Uçak Bileti

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olan Türkiye’de, ziyaret edebileceğiniz çok sayıda ada bulunuyor ve bu adalar, tatilde küçük kaçamaklar yapmak isteyenlerin en gözde duraklarından. Özellikle Ege, Akdeniz ve Marmara civarlarında bulunan adalar, hem ulaşım hem de barınma ihtiyaçları bakımından sundukları imkanlar nedeniyle oldukça ilgi görüyor.

Şehir ışıklarından uzakta, büyük tatil yerlerine göre biraz daha sakin bir tatil seçeneği arayanların tercihi olan bu güzel destinasyonlara yapacağınız seyahatlerde, isterseniz pansiyonda kalabilir, isterseniz de kamp alanlarında kuracağınız çadırlarda doğa ile iç içe bir konaklama bir fırsatı bulabilirsiniz.

Türkiye’nin En Güzel Adaları

1. Bozcada

Çanakkale’ye bağlı Bozcada, Türkiye’nin en gözde adalarından biri. Şarapları ve yaklaşık 16 yıldır devam eden Bağbozumu Şenlikleri ile ünlü olan Bozacada’nın ışıl ışıl sahilleri de oldukça etkileyici bir görünüme sahip. Boz renkli tepelerinin ardında, leziz üzümlerin saklandığı bağlar ve şirin bağ evleri bulunan bu şirin adanın merkezi yaz aylarında araç trafiğine kapatılıyor. Bu sayede adaya gelenler, araç trafiği olmadan rahat bir gezinti yapabilme imkanı bulabiliyor. Bozcaada yolculuğunuzda, şarap fabrikaları ile küçük sokakları gezmeyi, bir de adanın en yüksek noktası olan Göztepe’de manzara izlemeyi ihmal etmeyin.

Mobil Uygulama

2. Gökçeada

Türkiye’nin en batı ucu olan Gökçeada, günbatımı ve gündoğumunda sunduğu eşsiz manzarası ile unutulmayacak bir görünümü hafızalara kazımanıza neden oluyor. Kış aylarında sadece bölge halkının yaşadığı ada, yaz aylarında okulların tatil olması ile birlikte hızla kalabalıklaşıyor. Ada halkının en büyük geçim kaynaklarından biri küçükbaş hayvancılık, bu nedenle adayı dolaşırken, etrafta otlayan koyunları, keçileri görmeniz mümkün. Sörf eğitimi veren bir okulun da yer aldığı adada Yıldızkoy, Laz Koyu, Gizli Liman ve İnceburun ve daha çok noktada denize girme imkanı bulunuyor.

3. Prens Adaları

Yaz aylarını İstanbul’da geçirenlerin tercih ettiği yerlerden biri olan Prens adaları, Kınalı, Burgaz, Heybeli, Büyükada, Yassıada gibi irili ufaklı adalardan oluşuyor. Yazın yoğun sezonda hem piknik hem de deniz keyfi sürmek isteyenlerin uğrak mekanı olan bu adalarda bulunan eski evler ve faytonlar ise oldukça nostaljik bir görünüm oluşturuyor. Faytonun yanı sıra bisiklet kiralayarak ya da yürüyerek gezme fırsatı bulunan adalarda keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Prens adaları için İstanbul, Gökçeada ve Bozcada için de Çanakkale’de bulunan havalimanı adalara ulaşım konusunda oldukça kolaylık sağlıyor. Yoğun kullanılan bölgeler olduğu için uçak bileti bulma konusunda sorun yaşamayacağınız bu güzergahlara doğru yola çıkarken, adaların özellikle bayram tatillerinde ve haftasonları oldukça kalabalık olduğunu unutmamakta fayda var.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here