Uçak Bileti

Şirin mimarisi ve doğasıyla haftasonu kaçamakları için cazip bir adres haline gelen İskeçe, Türkiye’ye yakınlığı nedeniyle Türkler arasında da oldukça popüler. Kavala ve Gümülçine gibi Türk nüfusunun yoğun olduğu Yunan şehirleri arasında yer alan İskeçe, huzur dolu bir seyahat yapıp kafa dinlemek isteyenleri kendine hayran bırakıyor. Siz de, İskeçe seyahatinizde yöresel yemekleri tadıp, bölge insanıyla sohbet etmenin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Yunanistan Avrupa Birliği üyesi olduğu için seyahat öncesinde Schengen vizenizi almayı da unutmayın.

İskeçe’de Gezilmesi Gereken 5 Turistik Adres

1. Eski Şehir Bölgesi (Old Town)

Rengarenk iki katlı evlerin sıralandığı sokakları ve tarihi yapılarıyla bilinen Eski Şehir Bölgesi (Old Town), bu şehirde ayaklarınızın sizi götüreceği ilk yerlerden biri. Tarihi atmosferi ve Osmanlı döneminden izler taşıyan mimarisiyle öne çıkan bu bölge, günümüzde şehrin en etkileyici turistik adresleri arasında yer alıyor.

2. Folklore Museum

Old Town’da yer alan ve bölgenin tarihi dokusu hakkında bilgi edinmek isteyenlere yol gösteren Folklore Museum, şehrin eski tütün tüccarlarından olan Kuyumcuoğlu ailesine ait eski bir ev içerisinde bulunuyor. Bu müze bölgeye gelen turistlerin de beğenisini topluyor.

Mobil Uygulama

3. İskeçe Meydanı (Kentriki Platia)

İskeçe Meydanı ismiyle de bilinen ve şehrin ana meydanı olan Kentriki Platia‘ya, dar sokakların arasında geçerek ulaşabilirsiniz. Şehirdeki resmi törenlerin ve etkinliklerin merkezi haline gelen bu meydanda bulunan Tarihi Saat Kulesi, kafeler ve küçük restoranlar ise bölgeye renk katıyor.

4. Kathedrikos Naos tis tou Theou Sofias

Sehirde bulunan en görkemli ve cezbedici yapı ise Kathredrikos Naos tis tou Theou Sofias oluyor. Bölgede, Hagia Sofia ismiyle de anılan bu kilise, hem yerel halkın hem de turistlerin gözdesi. Kiremit ve krem renkli taşlarla inşa edilen bu kilise, ibadete açık durumda.

5. Tarihi Saat Kulesi

1870 yılında Hacı Emin Ağa tarafından inşa ettirilen Tarihi Saat Kulesi, İskeçe Meydanı (Kentriki Platia) üzerinde bulunuyor. Bu yapı, Pazar Yeri Camisi yanındaki eski saat kulesi 1943 yılında yıkıldığı için şehrin tek saat kulesi olarak kalmış. Osmanlı döneminden kalma bu tarihi saat, bugün şehrin sembol yapılarından biri haline gelmiş.

Hem dinlenmek hem de yeni yerler görmek isteyenler için harika bir atmosfere sahip olan İskeçe, mimari dokusunun yanı sıra sıcakkanlı ve yardımsever insanlarıyla da öne çıkıyor. Misafirperver tutumlarıyla kendinizi evinizde hissetmenizi sağlayan bu insanlarla tanışıp, şehrin hoş havasını koklamak isteyenler, Yunanistan uçak bileti fırsatlarına göz atabilir. Türkiye’den birkaç saat uzaklıktaki bu şirin yerleşim yeri, sizi bekliyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here