Uçak Bileti

Ülkemiz doğal güzellikler bakımından nasıl bir cennet bunu gezerken çok daha iyi anlıyor insan. Herkesin bildiği belli başlı yerler var ama bir de adı çok duyulmamış, az bilinen saklı güzellikler var. Düzce seyahati planlamadan önce adını duymadığım nice güzellik Düzce gezilecek yerler rotamı hazırlarken karşıma çıktı. Fakıllı Mağarası da onlardan biri.

Düzce’ye yolunuz düştüğünde Akçakoca tarafında nereye gidelim sorusunun cevaplarından biri bu mağara. Sarkıtları ve dikitleri ile etkileyici bir görünüme sahip. Işıklandırmayla daha da güzel görünüyor. Mağaranın içinde akan küçük bir dere, şelale, sarkıtlardan damlayan su damlaları buraya ayrı bir güzellik katıyor.

Mağara çevresi yöre halkı tarafından piknik alanı olarak kullanılıyor. Burada aperatif yiyecekler ve içecekler bulabilirsiniz. Semaver çayı içmeden ve salıncakta sallanmadan da buradan ayrılmayın.

Mağaraya giderken yanınıza üstünüze giyebileceğiniz bir şey alın. İçerisi epey serin oluyor. Yerler de damlacıklardan dolayı ıslak olduğu için kapalı ayakkabı giymenizi öneririm. mağarayı toplamda 15 dakika gibi bir sürede gezebilirsiniz.

Fakıllı Mağarası Hakkında Bilgi

Fakıllı Mağarası Hakkında Bilgi

Mağara, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından I. derece sit alanı olarak tescillenmiş. Fakıllı ismini de bulunduğu köyden almış. Mağaranın toplam uzunluğu 1.017 metre ziyarete açık alanı ise 350 metre.

Doğal olarak oluşmuş olan mağaranın içinde farklı galeriler, sarkıt ve dikitler bulunuyor. Özellikle ‘beyaz oda’ olarak anılan galeri damlataş bakımından oldukça zengin. Burası yarı aktif bir mağara. Gelişimi halen devam ediyor.

Yüzeye yakın bir noktada bulunduğu için yaz ve kış mevsimlerinde havası büyük farklılıklar gösteriyor. Nemli, sıcak ve serin bir havaya sahip olması dolayısıyla astım ve nefes darlığı hastalığına iyi geldiği söyleniyor. Mağaranın çevresinde piknik yapabileceğiniz bir alan bulunuyor.

Fakıllı Mağarası Nerede?

Fakıllı Mağarası Nerede?

Fakıllı Mağarası, Düzce ili Akçakoca ilçesinin 8 km güneydoğusundaki Fakıllı köyünde bulunuyor.

Fakıllı Mağarası yol tarifi için buraya tıklayın.

Fakıllı Mağarası’na Nasıl Gidilir?

Fakıllı Mağarası'na Nasıl Gidilir?

Mağaraya özel aracınızda İstanbul yönünden gidecekseniz TEM yolu üzerinden Akçakoca’ya gidip oradan da Fakıllı Köyüne geçebilirsiniz. Ankara üzerinden gidecekseniz önce Düzce güzergâhını takip edin. Düzce’den 37 kilometre mesafedeki Akçakoca’ya vardıktan sonra tabelayı takip ederek mağaraya ulaşabilirsiniz.

Düzce otobüs bileti seçeneklerine bakmayı unutmayın.

Fakıllı Mağarası Hikayesi

Alıştık tabi ülkemizdeki her tarihi yerin, doğal güzelliğin efsaneleştirmesine. O yüzden nereye gitsek hemen buranın bir hikayesi var mı diye düşünüyoruz. Baktım ki internette de çok aratılmış mağaranın hikayesi var mı diye. Fakıllı Mağarası’nın herhangi bir hikayesi bulunmuyor.

Fakıllı Mağarası Giriş Ücreti 2022

Fakıllı Mağarası Giriş Ücreti 2022

Mağara giriş ücreti olarak kişi başı 8 TL alınıyor. Fakıllı Mağarası ziyaret saatleri her gün 08.30-22.00 arası.

Adres: Fakıllı Köyü İç Yolu, 81650 Fakıllı/Akçakoca/Düzce

Telefon: 0542 839 01 22


Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here