Uçak Bileti

Yöresel yemekleriyle dünya mutfakları arasında ilk sıralarda yer alan Türkiye‘de, her şehrin kendine özgü bir damak tadı var. İşte Kahramanmaraş da geleneksel yemekleri ve nefis tatlılarıyla Türk mutfağına lezzet katan ünlü şehirlerden biri. Yaylalardan toplanan tazecik otlarla ve yine bu yaylalarda beslenen hayvanların etleriyle hazırlanan harika lezzetler tadabileceğiniz bu şehirde sofradan kalkmakta biraz zorlanabilirsiniz çünkü her biri birbirinden enfes olan bu yemekler midenizde biraz şişkinlik yaratabilir. Maraş’a gittiğinde ne yemesi gerektiğini bilmeyenler bu listeye mutlaka göz atmalı.

Kahramanmaraş’ta Tadına Bakmanız Gereken 5 Lezzet 

1. Maraş köftesi

Alt tarafı köfte canım ne kadar değişik olabilir diyebilirsiniz ama Maraş köftesi her tanesine sinen kimyon tadı, arasına sıralandığı patates ve patlıcan dilimleriyle harika bir tat oluşturuyor. Yanında soğuk bir ayran ya da pilavla birlikte yiyebileceğiniz bu nefis köfte Maraş sofralarının vazgeçilmezlerinden.

2. Eli böğründe

Eğer Maraş’ta bir düğün evine giderseniz gelin damattan sonra aklınızda kalan bir diğer şey de eli böğründe olabilir. Zira düğün evlerinin olmazsa olmaz yemeklerinden olan eli böğründe, tadıyla olduğu kadar görüntüsüyle de hayranlık uyandırıyor. Biber, domates, soğan ve doğranmış kuzu kuşbaşı kullanılarak hazırlanan bu yemek, tadını daha iyi alabilmesi için fırında pişiriliyor.

3. Acem Pilavı

Mobil Uygulama

Şimdiye dek yediğiniz tüm pilavları bir kenara koyun çünkü sizi tadına baktıktan sonra müptelası olacağınız Acem pilavıyla tanıştıracağız. Üzerini süsleyen et parçalarının yanı sıra kuş üzümü ve baharat eklenerek hazırlanan Acem pilavı, tıpkı eliböğründe gibi düğün yemeklerinde sofraların baş köşesinde yer alıyor. Eğer hızlı davranmazsanız herkes pilav kaşıklarken siz aç karnına halay çekmek zorunda kalabilirsiniz.

4. Sömelek köfte

Yerken ağızda dağılan ince bulgur ve kıyma tanelerini hissedeceğiniz Sömelek köfte, Maraş’ın en sevilen köfte yemeklerinden. Üzerine dökülen yoğurtlu sosla servis edilen bu yemeği sıcakken tüketmeniz gerekiyor. Eğer köftenin yanında sofrayı renklendiren bir çeşit daha arıyorsanız, ekşili turşuyu deneyebilirsiniz.

5. Un sucuğu

Kahramanmaraş’ın soğuk kış gecelerine tatlı bir esinti getiren un sucuğu, lokumu andıran yumuşak kıvamıyla biliniyor. İpe sarılan un ve ceviz karışımının kurutulmasıyla yapılan un sucuğu kış aylarında ihtiyaç duyduğunuz enerjiyi kazanmanıza yardımcı olabilir. Hemen hemen her evde ve dükkanda bulabileceğiniz bu tatlının bağımlısı olacaksınız.

Eğer siz de midelerde bayram havası estiren bu muhteşem yemekleri tatmak istiyorsanız, Kahramanmaraş uçak bileti kampanyalarına göz atarak, Maraş sofralarında kendinize bir yer bulabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here