Uçak Bileti

Türkiye’de sanayi alanında öncü şehirlerden biri olan Bursa, doğal ve kültürel güzellikleriyle de adından söz ettiriyor. Son yıllarda, özellikle haftasonu kaçamağı yapmak isteyen İstanbulluların uğrak noktası haline gelen Bursa ve çevresindeki yerler, etkileyici görünümleri ile hayranlık uyandırıyor.

Bursa Yolculuğunda Gezilecek 5 Şirin Yer

1. Uludağ

Kış turizminin gözde adresleri arasında yer alan Uludağ, konuklarına bembeyaz karlar arasında eşsiz bir kış tatili fırsatı sunuyor. Burada ister günübirlik ister uzun süreli tatil yapma fırsatı bulanlar, çevredeki kayak tesisleri, otel ve restoranların yanı sıra özellikle kış döneminde düzenlenen eğlence etkinleriyle de dikkat çekiyor.

2. Cennet Kanyonu

Günece ve Yarhisar köyleri arasında konumlanan ve el değmemiş doğasıyla kendine hayran bırakan Cennet Kanyonu, bugün hala eşsiz güzelliğini korumaya devam ediyor. Bunun en önemli sebebi ise kanyon girişinde bulunan ve buraya gelen insanları yuttuğu şeklinde bir rivayet yayılan Girdaplı Göl.

3. Gölyazı

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Uluabat Gölü kıyısında yer alan küçük bir balıkçı köyü olan Gölyazı, anakaraya incecik bir köprü ile bağlanıyor. İçerisinde, mimari özelliklerini korumayı başaran eski Rum evleri ve tarihi kalıntılar bulunan bu şirin yarımada, sakin bir haftasonu geçirmek isteyenler için oldukça ideal.

Mobil Uygulama

4. Cumalıkızık

Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan ve 1300’lü yıllarda kurulan Cumalıkızık mahallesi, bölgede çekilen dizilerin ardından popülerliğini artırdı. Uludağ eteklerindeki beş Kızık köyünden biri olarak bilinen bu küçük köy, tarihi ve kültürel dokusu sayesinde 2014 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

5. İznik Gölü Bazilikası

Günümüzden yaklaşık 1500 yıl önce inşa edilen ve 740’lı yıllarda yaşanan bir depremle sular altında kaldığı tahmin edilen İznik Gölü Bazilikası‘nın yeniden keşfedilişi ise tamamen tesadüf. Bölgede çalışma yapan belediye çalışanlarının fark etmesi ile bulunan bazilika İznik Gölü’nde suyun birkaç metre altında yer alıyor.

Bursa uçak bileti kampanyalarına göz atıp, şehir çevresinde doğal güzellikleri ile kendine hayran bırakan bu muhteşem coğrafyaları keşfe başlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here