Uçak Bileti

Türkiye’nin iki önemli şehri İstanbul ve Ankara arasında yer alan Düzce, binlerce yıldır onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. Yemyeşil doğası, yaylaları, şelaleri ve gölleri ile Düzce özellikle doğa yürüyüşleri, rafting, trekking gibi alternatif turizm rotaları arayanlar için mükemmel bir destinasyon. Düzce gezilecek yerler listesinde seyahat severlerin bayılacağı deneyimler ve harika noktalar var.

Yeşilin bin bir rengi ile kaplı ormanlar, yaylalar, akarsular ve gölleri ile Düzce her mevsimi ayrı güzel ve bu bölge büyüleyici bir coğrafyaya sahip. Her mevsim bulunabilen su ürünleri, dünyaca ünlü fındığı, leziz meyveleri, yemekleri ve meşhur kestane balını tavsiye ederim.

Düzce Gezilecek Yerler

Düzce Gezilecek Yerler Listesi

  1. Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı
  2. Efteni Gölü
  3. Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı
  4. Akçakoca
  5. Fakıllı Mağarası
  6. Aktaş Şelalesi
  7. Kurugöl
  8. Düzce Hemşin Camii
  9. Topuk Yaylası Gölü
  10. Torkul Göleti
  11. Prusias ad Hypium Antik Kenti
  12. Konuralp Müzesi
  13. Pürenli Yaylası
  14. Samandere Şelalesi
  15. Melen Çayı

1. Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı

Güzeldere Şelalesi

Düzce gezilecek yerler içinde ilk durağımız Güzeldere Şelalesi. Zümrüt yeşili bir doğa ve gürül gürül akan suları ile Güzeldere Şelalesi görenleri büyülüyor. Düzce’ye 18, Gölyaka’ya 11 km mesafede bulunan şelale keşfedilmeyi bekliyor. 120 m yükseklikten akan su ve yemyeşil ağaçlarla kaplı ortam sizi cennette hissettiriyor. Güzeldere köyünden geçen Bıçkı Deresi üzerinde bulunan şelale kayın ve gürgen ağaçlarının arasından coşkuyla akarken muazzam bir görüntü oluşturuyor. Mutlaka ama mutlaka yolunuzu buraya düşürün.

Mobil Uygulama
  • Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı konumu burada.

2. Efteni Gölü

Efteni Gölü

Güzeldere Şelalesi’nden sonra Efteni Gölü’ne doğru yola çıkıyoruz. Gölyaka ilçesine 5 km, D-100 karayoluna 15 km ve TEM otoyoluna 10 km uzaklıkta. Su kuşlarının göç yolu üzerindeki Efteni Gölü müthiş manzarası ile karşımıza çıkıyor. Geçmiş yıllarda daha geniş bir alanı kaplayan göl günümüzde kuruyarak küçülmüş.

Buradaki yaklaşık olarak 150 tür kuş, Milli Parklar tarafından koruma altına alınmış. Göçmen kuşların uğrak yeri olan bu alanın yanı başında Efteni Kaplıcası var. Buradaki şifalı sular cilt, mide ve romatizmal hastalıklara iyi geliyor. Efteni Kaplıcasında su sıcaklığı yaklaşık olarak 43°C.

3. Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı

Aydinpinar Selalesi

Düzce’nin doğal güzellikleri içinde bulunan Aydınpınar Şelalesi‘ne doğru yola çıkıyoruz. Aydınpınar Şelaleleri desek daha doğru olur çünkü burası 5 ayrı şelaleden oluşuyor. Özellikle bahar aylarında çam ağaçlarının içinde, doğayla baş başa kalabileceğiniz bölgede kamp yapabilirsiniz.

Eğer günübirlik giderseniz bu mis gibi doğada yürüyüşe çıkabilirsiniz. Bunun dışında doğa fotoğrafları çekmeye meraklıysanız ilkbaharda dağ çileği, sonbaharda böğürtlenlerle renklenen bölgede müthiş fotoğraflar çekebilirsiniz.

  • Aydınpınar Şelalesi Tabiat Parkı konumu burada.

4. Akçakoca

Akçakoca

Akçakoca Karadeniz’in en güzel köşelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Burası yeşil ve mavinin tonlarının en güzel kaynaştığı şirin bir tatil beldesi.

Şifalı kumları ve mavi bayraklı plajları ile Akçakoca deniz tatili düşünüp, İstanbul’dan fazla uzaklaşmak istemeyenler için harika bir alternatif. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında havanın sıcak ve bunaltıcı olduğu zamanlarda Karadeniz’in bu güzel köşesine gelerek denizin ve güneşin keyfini sürebilirsiniz.

Yaz aylarında Akçakoca’ya gelirsek nerelerde denize girebiliriz diyenler için Akçakoca Ceneviz Kalesi Mavi Bayraklı Plaj ve Akçakoca Kadınlar Plajı’nı tavsiye edebilirim.

5. Fakıllı Mağarası

düzce gezilecek yerler Fakıllı Mağarası

Düzce gezilecek yerler içinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Fakıllı Mağarası. 1. derece sit alanı olan mağara sarkıtlar, dikitler ve doğal oluşumları ile görülmeye değer.

Mağaranın havasının astım ve nefes darlığı hastalığına iyi geldiğine inanılıyor. Ayrıca mağaranın çevresi yapılan düzenlemeyle piknik alanı olarak kullanılıyor.

  • Fakıllı Mağarası konumu burada.

6. Aktaş Şelalesi

Aktaş Şelalesi

Düzce’de gezimize Aktaş Şelalesi ile devam ediyoruz. Burası yine yurdumuzun cennet köşelerinden biri. Yemyeşil doğanın içinde biraz yürüyüş yaptıktan sonra şelaleye ulaşıyoruz. Yemyeşil doğa ve masmavi akan sular ile doğanın bu büyüleyici köşesi karşımıza çıkıyor.

Aktaş Şelalesi, 50 m yüksekten düşen suyun sesi ve etrafını saran yeşillikler ile adeta huzur yuvası. Şelale ve çevresi trekking, foto-safari vb. doğa aktiviteleri yapmaya uygun.

7. Kurugöl Tabiat Parkı

Kurugöl Tabiat Parkı

Çevredeki su kaynakları ile oluşan göletin çevresi yemyeşil çam ağaçları ile çevrili. Günübirlik olarak ziyaret edebilir ve keyifli bir piknik yapabilirsiniz. Bu bölge sülün yetiştirme sahası olarak kullanılıyor ve av yasağı var.

Kurugöl, Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi sınırlarında yer alıyor. 2004 yılında mesire alanı olarak, 2011 yılında Tabiat Parkı olarak tescil edilmiş. Burada, foto-safari, sportif olta balıkçılığı, kampçılık vb. aktiviteleri yapabilirsiniz.

  • Kurugöl Tabiat Parkı konumu burada.

8. Düzce Hemşin Camii

duzcede-gezilecek-yerler

Düzce’nin biraz da tarihi eserleri hakkında bilgi vermek istiyoruz. Hemşin Camii bu bölgenin en eski yapılarından biri. 1877 yılında Osmanlı İmparatorluğu zamanında yapılmış. Ahşap ve taş işçiliğinin birleşiminin güzel bir örneği olan cami görülmeye değer.

  • Düzce Hemşin Camii konumu burada.

9. Topuk Yaylası ve Göleti

 Topuk Yaylası ve Göleti

Topuk Yaylası Gölü’ne gittiğinizde eşsiz doğası karşısında harika hissedeceksiniz. Çevresindeki zengin bitki örtüsü ile yeşil ve mavinin her tonunu görebileceğiniz manzaralara sahip olan göl kıyısında keyifli vakit geçirerek yürüyüş yapabilirsiniz. Zaman zaman 2000 m yüksekliğe kadar çıkan yaylalarda çam ormanlarının kokusunu içinizde hissedeceksiniz.

Topuk Yaylası ve Göleti Düzce’ye 38 kilometre mesafede bulunuyor. Yaylada bulunan gölet ortama daha da güzel bir hava katıyor. Gölette; aynalı sazan, kadıncık ve Hollanda Sarısı gibi balık türleri yaşıyor ve olta balıkçılığı yapma imkanı da bulunuyor.

  • Topuk Yaylası ve Göleti konumu burada.

10. Torkul Göleti

Volkanik bir çöküntü ile oluşan gölet 1300 m yükseklikte bulunuyor. Özellikle yazın sıcak günlerinde serin bir kaçış noktası ararsanız Torkul Gölü tercihiniz olmalı. Burada piknik, olta balıkçılığı, foto-safari, çadır kampı yapabilir, Torkul ve Odayeri yaylaları arasındaki 6 kilometrelik mesafede trekking turuna çıkabilirsiniz.

11. Prusias ad Hypium Antik Kenti

Prusias ad Hypium Antik Kenti

Düzce’de de tarih meraklılarının yolunu düşürmek isteyeceği bir antik kent bulunuyor. Prusias ad Hypium Antik Kenti M.Ö. 1200-700 yılları arasında Trakyalı halkların yurdu olarak anılıyor. Megaralılar tarafından ‘’Kieros’’ ismi ile kurulduğu biliniyor. M.Ö. 183’te Bithynia Kralı I Prusias tarafından ele geçirilmiş ve Melen (Hypium) çayının üstündeki Prusias anlamına gelen ’’Prusias ad Hypium’’ adını almış.

Burada görebileceğiniz yapılar arasında tiyatro, atlıkapı, Kemerkasım su kemerleri, Roma Köprüsü yer alıyor. Antik kent düzce merkeze 9 km mesafede bulunuyor.

  • Prusias ad Hypium Antik Kenti konumu burada.

12. Konuralp Müzesi

Konuralp Müzesi

Prusias ad Hypium Antik Kenti’nin zengin kültürel mirasını yaşatmak üzere kurulan Konuralp Müzesi, 2003 yılında ziyarete açılmış. 3 teşhir salonunda toplamda 1.848 arkeolojik, 491 etnografik ve 3.898 sikke olmak üzere toplam 6.237 eser bulunuyor.

13. Pürenli Yaylası

 Pürenli Yaylası

Pürenli Yaylası, Düzce’ye 28 km mesafede Gölyaka ilçesinde bulunuyor. Yaylada doğanın renk cümbüşü gözlerinizi kamaştıracak. Su sesleri kuş seslerine karışarak kulaklarınızın pasını silecek. Yemyeşil yaylada bir de gölet var. Çadır kampı, doğa yürüyüşü ve fotoğraf meraklılarının fazlasıyla beğeneceği bir yer Pürenli Yaylası.

14. Samandere Şelalesi

Samandere Şelalesi

Samandere Şelalesi, Düzce’nin Beyköy beldesi Samandere Köyü’nde yer alıyor. Düzce’ye 24 km mesafede bulunuyor. Çevrede çağlayan, cadı kazanı gibi ilginç jeolojik oluşumlar ve anıt ağaçların olduğu zengin bir bitki örtüsüne sahip. Düzce’de gezilecek doğal yerler arıyorsanız Samandere Şelalesi’ne gidebilirsiniz.

15. Melen Çayı

Melen Çayı

Melen Çayı, Düzce ili sınırlarından doğup 60 km boyunca akarak Melen Ağzı olarak bilinen bölgeden Karadeniz’e dökülüyor. Melen çayının bu denli popüler olmasındaki neden Türkiye’nin en güvenli ve talep gören rafting parkuru olması. Seyahatinize adrenalin katmak isterseniz Melen Çayı’na yolunuzu düşürün derim.

Düzce’ye otobüsle gidecekseniz eğer Düzce otobüs bileti için turna.com sayfasınız ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletini komisyon ödemeden satın alabilirsin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here