Uçak Bileti

Kış aylarının kasvetli ve soğuk günlerinden, yoğun çalışma temposundan ya da üst komşunun bitmek bilmeyen gürültüsünden uzaklaşıp biraz kafa dinlemek istemez misiniz? ‘Evet’ diye ortalığı yıkıp, sevinç çığlıkları atmadan önce seyahat rehberini inceleyip, bavul hazırlama ipuçları edinmeyi unutmayın. Zira tatil sırasında, ‘ah keşke yanıma şunu da alsaydım’ dememek için basit ama olmazsa olmaz bir kaç madde var. Hem sağlığınız hem de rahatınız için bavul hazırlama aşamasında bu maddeleri es geçmemelisiniz. İşte onlardan bazıları.

Yaz Tatili İçin Bavul Hazırlama İpuçları

1. Sinek kovucu sprey alın

Yaz aylarının belalıları olarak da anılan sivri sinek ve kara sineklerden korunmak için bavulunuzun kolay ulaşılabilen bir noktasına sinek kovucu sprey ya da krem koymayı ihmal etmeyin. Özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan bu sineklerin tatilinizi zehir etmesine izin vermeyin.

2. Güneş koruyucu krem kullanın

Bana bir şey olmaz mantığından uzaklaşıp, yüksek faktörlü bir güneş kremi edinin ve onu çantanızın baş köşesine yerleştirin. Ozon tabakasındaki deliğin giderek büyüdüğü ve küresel ısınmanın dünyayı tehdit ettiği şu günlerde cilt kanserinden ve güneş yanıklarından korunmak için temkinli olmalısınız.

Mobil Uygulama

3. İnce bir hırka almayı unutmayın

‘Ne hırkası canım, yaz geldi’ demeyin, zira şu sıralar ne zaman yağmur yağacağı ya da havanın ne zaman soğuyacağı pek de belli olmuyor. Çantanıza ince bir hırka ya da uzun kollu bir gömlek koyarak kendinizi serin havadan koruyup, hasta olmaktan kurtulabilirsiniz.

4. Bikini, mayo ve deniz şortlarınızın yedeği olsun

Denizden ya da havuzdan çıktıktan sonra ıslak mayolarla durmak tatil sonrasında acı dolu anlar yaşamanıza neden olabilir. Bu nedenle bavulunuza en az bir tane yedek bikini, mayo ya da şort koymayı ve sudan çıktıktan sonra üzerinize kuru olan deniz giysilerinizi giymeyi ihmal etmeyin.

5. Şapkasız çıkmayın

Güneşin tatlı yüzüne aldanıp saatlerce güneşlenme hayali kuruyorsanız, bavulunuza bir tane şapka koyup, güneş çarpılması ihtimalini ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun ne kadar basit ve etkili bir yöntem olduğunu deneyerek öğrenmek mümkün.

6. Fazla makyaj malzemesi taşımayın

Güneşin altında yenilenen ve stresten uzak olmanın etkisiyle canlı bir görünüm kazanan cildinizi makyaj malzemelerine boğmayın. Madem tatildesiniz bırakın cildiniz de dinlensin. Eğer illa ki; ‘ben makyajdan vazgeçemem’ diyorsanız da ruj, rimel ve göz kalemi gibi temel bazı malzemelerin yeterli olacağına emin olabilirsiniz.

7. Şık bir kıyafetiniz olmalı

‘Tatildeyim ben. Şort, terlik gezeceğim’ diye düşünüyor olabilirsiniz ama bazı eğlence mekanlarında kıyafet konusunda çeşitli sınırlamalar ve gereklilikler olabiliyor. Bu nedenle her ihtimale karşı çantanıza şık bir kıyafet ve ayakkabı koymayı unutmayın.

Yaz mevsimini dört gözle bekleyip, sıcak kumlardan serin sulara atlama hayali kuruyorsanız uçak biletinizi alıp, bavulunuzu hazırlayarak harika bir seyahat deneyimi yaşayabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here