarısından sabah saatlerine kadar ise saatte bir kez hareket ediyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here