Uçak Bileti

Doğu ve Batı’nın kesiştiği kadim bir coğrafyada yer alan İstanbul, tarih boyunca dünyayı etkileyen önemli olayların merkezinde yer aldı. Farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan İstanbul coğrafyası, bu farklılıkların izlerini her bir köşesinde taşıyor.

Osmanlı İmparatorluğu ile Bizans İmparatorluğu’nun başkenti olan İstanbul, farklı inanç, kültürel değer ve etnik kimliklerin buluşma merkeziydi. Gündelik yaşamın koşturması ve kentteki kaostan dolayı gözümüzden kaçan güzelliklere biraz daha dikkatli bakıp bu güzel şehri keşfetmek gerek.

İstanbul’da Gezilecek Yerler

1. Balat

İstanbul ruhunu en iyi hissedebileceğiniz semtlerden biri Balat. Fener ve Balat’ı kapsayan turlar son dönemde bir hayli popülerleşmeye başladı. Fatih sınırlarındaki mahalle İspanya’dan kaçan ve Osmanlı’ya sığınan Yahudiler tarafından kurulmuş. Semtin sinagoglar, kiliseler, camiler, ahşap evler ve tarihi yapılarla İstanbul kültür mozaiğini yansıtan bir dokusu var.

Mobil Uygulama

Fener Rum Erkek Lisesi’ni gördükten sonra ara sokaklarda kafelerde oturup bir şeyler için.

2. Yerebatan Sarnıcı

İstanbul’un en önemli yapılarından olmasına rağmen karmaşaya yenik düşen ve yerli turistler tarafından çok ilgi görmeyen Yerebatan Sarnıcı, Tarihi Yarımada’da. Bizanslılar tarafından 6. yüzyılda inşa edilen bu tarihi yapı kentin su ihtiyacını karşılamak üzere kurgulanmış. Yüksek mermer sütunlarla çevrili sarnıcın muhteşem bir atmosferi var. Medusa heykelleri Yerebatan Sarnıcı’nın sembollerinden.

3. Kız Kulesi

İstanbul’un görsel ikonları arasında yer alan Kız Kulesi de genellikle Üsküdar sahilinden bakılıp birkaç kare fotoğrafla geçiştirilen yapılar arasında. 2 bin yıldan öteye giden tarihi geçmişi ile ilgili onlarca hikaye ve efsane mevcut. Üsküdar’dan teknelerle geçişen kulede romantik bir akşam yemeği şahane olur.

4. Kariye Müzesi

Fatih sınırlarında yer alan Kariye Müzesi, Bizans resim sanatının inceliklerine tanık olabileceğiniz bir mekan. İsa’nın doğumundan Meryem Ana’nın hayatına, Hristiyanlar için kutsal kabul edilen kişilerin dönüm noktalarının tasvir edildiği mozaik ve freskler Kariye Müzesi’nin öne çıkanlarından. İstanbul’un ihtişamlı tarihine farklı bir bakış açısı için ideal.

5. İstiklal Caddesi, Galata

İstanbul denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri de İstiklal Caddesi. Her gün 1.5 milyonu aşkın kişinin adım attığı bu cadde sağlı sollu sıralanan mağaza, kafe, restoran, otel ve resmi binalarıyla kentin kültür mozaiğini hissettiriyor. Taksim Meydanı’ndan başlayan İstiklal Caddesi turu Tünel’den Karaköy’e doğru kıvrılırken Galata Kulesi’nde sona eriyor. Kentin hareketli ritmine kapılın ve kendinizi özgür hissedin.

İstanbul, Türkiye’nin dört bir yanından en kolay ulaşılabilen şehirlerden. İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na birçok şehirden direkt uçuş bağlantısı var. İstanbul uçak bileti seçeneklerine göz atıp, İstanbul seyahatinizi hemen planlayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here