Uçak Bileti

Uçak bileti fiyatlarının düşmesi, ekonomik tatil seçeneklerinin artması ve uygun paket turların yaygınlaşmasıyla birlikte birçok insan her fırsatta yurt dışı seyahati gerçekleştiriyor.

Vizesiz ülkeler başta olmak üzere, yurt dışındaki birçok destinasyonu ziyaret eden Türk vatandaşları her yıl bambaşka bir ülkeyi deneyimliyor. Yurt dışı seyahatinin kabusa dönmemesi için bazı önlemler almak ve önerileri dikkate almak gerekiyor.

Yurt Dışına Gitmeden Önce Hayat Kurtaran 5 Öneri

1. Telefonunuzu ayarlayın

Yurt dışına seyahat eden birçok insan telefonunu kullanmayı tercih ediyor. GSM operatörlerinin yurt dışı tarifelerini araştırmak, yaşanabilecek sürprizleri engelliyor. Uygun tarife ile yurt içinde geçerli tarifenizi yurt dışında da uygulayabilirsiniz.

Mobil Uygulama

2. Gelenekleri araştırın

Ziyaret etmeyi planladığınız ülkenin geleneklerini öğrenmeniz orada yaşanabilecek aksilikleri önlüyor. Örneğin Uzak Doğu’da küçük çocukların başının okşanması hoş karşılanmıyor. Bazı parmak işaretleri farklı ülkelerde olumsuz anlama gelebiliyor.

3. Bahşiş durumuna göz atın

Yurt dışında bulunan birçok insan hizmet aldığı yerde bahşiş verip vermemek arasında fikir ayrılığı yaşıyor. Bazı ülkelerde bahşiş vermek hoş karşılanmasa da bazı ülkeler bahşişi fiyata yansıtıyor. Bazı destinasyonlarda ise bahşiş mutlaka bekleniyor.

4. Az eşya ile seyahat edin

Daha çok yer görmek, daha rahat seyahat etmenin formülü az eşya ile seyahat etmek. Bu yüzden gereksiz her şeyi evinizde bırakın ve mümkün olduğunca hafif çıkın.

5. Pasaportunuzu kopyalayın

Her türlü aksilik ve hırsızlık olayına karşı pasaportunuzun vize ve kimlik sayfasının renkli fotokopisi çektirin. Seyahatiniz boyunca pasaportunuzu yanınızda taşımak yerine bu kopyalarla dolaşın.

Alacağınız basit önlemlerle seyahatiniz sandığınızdan daha keyifli ve kolay geçecek. Bunun için ipuçlarını takip edin ve önerileri dinleyin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here