Uçak Bileti

Seyahat severlerin birçoğu ziyaret edeceği destinasyona vize uygulamasına göre karar veriyor. Bürokratik işlemler, evrak toplama derdi, vize masrafları ve zaman kaybı gibi durumlar vizesiz ülkelere gitmeyi teşvik ediyor. Seyahat planları için, Kuzey ve Orta Amerika’da vize istemeyen ülkeler, farklı bir rotada unutulmaz bir deneyime aday.

Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat etme imkanının olduğu Kuzey Amerika ve Orta Amerika ülkeleri bu açıdan avantajlı. Doğal güzelliklerin korunduğu ve diğer bölgelere göre daha az turistin ziyaret ettiği bu ülkeler alternatif bir rota olabilir.

Karayiplerde Göreceğiniz 12 Muhteşem Ülke

1. Antigua ve Barbuda

Antigua

Antigua ve Barbuda, Karayip Denizi’nin doğusunda, Küçük Antiller ada grubuna dahil, ismini 1493’te adayı keşfeden Kristof Kolomb’un İspanya’daki Santa Maria de la Antigua Kilisesi’ne ithafı ile almış. İngiliz kolonisi olduğu dönemde şeker tarımında çalıştırılmak üzere adaya getirilen Afrikalı köleler, bugün nüfusun çoğunluğunu oluşturuyor. 1970’te başlayan bağımsızlık hareketi sonucunda, 1981 yılından bu yana ülke bağımsız.

Sahilleri, tropikal meyveleri ve sıcak kanlı insanları ile tanınan ülkeye Londra ve Toronto’dan doğrudan ulaşmak mümkün. İki ayrı büyük ada Antigua ve Barbuda ile çok sayıda adacıktan oluşan ülkenin başkenti Saint John. Türk vatandaşları adaya yapacakları 30 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaf.

Mobil Uygulama

En ucuz Antigua ve Barbuda uçak bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin. Gelişmiş arama teknolojisi, güvenli ödeme, komisyonsuz alışveriş, kesintisiz iade garantisi ve daha fazla turna.com sayfalarında.

2. Bahamalar

Bahamalar, Amerika Birleşik Devletleri‘nin Florida eyaletinin güneydoğu açıklarında, Küba ve Haiti’nin kuzeyinde, 700 ada ve 2,400’ü aşan kayalıktan oluşuyor. Dünyada en çok tanınan tatil destinasyonlarından biri. Mercan kayalıkları ile çevrili adaları her yıl binlerce turist ve gezgin ziyaret ediyor.

Avrupalılarla, geçmişte köle olarak Afrika’dan getirilen karma bir nüfusun bulunduğu ülkede sadece 22 ada ve köyde yaşam devam ediyor. Özellikle lüks turizmle ismini duyuran ülkenin başkenti Nassau, aynı zamanda en popüler yerleşim yeri.

Deniz, kum, güneş gibi klasik turizmden, golf turizmine kadar geniş bir yelpazede olanağın bulunduğu ada Türklerden vize istemiyor. Ancak Amerika ve İngiltere üzerinden gitmeyi düşünüyorsanız transit vize almanız gerekli.

3. Barbados

Barbados

Barbados, Venezuela’nın kuzey doğusunda bulunan bir Karayip adası. MÖ 350’li yıllarda tarım ve balıkçılıkla uğraşan kendi halinde bir adaydı. Tarih boyunca farklı toplulukların işgaline uğrayan ada ülkesinin günümüzde en önemli gelir kaynağı turizm.

Geleneksel ve modern yaşamın bir arada görülebildiği ülkede, tüm gelir gruplarına hitap eden çok sayıda otel bulunuyor. Bembeyaz kuma sahip olan plajlar, tropikal bitki örtüsü ve Karayip Denizi manzarası ile ülke, etkileyici güzellikte.

Başkenti Bridgetown olan Barbados, Türk vatandaşlarının 3 aya kadar ziyaretlerinde vize istemiyor. Barbaos uçak bileti kampanyalarını turna.com uçak bileti sayfasından takip edebilirsiniz.

4. Britanya Virjin Adaları

Britanya Virjin Adaları, 6 büyük ada ve 50’yi aşkın adacıktan oluşan, doğal yapısı korunan dünyadaki en güzel yerlerden biri. Büyük oranda turizmle geçinen ülkede, keşfedilmeyi bekleyen çok sayıda koy ve kumsal bulunuyor. Tekne turları ve su altı dalış aktivitelerinin yapıldığı kıyılar ziyaretçileri etkiliyor.

Başkent Road Town’un da bulunduğu Tortola Adası ve Beef Adası en çok ilgi gören noktalar arasında. Doğayla baş başa, sessiz, sakin ve huzurlu bir tatil deneyimi için ideal olan Virjin Adaları, 30 güne kadar ziyaretlerde Türk vatandaşlarından vize istemiyor.

5. Dominik Cumhuriyeti

Dominik Cumhuriyeti

Dominik Cumhuriyeti, Avrupalıların Amerika kıtalarında oluşturduğu ilk yerleşim olarak tanınıyor. Küba, Haiti ve Jamaika’nın doğusunda, Karayip Denizi üzerinde yer alıyor. İlk Amerikan sömürge şehri olan Santo Domingo, Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti.

Deniz, huzur ve tarihle iç içe bir tatili mümkün kılan ülkede, mimari yapılarının arasında dolaşmak zamanda yolculuk gibi. Punta Cana ve Cabarete’de bulunan ve yılın her dönemi ziyaretçi çeken plajlar, birbirinden güzel fotoğraf karelerine hayat veriyor.

Ağustos – Ekim döneminde görülen kasırgalara karşı dikkatli olmakta yarar var. Ülkeye girişte 30 gün geçerliliği olan ve vize yerine geçen turist kartı 10$ karşılığında alınabiliyor.

6. Haiti

Haiti, Karayip Denizi’nde Dominik Cumhuriyeti ile birlikte paylaştığı Hispaniola Adası üzerine kurulmuş. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığı deprem felaketiyle tüm dünyada gündeme gelmişti. Batı yarım kürenin en fakir ve en yüksek işsizlik oranına sahip ülke, adeta cennetin üzerinde yer alıyor.

Masmavi deniz, yemyeşil orman ve bozulmamış doğal güzellikleri içerisindeki ülke, Kuzey ve Güney Amerika’da ABD’den sonra bağımsızlığını ilan eden ikinci ülke olarak biliniyor.

1804 yılında ilan edilen bağımsızlığa karşın, birçok batılı ülke Haiti üzerinde baskı kurarak yönetimde söz sahibi olmuş. Başkent Port-au-Prince ülkenin en çok ziyaret edilen yerlerinden. Türk vatandaşları Haiti’ye 90 güne kadar ziyaretlerini vizesiz gerçekleştirebiliyor.

Turna’nın birçok havayolu ile özel fırsat anlaşmaları bulunuyor. Belli dönemlerde yapılan özel kampanyaları kaçırmayın. En ucuz Haiti uçak bileti için turna uçak bileti sayfasını takip edin.

7. Jamaika

Jamaika

Jamaika, Orta Amerika’da, Karayip Denizi’nde Küba’nın güneyinde, 1494 yılında buraya ulaşan Kolomb’a göre ‘gözlerin gördüğü en güzel ada’ dediği yer. Neşeli insanları, derin müzik kültürü, dağlık ve yemyeşil coğrafyası ve kumsalları ile turizmde iddialı bir destinasyon.

Reggae, ska, rocksteady, dub, ragga, mento ve dancehall gibi müzik türlerinin ana vatanı olan ülke sokaklarında müzik ve dansla yoğrulan insanlarla karşılaşmak mümkün. Başkent Kingston, Jamaikalı efsane Bob Marley’in izlerine sahne oluyor. Ayrıca Montego Bay klasik tatil için ideal. Türk vatandaşları 90 güne kadar olan ziyaretlerinde vizeden muaflar.

8. Saint Kitts ve Nevis Adaları

Saint Kitts ve Nevis Adaları, Amerika’nın en küçük bağımsız ülkelerinden, sadece 261 km² yüzölçümüne sahip. 1983 yılına kadar İngiliz işgali altında bulunan adalar o tarihten bu yana bağımsız bir ülke görünümünde.

Başkent Baseterre tarih, doğal güzellik ve klasik tatil anlayışını bir arada sunan imkanlara sahip. Sakin ve dingin bir tatil planını hayata geçirmek için ideal koşulların bulunduğu adada Charlestown da kumsallarıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken noktalardan biri. Türk vatandaşları 90 güne kadar olan ziyaretlerinde vizeden muaf durumdalar.

9. Saint Lucia

Saint Lucia
Saint Lucia

Saint Lucia, Karayip Denizi’nde, Trinidad ve Tobago’nun kuzeyinde yer alıyor. İngiliz ve Fransız hakimiyetinin ardından 1979 yılından bu yana bağımsız. Doğayla iç içe yapısı, ulaşımın zor olması nedeniyle bakir kalmayı başarmış.

Palmiyeleri, beyaz kumsalları, canlı sokakları ve bozulmamış doğasıyla ülke farklı bir seyahat için ideal. Başkent Castriel, görülmesi gereken en önemli şehir. Türk vatandaşları Saint Lucia’ya 45 güne kadar yapacakları seyahatlerde vizeden muaf.

10. Saint Vincent ve Grenadinler Adaları

Saint Vincent ve Grenadinler Adaları, tarım üretiminin neredeyse tamamının muz üretimine dayandığı bir Karayip ülkesi. 1979 yılından bu yana bağımsız. En büyük adanın Saint Vincent, diğer küçük adaların ise Grenadinler olarak adlandırıldığı ülkenin yaklaşık 120 bin nüfusu var.

Huzurlu bir tatil ve doğayla baş başa zaman geçirmek için tercih edilen bir yer olan bu ülkede başkent Kingstown görülmesi gereken ilk yer. Ülke genelinde gerçekleştirilen helikopter turlarıyla adalara gökyüzünden bakmak mümkün. Türk vatandaşlarının 30 güne kadar olan ziyaretlerinde vize uygulanmıyor.

11. Trinidad ve Tobago

Trinidad

Trinidad ve Tobago, Venezuela’nın kuzey doğusunda Karayip Denizi ile Atlas Okyanusu arasında bulunan, doğal kaynakları ve bozulmamış doğasıyla bölgenin önemli yerleşim yerlerinden biri. Kolomb’un 1498 yılında keşfettiği Trinidad ve Tobago adaları İspanya ve İngiltere hakimiyetinde bir dönem yaşamış. 1962 yılından bu yana bağımsız olan ülkenin başkenti Port of Spain.

Farklı kültürlerin izlerini taşıyan mimari yapılar, doğal güzellikler ve kumsallar ülkenin yansımaları arasında. Orta Doğulu, Hintli ve Çinlilerin yerleşik olarak yaşadığı bu adada kültürel çeşitlilik had safhada. Petrol ve doğalgaz rezervleri ile dünyanın dikkatini çeken ülkede turizm de önemli bir gelir kaynağı. Türk vatandaşları 30 güne kadar olan ziyaretlerinde vizesiz giriş yapabiliyor.

12. Turks ve Caicos Adaları

Turks ve Caicos Adaları, Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde, iki takımadalar grubundan oluşan, son yıllarda turizmde yükselen bir ivme yakalamayı başaran yerlerden. 1492 yılında Kolomb’un keşfettiği adalar, hala İngiliz himayesinde.

Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken kumsalları, masmavi denizi, şehrin içerisinde kadar sokulan orman varlığı ile “cennetten kopmuş bir ada” benzetilmesi yapılan bu ülke nitelikli konaklama tesisleri ile ziyaretçilerini memnun ediyor.

Başkent Cockburn Town‘da yönetim birimleri ve devlet yapıları dışında bir şey bulabilmek mümkün değil. Bu yüzden tatilcilerin uğrak noktası Providenciales‘a uğramakta yarar var. Türk vatandaşları 30 günü aşmayan ziyaretlerinde vizesiz giriş yapabiliyor bu ülkeye.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here