Uçak Bileti

Yemen, Umman’ın batısında, Suudi Arabistan’ın ise güneyinde yer alan bir Orta Doğu ülkesi. Yaklaşık 28 milyonluk nüfusuyla oldukça kalabalık bir ülke olan Yemen, tarihi ve doğal güzellikleri ile büyüleyen bir görünüme sahip. Gezilip görülecek yerleriyle ziyaretçilerine pek çok alternatif sunan ülke, iç savaş döneminde yaşanan zor günlerin izlerini silerek turizm dünyasındaki eski günlerine dönmeye çalışıyor.

Yemen’de Görebileceğiniz 7 Yer

1.Yemen Kapısı

UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunan ve Yemen’in başkenti Sana’a şehrinde yer alan Yemen Kapısı, ülkenin en popüler turistik yerlerinden biri. Yükseliği 6-9 metreyi bulan surları ve tarihi yapısıyla göz alan bu yapı, 1962 yılından bu yana Özgürlük Kapısı olarak da anılıyor.

2. Sokotra Ejderha Ağacı

Mutluluk Adası olarak da bilinen Sokotra Adasında yer alan Sokotra Ejderha Ağacı, ülkenin sembolü haline gelen bir doğal güzellik. Ülkeye gelen turistlerin görmeden dönmediği bu ağaç, havadaki nemi toplamak için gökyüzüne doğru uzanan dallarıyla ilginç bir görüntü oluşturuyor.

Mobil Uygulama

3. Dar-ül Hacer

Dahr Vadisi’nde bir kayanın üzerine inşa edilen ve isim anlamı ‘Taş Ev’ olan Dar-ül Hacer, 1869-1948 yılları arasında ülkenin yönetim binası olarak da kullanılan tarihi bir yapı. Beş kattan oluşan bu yapı, günümüzde ise müze olarak kullanılıyor.

4. Sana’a Ulu Camii

Ülkenin en eski camii olarak bilinen Sanaa Ulu Camii, başkent Sana’a da yer alıyor. 715 yılından bu yana ayakta kalmayı başaran bu dini yapı, Emevi mimarisi ve içinde bulunan eski Kuran-ı Kerim nüshalarıyla UNESCO Dünya Mirası Listesine de girdi.

5. Tuz Pazarı

Sana’a şehrinin eski şehir bölgesinde bulunan ve ülkenin en önemli pazar yeri olarak anılan Tuz Pazarı, ülkeye özgü gıda ürünleri, hediyelik eşyalar ve yöresel giysilerin de satıldığı geleneksel bir alışveriş noktası.

6. El Saleh Camii

Yemen ve Arap mimarisinden izler taşıyan etkileyici bir görünüme sahip olan El Saleh Camii, 200 yılından bu yana ibadete açık. Ülkenin devrik lideri Ali Abdullah Salih’in adını taşıyan bu ibadethanenin altı minaresi bulunuyor.

7. El-Mukelle

Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle öne çıkan bir liman şehri olan El-Mukelle, Hadramut ilinin yönetim merkezi konumunda. Huzur dolu yürüyüşler yapabileceğiniz sahil bölümüyle ayrı bir güzelliği bulunan şehir, ülkenin görülmeye değer yerlerinden.

Eğer siz de Orta Doğu coğrafyasını daha yakından keşfetmek istiyorsanız, uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek, keyif dolu bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Yemen’e gitmek isteyen hususi pasaport sahipleri vize uygulamasına tabi olduğu için yola çıkmadan önce vize işlemlerinizi tamamlamayı da ihmal etmeyin.

Yemen’e gitmek için Turna.com üzerinden Sanaa, Sayun ve Aden şehirlerine kolaylıkla uçak bileti satın alabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here