Uçak Bileti

Düzce’nin denize kıyısı olan Akçakoca ilçesi denizi, kumu, gün batımı, mimarisi, yemyeşil bitki örtüsü, piknik ve mesire alanları, tarihi anıt ağaçları, Ceneviz Kalesi, mağarası, şelaleleri, ve yöresel lezzetleriyle yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça seviliyor. Özellikle büyük şehirlere yakınlığından dolayı Akçakoca Plajları çok kişi tarafından hafta sonu kaçamağı oluyor.

Akçakoca, Orta Anadolu’nun denize açılan en yakın kapısı konumunda olduğundan İstanbul ve Ankara gibi iki metropolün arasında adeta çölde vaha. 😍 Yeşil ve mavinin kaynaştığı bu şirin tatil beldesi Düzce iline 37 km. mesafede bulunuyor.

Akçakoca 35 km boyunca uzanan sahillerinde dünyada ender rastlanan siyah inci taneli kumsalları ile dikkat çekiyor. Mavi bayraklı Akçakoca plajları Akçakoca’nın deniz turizminde bu kadar parlamasının da başlıca sebeplerinden.

Akçakoca Plajları

Akçakoca Plajları

Akçakoca Plajları Listesi

Mobil Uygulama
  1. Ceneviz Kalesi Plajı
  2. Çuhallı Plajı
  3. Akevler Plajı
  4. Kadınlar Plajı
  5. Ayazlı Plajı
  6. Değirmenağzı Plajı
  7. Çınaraltı Plajı
  8. Limancık Plajı
  9. Akkaya Plajı
  10. Çayağzı Plajı
  11. Edilli Ağzı Plajı
  12. Kalkın Plajı
  13. Karaburun Plajı
  14. Melenağzı Plajı
  15. Paşalar Plajı
  16. Kemos Plajı

Ceneviz Kalesi Plajı

Ceneviz Kalesi Plajı

Akçakoca plajları içinde en sık tercih edilen yer Ceneviz Kalesi Plajı. İlçede Cenevizlerle özdeşleşmiş olan kale, iki koy arasında bir falez üzerinde yapılmış. Kalenin ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmiyor. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne eklenen bu kaleden adını alan plaj da mavi bayraklı bir plaj.

Yöre halkı tarafından piknik ve mesire alanı olarak da kullanılıyor. Tarihin ve doğanın böylesine uyum içinde olduğu bu harika plaj mutlaka listenizde olmalı.

  • Ceneviz Kalesi Plajı konumu burada.

Çuhallı Plajı

Çuhallı Plajı Akçakoca Plajları

Akçakoca ilçe merkezinde yer alan Çuhallı Plajı mavi bayraklı bir diğer plaj. Bölgenin en hareketli plajlarından biri. Akçakoca’nın bir çok plajında olduğu gibi Çuhallı Plajı’nda siyah inci adı verilen dünyada ender rastlanan bir kum türü bulunuyor. Bu kumun özelliği vücuttan kolaylıkla dökülmesi ve yapışmaması.

Yaklaşık 1 km uzunluğunda bir kumsala sahip Çuhallı Plajı. Plaj belediye tarafından işletiliyor. Plajda yeme-içme ve şezlong şemsiye kiralama olanakları mevcut. Burada su sporları da yapabilirsiniz.

Akevler Plajı

Akçakoca ilçe merkezine oldukça yakın konumda bulunuyor Akevler Plajı. Özellikle Akevler Sitesi sakinleri bu plajı sıkça tercih ediyor. Kalabalıktan hoşlanmıyorsanız biraz daha sakin olan bu plajı değerlendirebilirsiniz.

Kadınlar Plajı

Ceneviz Kalesi Plajı’nın hemen yanında bulunuyor Akçakoca Kadınlar Plajı. Kadın misafirlere özel olarak hazırlanan bir plaj burası. Yani ailecek kullanabileceğiniz bir plaj değil. Plaj uzun yıllardır hizmet veriyor ve belediye tarafından işletiliyor. Plajda büfe, soyunma kabini, mescit ve WC bulunuyor. Ayrıca kamelyalar ve çocuk oyun alanı da var.

Ayazlı Plajı

Ayazlı Plajı, Ayazlı Mahallesi’nde yer alıyor. Limancık Plajı ile komşu olan plaj en sık tercih edilen plajlardan biri. Gün batımı izlemek için de buraya gidebilirsiniz.

Değirmenağzı Plajı

Akçakoca ilçe merkezimizde yer aldığından dolayı çoğunlukla tercih edilen plajlardan biri de Değirmenağzı MTA Plajı. Plaj geniş kumsalı, berrak denizi ve olanaklarıyla ön plana çıkıyor. Burada sahil kum ve çakıldan oluşuyor. Deniz çabuk derinleşiyor, yüzme bilmiyorsanız fazla açılmayın.

  • Değirmenağzı Plajı konumu burada.

Çınaraltı Plajı

Akçakoca’nın en eski plajlarından biri Çınaraltı Plajı. Akçakoca merkezinde yer alıyor. İlçeden uzaklaşmadan denizin, kumsalın ve gün batımının keyfini çıkarabileceğiniz bir plaj. Burası ismini arka tarafta bulunan asırlık çınar ağaçlarından alıyor. Plajın çevresinde çok sayıda tesis de bulunuyor.

Limoncuk Plajı

Akçakoca’da nerede denize girilir sorusunun yanıtlarından biri de Ayazlı Plajı ile komşu olan Limoncuk Plajı. Plaj genelde sakin oluyor. Olanaklar kısıtlı olduğundan tedarikli gitmenizde fayda var.

Akkaya Plajı

Akkaya Plajı, Akçakoca ilçe merkezine 7 km mesafede yer alıyor. Akçakoca’da sığ plaj arıyorsanız buranın denizinin oldukça sığ olduğunu söyleyebilirim. Plajın arka tarafında orman bulunuyor. Burada yürüyüş ve piknik yapabilirsiniz.

Çayağzı Plajı

İlçe merkezine 7 km mesafede bulunuyor Çayağzı Plajı. Halk plajı olarak hizmet verdiğinden burada şezlong, şemsiye, masa kiralama imkanı var. Tuvalet, duş olanakları da mevcut. Burada kamp da yapabilirsiniz. Çadırla ya da karavanla konaklanabiliyor. Karavana elektrik de sağlanıyor.

  • Çayağzı Plajı konumu burada.

Edilli Ağzı Plajı

Edilli Ağzı Plajı, Akçakoca’ya 5 km uzaklıkta bulunuyor. Plajda özel bir işletme var. Duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi hizmetler mevcut. Burada kamp ve piknik de yapabilirsiniz.

Kalkın Plajı

Akçakoca’ya 6 km mesafede Kalkın Köyü sınırları içerisinde yer alıyor Kalkın Plajı. Akçakoca sığ deniz arayanların rağbet gösterdiği bir plaj burası. Plajda Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait Düzce Akçakoca Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi ve dinlenme tesisi ile restaurant da bulunuyor.

Kalkın Plajı’nda duş tuvalet, şezlong kiralama gibi olanaklar var. Girişte 30 TL otopark ücreti alınıyor. Çakılı olmayan kumdan oluşan sahilde deniz 10-15 metre sonra derinleşmeye başlıyor. Deniz sabah saatlerinde sakin ancak öğleden sonra dalgalı oluyor.

Karaburun Plajı

Akçakoca’da denize girilecek yerler listemize Karaburun Plajı ile devam ediyoruz. Burası ilçe merkezine 10 km uzaklıkta. Sığ deniz sevenlerin tercih edebileceği plajlardan biri de burası. Karavan ve çadırla konaklama imkanı da var.

Karaburun Plajı’nda, çay bahçesi, lokanta ve piknik alanları bulunuyor. Geniş bir ağaçlık alana sahip olan plajda güneşte uzun süre kalmak istemezseniz ağaçların gölgesinde dinlenebilirsiniz. Plajda bulunan işletmeden şezlong ya da masa kiralanabiliyor. Burada deniz oldukça sığ. Çoğu zaman dalgalı olduğunu da belirteyim.

Melenağzı Plajı

Düzce ile Sakarya’yı birbirinden ayıran Melen Çayı’nın Karadeniz’e döküldüğü yerin hemen kıyısında bulunuyor Melenağzı Plajı. Akçakoca’ya 13 km mesafede.

Melenağzı Plajı, boylu boyunca uzanan kumsallarıyla meşhur. Hal böyle olunca tesis açısından da oldukça zengin. Burada konaklamak isterseniz kamp yerleri, oteller ve pansiyonlar bulunuyor. Yemek için de balık lokantalarını tercih edebilirsiniz. Melenağzı Plajı, sığ denizi ve ince kumuyla da beğeninizi kazanacak. Ayrıca burada tekne gezisi olanağı da bulunuyor.

Paşalar Plajı

Paşalar Plajı, adını bulunduğu Paşalar Köyü’nden alıyor. Karadeniz olduğu için haliyle dalgalı olabiliyor. Ancak dalgasız zamanına denk gelirseniz deniz gayet güzel. Hemen derinleşmiyor. Sakinliği seviyorsanız Akçakoca Plajları içinde tercih edebileceğiniz bir yer burası. Plajda kamp da yapılabiliyor.

Kemos Plajı

Ailemle gideyim, sessiz sakin kafamı dinleyeyim diyorsanız Kemos Plajı tam size göre. Uzun bir kumsalı var. Çok kalabalık olmuyor. Plajın herhangi bir giriş ücreti yok. Tesiste şezlong şemsiye kiralayabilirsiniz. Duş, tuvalet, soyunma kabini gibi olanaklar da mevcut. Deniz aniden derinleşebiliyor. Yüzme bilmeyenler bu durumu göz önünde bulundursun.

  • Kemos Plajı Akçakoca konumu burada.
Akçakoca’nın en güzel plajı hangisi?

Akçakoca’da çok sayıda plaj var. Ancak en çok tercih edilen, en güzel plaj deyince çoğu kişinin aklına ilk olarak Ceneviz Kalesi Plajı geliyor.

Akçakoca’da denize girilir mi?

Akçakoca’da denize girilecek harika plajlar var. Bunlardan bazıları mavi bayraklı plajlar. Akçakoca, denize girmek için çevre illerde yaşayanlar tarafından da sıklıkla tercih ediliyor.

Akçakoca denizi güzel mi?

Akçakoca denizi Karadeniz olması dolayısıyla bazen dalgalı olabiliyor. Bazı plajlar kum bazıları taşlık olsa da özellikle mavi bayraklı plajları oldukça güzel.

Düzce’ye otobüsle gidecekseniz eğer Düzce otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama özelliği ile 200’den fazla otobüs firmasını karşılaştırabilir, biletinizi komisyon ödemeden satın alabilirsiniz.

Düzce Gezilecek Yerler

Düzce’den Ne Alınır

Düzce’de Ne Yenir

Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı

Efteni Gölü

Fakıllı Mağarası

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here