Uçak Bileti

İspanya’da, Madrid ile Barcelona’nın orta bölümünde konumlanan Zaragoza, nüfus bakımından İspanya’nın en büyük beş şehri arasında fakat sokaklar çok sakin olduğu için şehrin yoğun nüfusunun farkına varmak pek mümkün olmuyor. Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında turizm için oldukça elverişli bir iklime sahip olan şehir, çok sayıda tarihi ve kültürel yapıya da sahip. Bu yönüyle turistlerin ilgi odağı olan Zaragoza, İspanya gezilerinin sevilen rotalarından.

Zaragoza’da Gezilecek 5 Turistik Yer

1. Basilica de Nuestra Senora del Pilar

Basilica de Nuestra Senora del Pilar (Bakire Pilar Bazilikası), 1754 yılından bu yana şehrin en önemli dini yapılarından biri. On bir kubbesi ve göz alıcı mimarisiyle öne çıkan bu tarihi yapıyı bu kadar önemli yapan bir diğer detay ise Bakire Meryem. Bir rivayete göre Meryem’in burada görüldüğü söyleniyor.

2. La Seo Katedrali

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan La Seo Katedrali, ilk inşa edildiği yıllarda Roma tapınağı ve cami olarak da kullanıldı. Daha sonraki yıllarda katedral haline dönüştürülen bu yapı, Aragon tipi Mudejar mimarisinin en güzel örneklerinden biri olarak kabul ediliyor olsa da Romanesk, Gotik ve Barok mimarilerinden esintiler de taşıyor.

Mobil Uygulama

3. Aljaferia Sarayı

Aljaferia Sarayı, gösteriş denildiğinde ilk aklınıza gelen yerlerden biri olabilir. 11. yüzyıl Endülüs Dönemi’nde inşa ettirilen bu yapı, altın kaplamalı tavanları, İslami motifleri, ihtişamlı revaklarıyla harika bir görünüme sahip. Hristiyan ve Arap mimarisinden izler talıyan bu yapı, şehre gelen turistlerin gözde ziyaret noktalarından.

4. Zaragoza Müzesi

Zaragoza Müzesi, neo-klasik mimarisiyle öne çıkan bir tarih sanat müzesi. Kazılardan çıkarılan arkeolojik kalıntılar, sanat eserleri ve seramik eserlerin bir arada bulunduğu bu etkileyici müzede, Romantizm akımının ünlü ressamlarından olan Goya’nın resimlerini de görebilirsiniz.

5. Goya Müzesi

Rönesans döneminden bu yana ayakta kalmayı başaran tarihi bir bina içerisinde kurulan Goya Müzesi, 1979 yılından bu yana ziyaretçilerini ağırlayan bir sanat müzesi. Bu müzede, ünlü İspanyol ressam Goya’nın eserlerinden oluşan zengin koleksiyonun yanı sıra çağdaş sanat eserlerinden parçalar da sergileniyor.

İspanya’nın dördüncü, Avrupa’nın ise en büyük 32. şehri olan bu yerleşim yeri, kendine özgü kültürü, birbirinden leziz yemekleri, tarihi yapıları ve kültür sanat eserleriyle hayranlık uyandırıyor. İspanya’nın kuzeydoğusunda konumlanan Zaragoza’ya gitmek isteyen Türk vatandaşlarından Schengen vizesi talep ediliyor. Siz de vize işlemlerinizi tamamlayıp Zaragoza İspanya uçak bileti uçak biletinizi aldıktan sonra bu harika şehrin tadını çıkarabilirsiniz. Şimdi yola çıkma zamanı!

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here