Uçak Bileti

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük kenti ve ulu önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’yi başlattığı nokta olan Samsun, ne yazık ki hak ettiği görememiş Karadeniz’in eşsiz doğasına ve önemli arkeolojik geçmişe sahip Anadolu kentlerinden biri.

Karadeniz Bölgesi’nin en eski yerleşimi olan Samsun’un Antik çağlardaki ismi Amisos olarak biliniyor. Terme ilçesi ise günümüzde yapılan akademik çalışmalar ışığında anaerkil savaşçı bir topluluk olan Amazonlar’ın yerleşip yaşamlarını sürdürdükleri bölge. Bu değerine sahip çıkmak adına Amisos Tepesi eteklerinde Amazon Adası adı ile yer alan yapay bir ada inşa edilmiş.

Kent merkezinde yer alan ve 2010 yılında inşa edilen Batı Park sahası içerisinde bulunan adada, kente gelen ziyaretçileri devasa boyutlarda bir Amazon Heykeli ile iki Anadolu Aslanı Heykeli karşılıyor. Yine adanın bulunduğu bölgede amazon toplumunun yaşamını yansıtan bal mumu heykellerin sergilendiği Amazon Köyü, ziyaretçileri hem bölge tarihine hem de bu efsanelere ve filmlere konu olan topluluğun geçmişine doğru farklı bir yolculuğa çıkarıyor.

Batı Park’tan bineceğiniz teleferik, kentin manzarası eşliğinde, sizi Amisos Tepesi ve Kakanca Tümülüsleri’ne götürüyor. Samsun’un en güzel manzarasının bulunduğu bu tepe, Samsun’un kent merkezi olarak ilk yerleşim yeri. Tepede Helenistik döneme ait iki tümülüste, Pontus Krallığı dönemine ait mezar yapıları mevcut. Bu mezarlardan çıkarılan buluntular Amisos Hazinesi adıyla Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi‘nde sergileniyor.

Mobil Uygulama

Tekkeköy İlçesi’nde yer alan ve Eski Taş Çağı’na kadar uzanan arkeolojik bir sit alanı olan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi ise Karadeniz Bölgesi’nin en eski yerleşim yeri. MÖ. 15.000 ile MÖ. 60.000 yıllarına tarihlenen bu bölge, Delikli Kaya, Frig Kalesi, Hitit Yolu, Tarihi Rum Evleri ve Türkiye’nin ilk imitasyon müzesi olan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi Müze Evi’ne ev sahipliği yapıyor.

Anadolu’ya “Medeniyetler Beşiği” sıfatının hakkını veren güzel Karadeniz kentlerinden biri olan Samsun’u keşfetmek için, daha pek çok sebep var!

Samsun’a Nasıl Gidilir?

Ankara’ya 412 km, İstanbul’a 737 km ve İzmir’e ise 998 km mesafede yer alan Samsun, kara, hava, demir ve deniz yolu ile ulaşımın olanaklarına sahip olmakla birlikte, Türkiye’nin birçok şehrinden direkt veya aktarmalı uçak seferinin bulunduğu havalimanına sahip. Çarşamba’da yer alan havaalanına inip tarihin derinliklerinde keşfe çıkmak bir Samsun uçak bileti almak kadar kolay!

Samsun otobüs bileti seçeneklerine de göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here