Uçak Bileti

Avustralya denince akla gelen ilk şeylerden biri Sidney’deki Opera binasıysa, diğeri Uluru’dur. Etkileyici çöl manzarası, buna eşlik eden zengin eşsiz flora ve fauna yelpazesine sahip dünyada sadece birkaç yer var ve bunlardan biri de Avustralya’nın göbeğinde olan Alice Springs. Sadece doğal zenginlikleri ile değil, binlerce yıldır hala ayakta olan yerli kültürü ve sanatına da ev sahipliği yapıyor burası.

Geçmişi 40.000 yıl öncesine kadar uzanan ve günümüze kadar gelmiş dünyanın en eski kültürlerinden olan Aborjinler bu kıtanın gerçek sahipleri. Aborjinler, ana yurtlarında eskisi gibi kültürlerini pek yaşayamasa da, geçmişteki binlerce yıllık tarihe ve kültüre şahitlik eden kutsal bir şey hala cap canlı olarak ayakta duruyor: Uluru.

Avustralya uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Aborjinlerin Kutsal Yurdu Uluru, Avustralya

Uluru, Aborjinlerin kutsal kayası olarak da biliniyor. Ayers Rock ismiyle anılan Uluru, kızıl toprakların egemenliğindeki çölü andıran coğrafyada farklı görünümüyle ülkenin en eşsiz yapılarından.

Kimi bilim insanlarının devasa bir çakıl taşı olarak adlandırdığı Uluru, bugüne kadar keşfedilen, dünyanın en büyük monolit kayaları arasında gösteriliyor. Dümdüz topraklarda, her an uyanacakmış gibi görünen bir devi andıran kaya parçası bölge turizminin kaderini de değiştirmiş durumda.

Ne zaman gidilir?

Avustralya’nın ikonik kayası Ayers Rock, kendisine en yakın yerleşim yerinden 1500+ km uzaklıkta olan Alice Spring kasabasına 4 saat uzakta bulunuyor. Ziyaret etmek için en uygun Nisan ve Ekim arası. Diğer mevsimlerde gündüzleri 45 derece olabilen kavurucu sıcaklık varken gece de eksilerde olan bir iklim yaşatabiliyor.

1870 yılının başlarında Ernest Giles ve William C. Rose isimli iki kaşif tarafından keşfedilinceye kadar o güne dek hiçbir Avrupalı’nın görmediği Uluru ve aynı bölgede yer alan Kata Tjuta kayalıkları UNESCO Dünya Kültür ve Doğa Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Nasıl gidilir?

Uluru-Kata Tjuta Milli Parkı olarak 1985’ten bu yana koruma bölgesi içerisinde yer alan Uluru, Alice Springs Kasabası’na 450 km mesafede bulunuyor. Bölgeyi keşfetmek isteyenler için Alice Springs çıkışlı turlar mevcut. Bireysel seyahat için ise çok iyi bir planlama gerekiyor.

Avustralya vize istiyor mu?

Avustralya, Türk vatandaşlarından vize istiyor. Bordo (umuma mahsus), yeşil (hususi), gri (hizmet) ve diplomatik (siyah) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Avustralya’ya gerçekleştirecekleri seyahat öncesinde Avustralya vizesi almaları şart. 

Avustralya vizesi yetkilendirilmiş aracı kurumlar aracılığı ile veriliyor. Başvuru evrakları ve formu internet üzerinden tarayarak online iletiliyor. Avustralya turist vizesine başvuran Türk vatandaşlarına 3 ay süreli vize veriyor.

NOT: Avustralya vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here