Uçak Bileti

Adıyaman ülkemizin en köklü geçmişe sahip şehirlerinden biri. Sınırlarında bulunan Nemrut dağı ve Kommagene Krallığı’ndan günümüze ulaşan tarih mirası kalıntılar bırakın Adıyaman’ı ülke sınırlarını dahi aşmış bir üne sahip. Yerli yabancı tüm seyahat severler buradaki heykelleri görmek için Adıyaman’a gidiyor. Hal böyle olunca da en çok aratılan sorulardan biri de Adıyaman’a nasıl gidilir oluyor. Adıyaman’a ulaşım ile ilgili tüm seçenekleri detayları ile aşağıda bulabilirsiniz.

Adıyaman Nerede ?

Adıyaman, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Orta Fırat Bölümü’nde bulunuyor.

  • Adıyaman ilinin haritadaki konumu burada.

Adıyaman’a Nasıl Gidilir ?

Adıyamana Nasıl Gidilir

Adıyaman’a ulaşım seçenekleri oldukça gelişmiş. Şehirde bulunan havalimanı sayesinde uçak ile, otobüs ile ve tren ile ulaşım sağlanabiliyor. Ayrıca Şanlıurfa Siverek ilçesi ve Adıyaman Gerger ilçesi arasında da feribot seferleri düzenleniyor.

Adıyaman’a Hava Yolu ile Ulaşım

Adıyamana nasıl gidilir

Adıyaman’a ulaşımın en pratik yollarından biri elbette uçak ile. İstanbul ve Ankara’dan direkt uçuş ile Adıyaman’a varabilirsiniz. Şehirde havalimanı olması buranın turizmi için oldukça güzel bir faktör. Şehir merkezi ile havalimanı arası 22 km. Havalimanında inişte şehir merkezine BAY-TUR firmasının otobüsleri ile geçebilirsiniz.

Mobil Uygulama

Adıyaman uçak bileti fiyatları için bu bağlantıya tıklayın.

Adıyaman’a Kara Yolu ile Ulaşım

Adıyaman’a bireysel aracınızla gidecekseniz takip edebileceğiniz farklı rotalar bulunuyor. Ankara üzerinden gidecekseniz; Ankara-Aksaray-Osmaniye-Gaziantep yolunu takip ederek 810 kilometre bir yolculukla ile varabilirsiniz. Bir diğer seçenek ise Kırıkkale-Yozgat-Sivas-Malatya güzergahı ile 760 kilometre giderek Adıyaman’a ulaşmak.

Adıyaman-İstanbul yol güzergahı ise yine Ankara üzerinden yapılıyor. Toplamda 1260 kilometrelik bu yolu yaklaşık 14 saat gibi bir sürede gidebilirsiniz.

Adıyaman – Ankara arası 819 km

Adıyaman – İstanbul arası 1248 km

Adıyaman – İzmir arası 1222 km

Adıyaman – Bursa arası 1139 km

Adıyaman otobüs bileti fiyatları için bu bağlantıya mutlaka göz atın.

Adıyaman’a Tren İle Ulaşım

Adıyaman’daki Gölbaşı Garı, Fırat Ekspresi’nin uğradığı duraklardan biri. Elazığ-Adana arasında her gün düzenli seferleri bulunuyor. Fırat Ekspresi’ne binerek Osmaniye-Adana ya da Malatya-Elazığ yönüne de gidebilirsiniz. 

Adıyaman Feribot İle Ulaşım

Adıyaman Feribot İle Ulaşım

Adıyaman’a feribot ile de ulaşım sağlamak mümkün. Gerger İlçesine bağlı Güzelsu Köyü’ndeki feribot seferleri ile Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’ne karşılıklı olarak feribot seferleri düzenleniyor.

Adıyaman’ın İlçeleri

Adıyaman iline bağlı 1’i merkez ilçe olmak üzere toplam 9 ilçe bulunuyor.

Adıyaman’ın İlçeleri

  • Adıyaman (İl merkezi)
  • Besni
  • Çelikhan
  • Gerger
  • Gölbaşı
  • Kâhta
  • Samsat
  • Sincik
  • Tut

Adıyaman’a Ne Zaman Gidilir ?

Adıyaman'a Ne Zaman Gidilir ?

Adıyaman yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk geçen bir coğrafyada bulunuyor. O nedenle ziyaret etmek için en iyi zaman kesinlikle bahar ayları. Hava ne terletiyor ne de üşütüyorken tarihi yerleri gezmek çok daha kolay ve keyifli oluyor. Seyahatinizi Nisan-Mayıs ya da Eylül- Ekim aylarına planlayabilirsiniz.

İstanbul’dan Adıyaman’a giderken hangi şehirlerden geçilir?

İstanbul’dan Adıyaman’a giderken, İzmit, Ankara, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Malatya illerinden geçilir.


Adıyaman’a tren var mı?

Evet, Adıyaman’a Fırat Ekspresi ile ulaşım bulunuyor.

Adıyaman ile ilgili diğer içeriklerimi de okuyabilirsiniz.

Nemrut Dağı

Karakuş Tümülüsü

Cendere Köprüsü

Perre Antik Kenti

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here