Uçak Bileti

Yalnız seyahat etmek artık yükselen bir trend. Öyle ki gezginler, teknolojinin de yardımıyla yeni yerler keşfederken yalnızlığın ve özgürlüğün tadını çıkarmak istiyor. Sırt çantasına sığabildiğince eşya alıp, uyuduğu kentin uyandığı kentten farklı olduğu; bazen bir romanın, bazen de bir müzik albümünün eşliğinde kıtaları aşan yalnız gezginler, günümüzün evliya çelebileri. İşte gezginlerin veya seyahat severlerin, tek başına güvenli bir şekilde gezebilmeleri için en ideal destinasyonlar.

Yalnız Gezginlere Seyahat Önerileri

1. Alaska, ABD

Dünyanın istisnasız en el değmemiş noktalarından biri olan Alaska, tundra ve tayga iklimine sahip eşsiz doğal güzelliklerinin yanı sıra, yalnız gezginler için gayet güvenli bir eyalet. Fiyortları, milli parkları, buzullarında gezebileceğiniz; balinaları izleyebileceğiniz, köpeklerin çektiği kızaklarla kayabileceğiniz, dağlarda ata binebileceğiniz ve her gün taze somon balığı yiyebileceğiniz eşsiz bir yer.

2. Dublin, İrlanda

Mobil Uygulama

Nüfusu çok genç bir şehir olan Dublin’de İrlandalıların dışında Çin, Polonya, Filipinler, Nijerya ve Romanya’dan gelen çok fazla insan yaşıyor. Dolayısıyla Dublin’de sosyalleşmek için ünlü Guinness birası içebileceğiniz bir Temple Bar’a gitmeniz yeterli. Son derece sıcakkanlı olan İrlandalılarla kaynaşıp kenti birlikte gezebilirsiniz. Zira Dublin’de, Phoenix Park’tan Kilmainham Gaol’a, St. Patrick Katedrali’nden Dublin Kalesi’ne dek keşfedilecek çok yer var!

3. Tokyo, Japonya

Uzakdoğu’nun engin kültürüne dair pek çok özelliğe tanık olabileceğiniz Tokyo, dünyanın en kalabalık şehirlerinden biri olmakla birlikte, keşfetmesi de bir o kadar keyif veren bir metropol. İngilizce bilme oranının yüksek olduğu gibi, Japonların yardımseverliği ve yakınlığı da eklenince Tokyo’da seyahat etmek katmerleniyor. Kitanomaru Park, Tokyo National Museum, Yoyogi Park, Shinjuku, Harajuku, Shibuya, Odaiba, Fuji kentte görülmesi gereken yerlerden öne çıkanlar.

4. Vancouver, Kanada

Batı Kanada’nın en büyük metropolü olan ve okyanus kıyısındaki konumuyla ılıman iklime sahip olan Vancouver, farklı etnik grupların bir arada yaşadığı kozmopolit bir kent. Bohem ve sakin akan günlük yaşamıyla, hem Kuzey Amerika, hem de zaman zaman farklı bir Asya kültürünü deneyimlemek isteyen gezginlerin çok seveceği Vancouver, festival ruhuna sahip çok farklı Kanada kenti.

5. Bangkok, Tayland

Uzakdoğu’nun en renkli ülkelerinden biri olan Tayland, güvenli ve huzurlu ortamıyla, samimi yerli halkı ve kendi egzotik dinamikleriyle gezginlerin gönlünde apayrı bir yere sahip. Ucuz bir ülke olmasıyla da ayrı bir öneme sahip olan Tayland, eşsiz doğası, tropik meyveleri, yemek kültürü ve sınırsız doğayla bütünleşme olanaklarıyla muazzam bir destinasyon. Bangkok ise ülkenin en büyük yerleşimi.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here