Uçak Bileti

Hindistan ve Çin arasındaki önemli bir ticaret merkezi konumundaki Brunei, Güneydoğu Asya’da Borneo Adası’nın kuzeybatı kıyısında bulunuyor. Seria, Bangar, Sandakan, Sukang ve Tutong gibi şehirlere ev sahipliği yapan ülkenin başkenti ise Bandar Seri Begawan şehri. Yaklaşık 423 bin kişinin yaşadığı bu ülkede tropikal bir iklim hakim. sıcaklıkların yıl boyunca 26-28 derece civarında seyrettiği Brunei’yi ziyaret etmek için en uygun zaman ise yağışların azaldığı şubat-mart ayları arasındaki dönem. Zengin petrol rezervleri sayesinde dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan Brunei, lüks ve ihtişama meraklı olanlar için ideal bir seyahat adresi olabilir.

Brunei’de Görebileceğiniz 5 Yer 

1. Istana Nurul Iman

Sultan’ın ikametgah olarak kullandığı Istana Nurul Iman (İnanç Işığının Sarayı); 788 oda, 257 banyo, 5 yüzme havuzu ve 1500 kişi kapasitesi camisi ile dünyanın en büyük konut sarayı unvanına sahip. 200 bin kilometrekarelik bir alan üzerine kurulan ve halkın ziyaretine kapalı olan bu saray, başkent Bandar Seri Begawan’da bulunuyor.

2. Tasek Merimbun

Tutong bölgesinde yer alan Tasek Merimbun, şahane manzarası ve zengin faunasıyla ülkenin en popüler doğa alanlarından biri. Aynı zamanda ülkedeki en büyük olarak da bilinen Tasek Merimbun üzerinde tekne turları da düzenleniyor.

Mobil Uygulama

3. Jame’ Asr Hassanal Bolkiah Camii

Ülkenin en büyük ve görkemli camisi olarak ünlenen Jame’ Asr Hassanal Bolkiah Camii, etkileyici mimarisinin yanı sıra nefis manzarası ve rengarenk çiçeklerle süslü bahçesiyle de adından söz ettiriyor.

4. Kampong Ayer

Su kasabasının ne demek olduğunu bilmeyenler, Doğu’nun Venedik’i olarak anılan ve su üzerine kurulmuş evlerden oluşan Kampong Ayer kasabasını mutlaka görmeli. Keyifli ve huzur dolu bir atmosfere sahip olan bu bölge, su sporları kapsamında düzenlenen etkinlikleriyle de ünlü.

5. Brunei Tarih Merkezi

Çok sayıda İslami sanat eserinin sergilendiği Brunei Tarih Merkezi, Bandar Seri Begawan şehir merkezinin 5 kilometre uzağında yer alıyor. 9 ve 10. yüzyıldan kalma yazmalar ve eserlerin de görülebildiği bu müze ülkenin tarihi ve sanatsal geçmişini merak edenler için oldukça cazip bir ziyaret noktası.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 30 günü aşmayan seyahatleri kapsamında vizeden muaf olduğu bu ülkede içki ve sigara satışının yasak olduğunu da unutmamak gerek. Yüksek gümrük vergisini önemsemeyen yolcular kendi tüketecekleri miktarlardaki içki ve sigarayı ülkeye sokabiliyor. Eğer siz de bu petrol zengini ülkeyi daha yakından keşfetme hayalleri kuruyorsanız, Brunei uçak bileti fırsatlarını değerlendirebilirsiniz. Türkiye’den Brunei’ye direkt uçuş olmadığı için aktarmalı uçuş seçeneklerine göz atabilirsiniz.

NOT: Brunei vizesi hakkında detaylı bilgilere de Turna.com üzerinden ulaşabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here