Uçak Bileti

Fransa‘nın kuzeybatısında yer alan Le Havre, Seine Nehri’nin suladığı ovada, Manş Denizi’nin doğu kıyısında kurulu. Mimarisi, modernliği ve empresyonizmin doğum yeri olarak UNESCO tarafından ödüllendirilen; yüzünü denize ve geleceğe çevirmiş olan şehir ziyaretçilerini şaşırtan bir güzelliğe sahip.

Fransa’nın en önemli liman kentlerinden olan Le Havre, ticaret potansiyeli, açık deniz gezileri ve su sporları aktiviteleri ile özellikle yaz aylarında cıvıl cıvıl oluyor.

Fransa’nın Az Bilinen Güzelliği: Le Havre

Le Havre denizin kenarında bir tatil yeri. Her yıl iki kilometrelik sahili, taraçaları, kumlu spor zeminleri “les Z’estivales” olarak bilinen müzik, sokak gösterileri ve geçit törenlerinden oluşan bir yaz festivaline sahne oluyor. Jacques Vabre Yarışı şehrin diğer büyük organizasyonlarından.

Mobil Uygulama

Mimarlar şehri yeni binalarıyla bölgelere yeni çehreler kazandırıyor, aynı Jean Nouvel’in Roma hamamlarından esinlenerek tasarladığı bir akuatik kompleksin bulunduğu “Bains des Docks”da olduğu gibi. Tüm bu yenilikler Le Havre’ın güney bölgesinde, tamamen alışverişe ve eğlence aktivitelerine ayrılmış ve bu amaçla dönüştürülmüş büyük bir alanda bulunuyorlar.

750 hektarın üstünde ormanları, parkları, bahçeleri ve meydanları ile Le Havre Fransa’nın en yeşil şehirlerinden biri. Le Havre koyuna tepeden bakan 17 hektarlık yeşil alandan oluşan asma bahçeler botanist kaşiflere saygı duruşunda bulunuyor.

Son olarak balık pazarları, en kaliteli ürünleri alabileceğiniz “les Halles Centrales” kapalı pazarı gibi özellikleriyle gastronomi şehrin tüm bölgelerine yayılmış. Geniş çeşitlilikteki restoranlar, Normandiya’nın zenginliğini oluşturan, meşhur yerel ürünlerden oluşan geleneksel mutfağın lezzetlerini sunuyor. Bir Okyanus Geçidi olarak Denize ve diğer kültürlere açık olan Le Havre’de dünya mutfağının diğer lezzetlerini de bulabilirsiniz.

Le Havre’ye nasıl gidilir?

Fransa’nın başkenti Paris’in 201 km kuzeybatısında yer alan Le Havre’ye en yakın havalimanı Paris’te bulunuyor. Paris uçak bileti seçeneklerine göz atarak Le Havre seyahatinizin ilk adımını atabilirsiniz.

İstanbul Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları ve Atlas Global, Paris Charles de Gaulle Havalimanı’na, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ise Pegasus Hava Yolları Orly Havalimanı’na direkt sefer düzenliyor. İstanbul-Paris uçuş süresi 3 saat 45 dakika.

Paris’ten özel araçla Le Havre’ye ulaşım 2 saat 20 dakika sürüyor. Paris Tren Garı’ndan düzenli tren seferleri bulunan şehre havalimanına ulaştıktan sonra trenle de gidilebiliyor. Trenle yolculuk da tıpkı özel araçla olduğu gibi 2 saat 20 dakika sürüyor.

Fransa vize istiyor mu?

Fransa, ülkeyi ziyaret etmek isteyen bordo (umuma mahsus) pasaport sahiplerinden vize istiyor. Fransa’ya seyahat planı yapan bordo pasaportlu Türk vatandaşlarının Fransa Schengen vizesine başvurması gerekiyor. Mevcut Schengen vizesi ile ülkeye giriş yapılabiliyor. Yeşil (hususi), gri (hizmet) ve siyah (diplomatik) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ise Fransa seyahati için vize almasına gerek yok.

Turna.com üzerinden Fransa vizesi hakkında detaylı bilgilere de ulaşabilirsiniz!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here