Uçak Bileti

Şahane görünümü, dingin havası ve güleryüzlü insanları ile dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden olan Avustralya, birbirinden güzel şehirleriyle de adından söz ettiriyor. Bir buçuk milyona yaklaşan nüfusu ile Güney Avustralya eyaletinin başkenti olan Adelaide de, ülkenin en çok turist çeken şehirlerinden biri. Şehir, zengin kültürel dokusunun yanı sıra birbirinden etkileyici parkları ve doğal güzellikleriyle de hayranlık uyandıran bir coğrafyaya sahip. Sunduğu eşsiz manzaralarla fotoğraf karelerine renk katan Adelaide, seyahat tutkunlarının vazgeçilmez destinasyonları arasında yer alıyor.

Adelaide’te Görülmesi Gereken 5 Doğa Alanı

1. Waterfall Gully

Cleland Doğal Yaşamı Koruma Parkı içerisinde bulunan Waterfall Gully, göz alıcı manzarası ile parkın en popüler noktalarından biri. Yedi farklı şelaleye sahip olan Waterfall Gully, fotoğraf meraklıları için oldukça hoş görüntüler sunuyor.

2. Kanguru Adası

Mobil Uygulama

Bozulmamış doğası ile dikkat çeken Kanguru Adası‘nda, 891 farklı bitki türünün yanı sıra kanguru, koala, Avustralya kertenkelesi gibi pek çok hayvanı yakından görmek de mümkün. Yalnızca 4600 kişinin yaşadığı bu cezbedici ada, leziz yemekleriyle de beğeni topluyor.

3. Fleurieu Yarımadası

Doğal güzelliği ve tertemiz havası ile turistlerin ilgi odağı olan Fleurieu Yarımadası, Antarktika’ya göç eden balinaların güzergahı üzerinde yer alıyor. O nedenle balina görmek isteyenler, ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde bölgeyi ziyaret edebilir.

4. Adelaide Botanik Bahçesi

Şehir merkezinde, 51 hektarlık bir alan üzerine kurulan Adelaide Botanik Bahçesi, hangi mevsimde giderseniz gidin aynı güzelliğe sahip. Gölleri, görkemli ağaçları ve sessiz yapısıyla hayranlı uyandıran bahçe, muhteşem manzaraları ile cennetten bir köşeyi andırıyor. 1877 yılında inşa edilen Palmiye Evi de, bahçenin görülmeye değer yerlerinden.

5. Himeji Garden

Huzur dolu havası ile bir meditasyon merkezini andıran Himeji Garden, South Terrace çevresinde ziyaret edilebilecek güzel yerlerden biri. 1982 yılında Japon tasarımcı Yoshitaka Kumada tarafından tasarlanan küçük ama sevimli bir Japon bahçesi olan Himeji, içerisinde bulunan gölet ve ağaç türleri ile hoş bir görüntü oluşturuyor.

Adelaide’a Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Adelaide’e direkt uçuş bulunmadığı için İstanbul üzerinden yapılan aktarmalı uçuşlar ile bu cezbedici şehre ulaşabilirsiniz. Doha ya da Dubai aktarmalı olarak yapılan bu seyahat, yaklaşık 18-21 saat aralığında sürüyor. Adelaide Havaalanı şehir merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Havaalanından şehir merkezine gitmek için otobüs, taksi, shuttle araçları ya da araç kiralama gibi ulaşım seçenekleri değerlendirilebilir.

Bu etkileyici şehri daha yakından keşfetmek için Adelaide uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

NOT: Avustralya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here