Uçak Bileti

Birçok insanın hayali yurt dışında, yabancı bir ülkede çalışmak ve yeni bir hayata ilk adımı atmak. Türkiye‘de yaşayan, üniversitede okuyan öğrenciler mezun olur olmaz yabancı bir ülkeye yerleşme derdinde. Sadece öğrenciler değil, işinden, hayatından memnun olmayan herkes bir yolunu bulup ülkeden uzaklaşmak istiyor.

HSBC’nin yaptığı Expat araştırması, yurt dışında çalışmak isteyenler için rehber niteliği taşıyor. 190 farklı ülke ve bölgeden 27 bini aşkın kişinin katıldığı araştırma, yurt dışında çalışmak için en iyi imkanları sunan ülkeleri sıralıyor.

Yurt Dışında Çalışmanın En Kolay Olduğu Ülkeler

1. Singapur

Expat araştırmasında şehir devleti Singapur, yabancı çalışanlara en iyi imkanları sunan ülke olarak zirvede yer alıyor. Güvenlik, istikrar, sağlam ekonomi ve siyasi ortamın sağladığı şartlar yabancılar için güven unsuru. Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı şehir yüksek refahıyla da dikkat çekici.

Mobil Uygulama

2. Yeni Zelanda

Doğal güzellikleriyle dünyanın en etkileyici ülkelerinden Yeni Zelanda, yardımsever halkıyla yabancılara hoşgörünün yüksek olduğu coğrafyalardan. Ana dilin İngilizce olması ve göçmen sayısının fazlalığı entegrasyonu kolaylaştıran faktörler arasında.

3. Kanada

Dünyanın en huzurlu ülkelerinden Kanada’da yaşayan yabancılar, kendi ülkelerinden daha güvenli bir ortamda olduklarından emin. Yüksek refah düzeyi, sosyal alandaki başarılı uygulamaları ve alternatif aktiviteleri ile ülke yabancılar için keyifli bir yer.

4. Çekya

Çek Cumhuriyeti, yeni ismiyle Çekya, Avrupa’nın ortasında yer alan küçük bir ülke. Güçlü bir eğitim sisteminin olduğu ülke yabancı çalışanlar tarafından kolay ulaşım imkanları ve aile öncelikleri nedeniyle tercih ediliyor. Aynı zamanda ülkede yaşam, yeme-içme ve kiralar Avrupa ortalamasının altında.

5. İsviçre

Dünyanın en pahalı ülkelerinden İsviçre, demokratik sistemin en etkili işlediği yerler arasında. Ekonomik istikrar, yüksek refah seviyesi ve yabancılara olan yaklaşım ülkeyi öne çıkarıyor. Çalışanlara ödenen yıllık ücretler de dünya ortalamasının bir hayli üzerinde.

Yabancı bir ülkede çalışmak ciddi bir karar. Farklı yetenekler, etkili bir yabancı dilin yanı sıra kararlılık ve özgüven de gerekiyor. Yabancı bir ülkede yaşamayı planlayanların kültürel farklılıklara da dikkat etmesi önemli.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here