Uçak Bileti

Doğu Asya’da bulunan bir ada ülkesi olan Japonya, tertemiz sokakları, renkli gece hayatı ve mükemmel kültürünün yanı sıra kibar ve saygılı insanlarıyla da eşsiz bir ülke. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne sayısız yapı ve şehir kazandıran bu büyüleyici ülkede görülmesi gereken çok sayıda etkileyici yer bulunuyor.

Japonya’da Görülmesi Gereken 4 Muhteşem Dünya Mirası

1. Shirakawa-Go 

Muhteşem doğası ve mimarisiyle Japon kültürünü yaşatan güzel yerlerden biri olan Shirakawa-Go, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan bu köyde ilk göze çarpan şeylerden biri ise evlerin ilginç görünümlü çatıları. Shogawa Vadisi’nde yer alan bu evlerin bazıları, günümüzde köye gelen turistlerin de konaklayabileceği otellere dönüştürülmüş.

2. Siretoko Yarımadası

Hokkaydo Adası’nda bulunan 70 kilometre uzunluğundaki Siretoko Yarımadası, kendisi ile aynı ismi taşıyan Siretoko Milli Parkı‘nın muhteşem güzelliği sayesinde dünya mirası olmaya değer görülmüş. Japonya seyahatinde, bu parkın çevresini saran heybetli dağların ve yemyeşil ormanın oluşturduğu büyüleyici atmosferi keşfetmek gerek.

Mobil Uygulama

3. Tōdai-ji Tapınağı

Dünyanın en büyük Buda heykeli olan Daibutsu’ya ev sahipliği yapan Tōdai-ji Tapınağı, Japonya’nın Nara şehrinde yer alıyor. Aynı zamanda dünyanın en büyük ahşap yapısı olma özelliği de bulunan bu görkemli tapınak, ülkenin en popüler turizm destinasyonları arasında gösteriliyor.

4. Hiroşima Barış Anıtı

Atom Bombası Kubbesi olarak da bilinen Hiroşima Barış Anıtı, Japonya’nın Hiroşima şehrinde yer alıyor. Hiroşima’ya atılan atom bombasının bu binanın neredeyse hemen üzerinde patlatıldığı söyleniyor. İçerisinde yaşayan herkes ölmesine rağmen ayakta kalmayı başaran bina, günümüzde bu ölümcül bombanın etkilerini unutturmamak için bir simge görevi üstleniyor.

Japonya’nın birbirinden değerli UNESCO Miraslarını yerinde görmek ve bu mükemmel eserleri incelemek istiyorsanız, Japonya uçak bileti kampanyalarını değerlendirebilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here