Uçak Bileti

Çocukken kartpostallara bakıp tanıdığımız ve Kuzey Amerika’nın en popüler turizm destinasyonlarından biri olan Bahamalar, enfes güzellikteki doğası, bembeyaz kumsallarıyla ünlü plajları ve sıcakkanlı insanlarıyla harika bir tatil cenneti. Eğer siz de bu cennetin göz alıcı güzellikleri arasında unutulmaz zamanlar geçirmek istiyorsanız, seyahat planlarınıza bir an önce başlamalısınız. Zira zaman kaybetmek için hiçbir bahaneye gerek yok! İşte Bahamalar tatilinizde mutlaka görmeniz gereken turistik yerlerden bazıları.

Bahamalar’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Cococay Adası

Eğlenceye ve lükse meraklı olan turistlerin ve gezginlerin uğrak ziyaret noktaları arasında bulunan Cococay Adası, 1990 yılında özel bir şirket tarafından kiralandı. O tarihten günümüze dek aynı şirket tarafından yönetilen adada, pek çok özel plaj, tesis ve alışveriş merkezi bulabilirsiniz.

2. Bahamalar Ulusal Sanat Galerisi

Sanatsal keşifler yapmayı seviyorsanız ve adanın kültürel dokusu hakkında daha fazla şey öğrenmeyi istiyorsanız; 1860’lı yıllarda inşa edilen bir bina içinde yer alan Bahamalar Ulusal Sanat Galerisi (National Art Gallery of The Bahamas)‘ni mutlaka görmelisiniz. Bahamalı sanatçılara ait çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği bu müze, zaman zaman geçici sergilere de ev sahipliği yapıyor.

Mobil Uygulama

3. Nassau Korsanları Müzesi

Adanın başkenti olan Nassau şehrinde bulunan Nassau Korsanları Müzesi (Pirates of Nassau Museum), bölgede oldukça ünlü olan ve özellikle 17. yüzyıl döneminde adanın çevresini mesken edinen korsanların tarihi hakkında ilginç bilgiler öğrenebileceğiniz etkileyici bir yer.

4. Nassau Ardastra Bahçeleri

Nassau Ardastra Bahçeleri (Nassau Ardastra Gardens), 200’den fazla kuş ve sürüngen türüne ev sahipliği yapan göz kamaştırıcı bir yeşil alan. Gündelik yaşamın stresinden uzaklaşmak ve ruhunuzu dinlendirmek için büyüleyici bir kaçamak noktası olan Nassau Ardastra Bahçeleri, dört dönümlük bir alan üzerine kurulu.

5. Cable Plajı

Bahamalar’a kadar gelip turkuaz renkli sularda yüzmemek büyük bir şanssızlık olabilir. Beyaz renkli kumları ve berrak sularıyla adanın en ünlü plajı olarak kabul edilen Cable Plajı (Cable Beach) ise Bahamalar’da yüzebileceğiniz en iyi adreslerden biri. Cable Plajı, Nassau şehir merkezine beş kilometre uzaklıkta yer alıyor.

6.  Charlotte Kalesi

Cüzzi bir bahşiş karşılığında düzenlenen rehberli turlarla gezebileceğiniz Charlotte Kalesi (Fort Charlotte), adanın en çok ziyaret edilen tarihi yapıları arasında. 1787-1790 yılları arasında Nassau Limanı yakınlarına inşa edilen bu tarihi kaledeki yer altı tünelleri ve zindanlar oldukça ilgi çekiyor.

Bu şahane adanın birbirinden etkileyici tatil noktalarını keşfetmek için Bahamalar uçak bileti kampanyalarına göz atmayı ihmal etmeyin. Bahamalar’a gitmek isteyen Türk vatandaşları vizeden muaf tutulduğunu bilmekte de yarar var.

NOT: Bahamalar vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here