Uçak Bileti

Türkiye, doğal güzellikleri ile seyahat etmeyi sevenler için cennet bir coğrafyada yer alıyor.Ülkemizin dört bir yanında kamp yapmaya uygun çok sayıda doğal güzellik bulunuyor. Doğayla bütünleşmek isteyenlerin tercih ettiği kamp alanları, huzurlu zaman geçirmek ve doğal güzelliklerin tadını çıkarmak için en güzel seçeneklerden. Türkiye’nin en güzel 10 kamp alanını bu listede bir araya getirdik.

Türkiye’nin En Güzel Kamp Alanları

Bozcaada, Çanakkale

Kuzey Ege’de Çanakkale’nin karşı kıyısında bulunan Bozcaada denizi ve doğasıyla keyifli bir kamp alanı. Kendi çadırıyla gelenlere her türlü imkanın sunulduğu kamp alanında ortak mutfak, tuvalet ve duş hizmeti veriliyor. Ayrıca yemekle uğraşmak istemeyenler için kafe olarak kullanılan bir yer de mevcut.

Ayder, Rize

Mobil Uygulama

Doğu Karadeniz’de, yeşilin her tonuna tanık olabileceğiniz Ayder Yaylası ülkemizin en güzel kamping alanları arasında ve kamp alanı çadır kampı için oldukça uygun. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi sayısı artan kamp alanında kafe, duş, tuvalet, market, elektrik gibi ihtiyaçlar sağlanıyor.

Karagöl, İzmir

İzmir Karşıyaka’da bulunan Yamanlar Dağı sınırlarındaki Karagöl, İzmir’de hala çok bilinmeyen rotalar arasında. Etrafında geniş çam ormanları bulunan Karagöl, yaz aylarında sıcaktan kaçmak isteyenlerin tercihi. Yıl boyunca açık olan tesiste tuvalet, duş ve elektrik bulunuyor. Yeme-içme için yanınızda bir şeyler götürmek zorundasınız.

Yedigöller, Bolu

Yedigöller Milli Parkı, ülkemizin en popüler kamp alanlarından biri. Bolu sınırlarında bulunan kamp alanı kış dönemi dışında yılın her dönemi kampa uygun. Yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve göl çevresi muhteşem bir tatil için fazladan aktivite demek. Kamp alanında elektrik yok ancak ateş yakmak serbest.

Kapadokya, Nevşehir

Gün batımının en iyi izlendiği yerlerden biri olan Kızıl Vadi’ye oldukça yakın bir konumda bulunan Kapadokya Kamp Alanı, Göreme Açık Hava Müzesi’nin yanında yer alıyor. İlkbahar ve yaz aylarında ideal kamp dönemi olan Kapadokya’da balon, peribacası turu yapmak da mümkün. Kamp alanında internet, elektrik, yüzme havuzu, tuvalet ve duş mevcut.

Ihlara Vadisi, Aksaray

Doğanın gücüne tanık olmak isteyenlerin tercih ettiği Ihlara Vadisi Kamp Alanı Aksaray sınırlarında bulunuyor. Ziyaret edenlerin doğal güzellikler karşısında şaşkına döndüğü bölgede kamp için ihtiyaç duyulan tüm altyapı unsurları bulunuyor.

İğneada, Kırklareli

Kırklareli’nin Demirköy ilçesi sınırlarında bulunan İğneada, Trakya Bölgesi’nin en bakir alanlarından biri. Kumsalı, İğneada Longozu ve farklı doğa sporlarına imkan tanıyan altyapısı ile bölge en güzel kamp alanları sıralamasında zirveye oynuyor. Kısa süreli kamp etkinlikleri için tercih edilen İğneada’nın belirli bölgelerinde su sıkıntısı yaşanabiliyor.

Akyaka, Muğla

Mavi ve yeşilin buluştuğu bir coğrafyada kurulu olan Akyaka Kamp Alanı, Muğla’nın Ula ilçesi sınırlarında. Geçmişte belde olan Akyaka artık Ula’ya bağlı bir mahalle. Kamp alanının denize sıfır olduğu Akyaka’da tuvalet, market, elektrik, duş gibi ihtiyaçlar giderilebiliyor.

Dalaman uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Nemrut Dağı, Adıyaman

Yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın da sayılı gün batımı ve gün doğumunun izlenebildiği yerlerden olan Nemrut Dağı, Adıyaman ile Malatya arasında bulunuyor. Kommagene Krallığı’nın izlerinin görülebildiği Nemrut Dağı Milli Parkı’nda çok sayıda kamp alanı bulunuyor. Ancak kamp yapmak isteyenlerin seyahat acentelerinden bilgi alması ve ona göre hareket etmesi öneriliyor.

Kelebekler Vadisi, Muğla

Fethiye’de Ölüdeniz’e çok yakın bir konumda bulunan Kelebekler Vadisi, doğal güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakan bir nokta. Ulaşımın zor olması nedeniyle, gelenlerin aynı gün dönmek istediği vadide elektrik, duş ve tuvalet var. Deniz, kum, güneş ve yamaç paraşütü deneyimi ile kampı zenginleştirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here