Uçak Bileti

Afrika’nın kuzeyinde, Asya’nın batısında, Atlas Okyanusu’nun doğusunda yer alan, yarımada şeklindeki Avrupa kıtası, dünyanın en küçük ikinci kıtası unvanını taşıyor.

Batı medeniyetinin Amerika ile birlikte en önemli temsilcisi olan Avrupa kıtası, insanlık tarihini etkileyen birçok önemli olay, bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yaşandığı, bu izlerin hala birçok şehirde görülebildiği bir coğrafya. 10 milyon 180 bin kilometrekarelik yüzölçümüne sahip olan Avrupa kıtasında 750 milyona yakın insan yaşıyor. Kıtanın en büyük şehri ise İngiltere’nin başkenti Londra.

Avrupa’nın En Kalabalık Ülkeleri

1. Rusya, 145 milyon

Avrupa ile Asya arasında konumlanan Rusya, her iki kıtada toprakları bulunmasına rağmen Avrupa’nın hem en geniş yüzölçümüne sahip ülkesi hem de nüfus açısından en kalabalık ülkesi unvanına sahip.

Mobil Uygulama

2017 yılı istatistiklerine göre 145 milyon kişinin yaşadığı Rusya’da bu nüfusun yüzde 77’si Rusya’nın Avrupa bölümünde, geri kalan bölümü ise Rusya’nın Asya bölümünde ikamet ediyor. Ülke nüfusunun yüzde 80’inden fazlası Rus, geri kalan bölümde ise Tatarlar, Ukraynalılar, Çeçenler, Kazaklar, Ermeniler Başkurt ve Çuvaşlar var.

2. Almanya, 83 milyon

Avrupa’nın en kalabalık ikinci ülkesi Almanya, topraklarının tamamı Avrupa kıtasında bulunan ülkeler arasında en kalabalık ülke. 2017 yılı istatistiklerine göre 83 milyonu aşkın kişinin yaşadığı ülkede nüfusun ülke topraklarına ve yerleşim yerlerine dağılışı ise dengeli bir görünümde.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu araştırmasına göre Almanya, dünyada en fazla göçmen barındıran ülke konumunda. 2 milyona yakın Türk vatandaşının yaşadığı Almanya’da Fas, Tunus, Cezayir, Romanya, Suriye, Bulgaristan, Arnavutluk gibi ülkelerden çok sayıda kişi ülkede çalışıyor.

3. Türkiye, 80 milyon

Asya ile Avrupa arasında önemli bir geçiş güzergahında yer alan Türkiye, 80 milyonluk nüfusu ile Avrupa’nın en kalabalık üçüncü ülkesi. Diğer Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında dinamik genç nüfusun diğer yaş gruplarına göre daha fazla olduğu Türkiye’de en önemli sorunlardan biri nüfusun ülke topraklarında dengesiz dağılımı.

İstanbul tek başına 17 milyondan fazla kişinin yaşadığı şehirken, Ankara ve İzmir’de yaşayanlar da hesaba katıldığında ülkenin toplam nüfusunun neredeyse 1/3’ü bu 3 şehirde ikamet ediyor.

4. Fransa, 67 milyon

Avrupa’nın en kalabalık dördüncü ülkesi Fransa, tarih boyunca Avrupa’nın en hareketli ve en çok insanın yaşadığı coğrafyalarından biri oldu.

Farklı ülkelerden Fransa’ya çalışmaya gelenlerin etkisiyle Fransa’nın nüfusu her 3 yılda bir 1 milyon kadar artarken, bu hızlı artışla Fransa’nın Almanya nüfusunu geçeceği yönünde projeksiyonlar açıklanıyor.Kuzey Afrika ülkelerinden Fas, Cezayir ve Tunus’tan çok sayıda göçmenin yaşadığı Fransa’da, hatırı sayılır oranda Türk nüfus da mevcut.

Fransa uçak bileti seçeneklerine göz atın.

5. İngiltere, 66 milyon

İngiltere ya da Birleşik Krallık, Büyük Britanya adasının tamamı, İrlanda Adası’nın kuzey kısmı ve bazı diğer Britanya adalarından oluşuyor. Uluslararası arenada Birleşik Krallık olarak anılan İngiltere, Avrupa’nın en kalabalık beşinci ülkesi.

İngiltere’deki nüfus yoğunluğu genellikle İngiltere’nin güneydoğusunda toplanmış durumda. Londra başta olmak üzere İngiltere metropol şehirlerinde metrekareye düşen insan sayısı Avrupa ortalamasının çok üstünde.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here