Uçak Bileti

Farklı kültürlerin bir arada yaşadığı zengin bir coğrafyaya sahip olan Somali, bu zenginliğini ekonomisinde yansıtamayan bir ülke. Günümüzde Afrika’nın en fakir ülkeleri arasında sayılan Somali, Etiyopya, Yemen, Cibuti ve Kenya ile komşu konumda. Başkent Mogadişu, Kismayo, Hargeisa ve Zeyla gibi yerleşim yerlerinde yaklaşık 15 milyon kişinin yaşadığı Somali’de kurak ve sıcak bir tropikal iklim hakim. Kuzey bölgesi 1869-1916 yılları arasında Osmanlı’nın bir parçası olan, sonraki dönemlerde ise İngiltere ve İtalya’nın sömürgesi olarak yaşayan Somali, 1960 yılında bağımsızlığını kazandı. Sıkıntılı bir iç savaş dönemi de geçiren ülke, günümüzde salgın hastalıkların çok sık yaşandığı bir yer haline geldiği için yola çıkmadan önce aşılarını yaptırmayı ihmal etmeyin

Somali’de Görebileceğiniz Yerler

1. Lag Badana Ulusal Parkı

Somali’nin güney kıyısında yer alan Lag Badana Ulusal Parkı, 1989 yılında kurulan bir milli park. 3340 kilometrekarelik bir alanı kaplayan bu doğa alanı, ülkedeki hayvan ve bitki türlerini keşfetmek için gidilebilecek en ideal yerlerden biri.

2. Mogadişu Katedrali

Görkemli görüntüsüyle bilinen Mogadişu Katedrali, İtalyanlar tarafından inşa edilmiş bir yapı. Katedralin büyük bir bölümü hasar görmüş ve yıkılmış olsa da ayakta kalan bölümlerini görebilirsiniz.

Mobil Uygulama

3. Arba’a Rukun Camii

Mogadişu şehrinde bulunan ve bölgenin en önemli ve dini yapılarından biri olan Arba’a Rukun Camii, ülkedeki dini yaşamı ve mimariyi görmek isteyenlerin uğrak adresi. Aynı zamanda ülkenin en eski ibadethaneleri arasında da anılan cami, inşa edildiği 667 yılından bu yana ayakta.

4. Somali Ulusal Müzesi

Ülkede eskiden kullanılan paralar ve çeşitli sanat eserleri başta olmak üzere birçok eserin sergilendiği Somali Ulusal Müzesi’nde, ülkenin tarihi ve kültürel geçmişi hakkında ilginç parçalar bulabilirsiniz.

5. Gezira Plajı

Bu Afrika ülkesinde sıcak havanın bunaltıcı etkisinden kurtulmak için kendini serin sulara bırakmak isteyen yerel halkın ve turistlerin en sık ziyaret ettiği plajlardan biri olan Gezira Plajı’nda, su sporları yaparak keyifli ve eğlenceli zamanlar geçirmek de mümkün.

6. Bakara Pazarı

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri Mogadişu’da yer alan Bakara Pazarı, bölgenin en büyük pazarı. 1972 yılında ziyarete açılan bu pazarda, yerel yemeklerin hazırlandığı taze sebze ve meyvelerin yanı sıra çeşitli hediyelik eşyalar ve hatta benzin bile satılıyor.

7. Laas Geel Mağarası

İlk olarak 2002 yılında bir Fransız araştırmacı tarafından keşfedilen Laas Geel Mağarası, ilginç görüntüsüyle dikkat çekiyor. Oluşumu Milattan Önce 9.000-3.000 yıl öncesine dayandığı düşünülen bu mağara, ülkenin en çok turist çeken yerlerinden.

Eğer siz de Afrika coğrafyasının az bilenen yüzüyle tanışmak ve unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşamak istiyorsanız, Somali uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here