Uçak Bileti

Sandras Dağını saran kar sularının oluşturduğu Yuvarlak Çay, Muğla’nın son yıllarda yıldızı parlayan noktalarından biri. Mükemmel doğası ve lezzetli yemekleri ile sevimli bir tatil durağı olan Yuvarlak Çay, sakinlik ve huzur arayanlar için kaçırılmayacak bir fırsat.

Yaz sıcaklarından kurtulmak isteyenlerin kaçamak adreslerinden olan çay, hava ne kadar sıcak olursa olsun serin bir havaya sahip. Bu nedenle çaya gelirken yanınızda ince bir hırka ya da şal bulundurmanızda fayda var. Çay çevresinde çok sayıda restoran da yer alıyor. Sabah, öğlen ve akşam yemekleri için geniş seçenekler sunan bu restoranlar, hem yerli hem de yabancı turistlerden oldukça ilgi görüyor.

1. Yuvarlak Çay’ın Soğuk Sularına Atlayın

Yaz aylarında bile 6 derece civarında olan soğuk suları ile içinizi titreten Yuvarlak Çay, sıcak havalardan kurtulabileceğiniz en doğal ve ferah noktalardan biri. Yemyeşil doğası ve sakin suları ile cenneti andıran çay içerisinde uzun süre kalmak mümkün olmasa da, siz yine de tüm cesaretinizi toplayıp suya atlamayı ihmal etmeyin. Pişman olmazsınız

Mobil Uygulama

2. Tahta Salıncaklarda Sallanmanın Keyfini Çıkarın

Yuvarlak Çay’ın buz gibi sularına atlama cesareti gösteremeyenlere keyifli bir alternatif sunan tahta salıncaklar oldukça ilgi görüyor. Kimilerinin suya atlamak için kimilerinin de yalnızca suyun üzerinde süzülebilmek için kullandığı salıncaklar, muhteşem fotoğraf kareleri oluşturuyor. Bu şirin salıncaklarda bir poz da siz vermek istemez misiniz?

3. Köy Kahvaltısı, Alabalık ve Tandırın Tadına Bakın

Tazecik köy sebzeleri ve süt ürünleri kullanılarak hazırlanan kahvaltısı, meşhur tandırı ve alabalığı ile muhteşem lezzetler bulabileceğiniz Yuvarlak Çay, fiyat bakımından da oldukça uygun. Yuvarlak Çay’da sabah kahvaltısı için kişi başı 20-25 lira, öğlen ve akşam yemekleri için de 15-30 lira aralığında bir ücret ödemeniz gerekiyor.

4. Doğayı Keşfedin

Kar suları ile beslenen Yuvarlak Çay, etrafını etkileyici bitki örtüsüyle de dikkat çekiyor. Burada, çay çevresini saran devasa ağaçlar ve kuş sesleri arasında yürüyüş yaparak, doğayı keşfedebilirsiniz. Tertemiz havası ve sakinliği ile dinlendirici bir atmosfere sahip olan Yuvarlak Çay kenarında küçük bir şekerleme yapmanın tadı ise bambaşka.

Yuvarlak Çay’a en yakın havalimanı Dalaman’da bulunuyor. Bu nedenle Dalaman uçak bileti kampanyalarına göz atarak, Yuvarlak Çay’ın doğal güzellikleri arasında keyif ve huzur dolu bir gün geçirme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here