Uçak Bileti

Venedik dünyanın en çekici şehirlerinden biri ve yaklaşık 600 yıl önce bir lagünün yakınında inşa edilen bu şehir dünyanın en popüler turistik yerlerinden. Şehrin hem gençlerin hem de yaşlıların direnemediği inanılmaz bir cazibesi var.

Kanalları ve gizli sokaklarıyla Venedik her yıl 10 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlıyor, cruise gemilerinin yanaştığı Venedik Limanı günün 24 saati cıvıl cıvıl oluyor. İtalya‘nın turizminde marka şehirlerinden Venedik’e seyahat planını hayata geçirmek için Venedik uçak bileti seçeneklerine göz atın.

Venedik’e Nasıl Gidilir?

1. Venedik’e uçakla ulaşım

Venedik’e Türkiye’den gitmenin en kolay yolu uçakla ulaşım. Türk Hava Yolları İstanbul Havalimanı’ndan, Pegasus Hava Yolları ise İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan her gün İtalya’nın Venedik şehrine direkt sefer düzenliyor.

Mobil Uygulama

İstanbul-Venedik uçuş süresi 2 saat 35 dakika. Alitalia’nın Pegasus Hava Yolları ile ortak uçuşları bulunuyor. İtalya’nın Roma, Milano şehirlerinden aktarmalı uçuşlarla da Venedik’e ulaşım mümkün. Yine farklı Avrupa şehirlerinden Venedik’e direkt uçuşlar yapılıyor.

2. Venedik’e trenle ulaşım

Venedik’e İtalya’nın ve Avrupa’nın farklı şehirleri üzerinden trenle ulaşım sağlanıyor. Trenle ulaşım için İtalya’nın Roma, Milano, Pisa gibi şehirlerinin yanı sıra İsviçre, Fransa, Almanya, Avusturya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nin farklı şehirlerinden tren bağlantılarını kullanabilirsiniz.

3. Venedik’e otobüsle ulaşım

Tren ve uçağın yanı sıra Venedik’e ulaşım için bir başka alternatif de otobüsler. Flixbus, Eurobus gibi firmalar İtalya ve Avrupa kentlerinden Venedik’e otobüsle ulaşım imkanı sunuyor. Seyahat edeceğiniz şehre göre otobüs bilet ücreti ve ulaşım süresi değişiyor.

Venedik’e vize gerekiyor mu?

İtalya’nın turizm şehri Venedik’i ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almaları gerekiyor. Mevcut Schengen vizesi olanlar ve yeşil (hususi) ve gri (hizmet) pasaport sahiplerinin yeniden vize almalarına gerek yok.

Umuma mahsus pasaport (bordo) sahiplerinin ise İtalya adına aracılık hizmeti veren şirketlere başvurarak Schengen vizesi çıkarmaları şart.

İtalya vizesi başvurularında vizeye başvuran kişinin otel rezervasyonu, ulaşım bileti, maddi durumunu belirten banka hesap dökümü ve eğer çalışıyorsa iş yerinden alacağı evraklar talep ediliyor. Schengen vizesi başvuru ücreti 60 euro, aracılık hizmeti veren şirkete de 20 euro ücret ödemek gerekiyor. İtalya Schengen vizesi başvuruları 5-20 iş gününde sonuçlanıyor.

Adriyatik Denizi’nin muhteşem atmosferine sahip Venedik’te San Marco Meydanı, Büyük Kanal, Burano ve Murano adalarını ziyaret edebilir, gondol turu yapabilir, deniz ürünleri başta olmak üzere Akdeniz ve İtalyan mutfağının lezzetlerini deneyimleyebilir, kahve ve soğuk içeceklerin tadına bakıp, meşhur İtalyan dondurmasıyla seyahatinizi sonlandırabilirsiniz.

Otobüs Bileti

1 YORUM

  1. Merhaba.Yalnızca şunu öğrenmek istiyorum.Ben Türkiye’de Yaşayan sıradan bir Türk vatandaşıyım.Eşimle beraber Venedik’e 3 günlük seyehat Ne kadara mal olur ❓ Yani daha net bir ifadeyle nasıl söylenşr❓3 pasaport gidiş dönüş tüm bu ve benzeri işlemlerin bana faturası N olur bir bilen varsa yazsın lütfen 🌿

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here