Uçak Bileti

Tarih, kültür ve doğanın muhteşem buluşmasını yansıtan Balkan ülkeleri, vizesiz seyahat etme kolaylığı yüzünden de oldukça popüler. Hem yaz hem de kış dönemlerinde yoğun bir ziyaret trafiği yaşanan Balkan ülkeleri, sıcakkanlı ve misafirperver insanlarıyla da dikkat çekiyor.

Her biri birbirinden etkileyici şehirleriyle adından söz ettiren bu coğrafya, turistler için bir cazibe merkezi olmayı sürdürüyor. Yalnızca doğa ve kültür turizmi için değil, yaz turizmi için de oldukça güzel kıyılara sahip olan bu ülkeler, muhteşem manzaralarıyla dudak uçuklatıyor. İşte Balkanların en görkemli şehirlerinden bazıları.

Görülmesi Gereken 5 Balkan Şehri

1. Dubrovnik, Hırvatistan

Orta Çağ döneminden kalma ihtişamlı tarihi eserlerinin yanı sıra Adriyatik Denizi kıyısında bulunan göz alıcı plajlarıyla da anılan Dubrovnik, Balkanların ve Hırvatistan’ın en gözde turizm destinasyonlarından biri olmasıyla öne çıkıyor.

2. Belgrad, Sırbistan

Mobil Uygulama

Balkanların en büyük şehirleri arasında gösterilen Belgrad, renkli gece hayatı, eşsiz doğası ve tarihi yapılarıyla dikkat çeken büyüleyici bir coğrafya. Belgrad, muhteşem şehir görünümü ve gündelik yaşam temposu ile kendine hayran bırakıyor.

3. Kotor, Karadağ

Sırtını sarp kayalıklara yaslamış, buram buram tarih kokan bir muhteşem bir şehir olan Kotor, Karadağ’a gelenlerin vazgeçilmez ziyaret noktalarından. Kotor tarihi binalarının yanı sıra yaz ve bahar döneminde düzenlenen festivalleriyle de adından söz ettiriyor.

4. Ohrid, Makedonya

Şehir ile aynı adı taşıyan Ohrid Gölü ve mükemmel doğasıyla Balkanların en çok ziyaret edilen yerlerinden olan Ohrid için ‘Makedonya’nın incisi’ ifadesi kullanılıyor. Ohrid şehri, gençllik festivalleri, bozulmamış tarihi dokusu ve dar sokakları ile dikkat çekiyor.

5. Prizren, Kosova

Şar Dağlarının eteklerine kurulan Prizren, Bistrica Nehri ve bu nehir üzerinden geçen taş köprüsüyle görülmeye değer bir yerleşim yeri. Prizren şehrinde Osmanlı döneminden kalma çok sayıda tarihi eser ve yapı da bulunuyor.

Avrupa yolculuğuna çıkmayı planlayanların ilk durakları arasında yer alan Balkan ülkeleri, konuklarına unutulmaz ve macera dolu bir seyahat fırsatı sunuyor. Siz de Balkanların birbirinden güzel şehirlerine doğru yola çıkmadan önce uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here