Uçak Bileti

Vilnius, Litvanya‘nın başkenti ve Baltıkların en güzel şehirlerinden birisi. Baltıklar turu içersinde gezdiğim bu şirin ve yemyeşil şehire artık THY direk seferleri ile de ulaşılabiliyor.

Vilnius, Baltık coğrafyasının en hareketli merkezlerinden. Şehire iki gününüzü ayırabilirseniz, mutlaka masalsı kalesi ve Karay Türkleri ile ünlü Trakai bölgesini de gezmenizi öneririz. Vilnius’ta en çok dikkatinizi çekebilecek şeyler şehirdeki huzur, temizlik ve yemyeşil ortamı olacak.

Vilnius Gezilecek Yerler

1. Vilnius Katedral Meydanı

vilnius gezilecek yerler

St. Stanislav ve St. Vladislav Katedrali’nin olduğu meydan şehrin en ünlü meydanı olarak kabul ediliyor. Açık olduğu saatler: 07:00 – 19:00. Burada ayrıca ‘The Palace of the Grand Dukes of Lithuania: Ulusal Müze’ ziyaret edilebilir.

Katedral Çan Kulesinden bilet satın alarak eski şehirde yapılacak yürüyüş turuna katılarak şehrin en güzel yerlerini keşfedebilirsiniz. Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri İngilizce olarak yapılıyor. Saat: 14:00 Fiyat : 35LT

Mobil Uygulama

Yakınlarda yemek yiyebileceğiniz yerler Prie Katedros, Gedimino pr. 5, www.priekatedros.lt; Shopping Centre Gedimino 9, Gedimino pr. 9,www.gedimino9.lt

2. Vilnius Gediminas Kulesi

Gediminas Kulesi’nin üstünde bulunan seyir terasından şehrin manzarasını panaromik olarak seyredebilirsiniz.

Giriş ücreti: 5LT. Her gün 10:00 – 19:00 arasında açık. Arsenalo Street üzerinden funicular ile 3 LT gidiş dönüş bileti alarak ulaşabilirsiniz.

3. Vilnius St. Anne ve Bernardine Kilisesi

Vilnius

St. Anne ve Bernarde Kilisesi yaklaşık 500 yıllık bir yapı ve bu güne kadar hiç değişmeden gelebilmiş. Bu nedenle de Vilnius’un en görülmeye değer sembollerinden bir tanesi olarak kabul ediliyor. www.bernardinuansamblis.lt

Kilise müzesi de gezilebilir. Salı – Cumartesi 11:00 – 18:00 arasında gezilebilir.
Giriş ücreti: 10 LT. web sitesi: www.bpmuziejus.lt

4. Vilnius Pilies ve Didzioji Caddeleri

Pilies Caddesi Vilnius’un en eski ve renkli caddelerinden birisi. Burayı görmeden dönmeyin. Eğer güzel sanatlara meraklıysanız Vilnius Resim Galerisi’ni de ziyaret edin. Salı – Cumartesi 10:00 – 18:00, Pazar 11:00 – 17:00. Giriş ücreti: 6 LT. www.ldm.lt.

Yemek yiyebileceğiniz yerler Forto dvaras, Pilies g. 16,www.fortas.eu; Aula, Pilies g. 11,www.aularestoranas.lt.

Ziyaret edebileceğiniz galeriler ve hediyelik eşya alabileceğiniz yerler Lino namai, Pilies g. 38, www.linonamai.lt; Aukso avis, Pilies g. 38, www.auksoavis.lt; Jürate, Didzioji g. 20/1, www.jurate.eu

5. Vilnius Başbakanlık Sarayı ve Üniversitesi

Vilnius Daukanto

Vilnius Başbakanlık Sarayı Daukanto meydanında bulunuyor. 19. yüzyıldan kalma klasik yapı Başbakanlık ikametgahı olarak kullanılıyor. www.president.lt.

Hemen yakınlarında bulunan yapı ise Vilnius’un en eski Üniversitesinin kampüs binası. www.vu.lt

6. Stikliu Caddesi

Stikliu, Vilnius

Stikliu ve çevresindeki caddelerde çok güzel el sanatları işleri yapıp satan dükkanlar ve galeriler bulunuyor. Bu şirin caddeyi gezi programınıza mutlaka ekleyin.

Ziyaret edebileceğiniz galeriler Vitrazo manufaktura (Stained Glass), Stikliu g. 6-8, www.stainedglass.lt; Tautodailes galerija (Folk Art), Zydu g. 2, Stikliu g. 16

Kafe ve restoranlar ise Bambalyne (Lithuanian beer), Stikliu g. , www.bambalyne.lt; Lokys, Stikliu g. 8/10, www.lokys.lt; Amatininku uzeiga, Didzioji g. 19/2, www.amatininkai.lt

7. Vilnius Şehir Meydanı

Vilnius Şehir Meydanı 15. yüzyıldan bu güne Vilnius Halkı için şehrin kalbi konumunda bulunuyor. Bütün geleneksel kutlamalar, açık hava müzeleri, halk konserleri hep burada düzenleniyor.

Meydanın çevresinde restaurantlar, kafeler, dükkanlar bulunuyor. Turist information centre: Şehir Meydanında bulunan binanın içinde (giriş soldan)
Her gün 09:00 – 18:00 arasında açık oluyor.

Meydanın hemen yanından başlayan Vokieciu Caddesi açık hava kafeleri ve 16. yüzyılda kalma zengin tüccar evleri ile ünlü popüler yürüyüş rotalarından birisi.

Kafeler ve restaurantlar Cili kaimas, Vokieciu g. 8, www.cili.lt; Zemaiciai, Vokieciu g. 24, www.zemaiciai.lt; Zuvine, Didzioji g. 31, www.zuvine.lt

8. Vilnius Auros Vartu Caddesi

Vilnius görülecek yerler

Auros Vartu caddesi de üzerinde bulunan bir çok önemli noktayla kaçırılmaması gereken yürüyüş noktalarından birisi. Cadde üzerinde St. Casimir Kilisesi, Ulusal Konser Salonu , Basilian Kapısı, Holy Trinity Kilisesi, Holy Spirit Kilisesi, St. Theresa Kilisesi bulunuyor.

Bu cadde üzerinde bulunan en ünlü yer ise Gates of Dawn (Ausros Vartu g. 14). Açık olduğu saatler: Her gün 7:00-19:00.

Ziyaret edebileceğiniz galeriler ise Museum of Amber Figures, Ausros Vartu g. 9, www.ambergift.lt; Arka Gallery, Ausros Vartu g. 7, www.arkagalerija.lt; Gintraka, Ausros Vartu g. 4, 13,www.ambershop.lt

Restaurantlar ve kafeler Medininkai, Ausros Vartu g. 6, www.medininkai.lt; Felicie, Ausros Vartu g. 9, www.felicie.lt; Bunte Gans, Ausros Vartu g. 11, www.buntegans.lt

9. Vilnius Gediminas Bulvarı

Vilnius gezilecek yerler listemizde bulunan Gediminas Bulvarı şehrin en geniş ve büyük caddelerinden birisi. Yol üzerinde bulunan heykelin adı Vincas Kudirka.

Kafe ve restoranlar Kompanija, Gedimino pr. 31,www.kompanijajums.lt; Neringos restoranas, Gedimino pr. 23, www.restoranasneringa.lt; Cili kaimas, Gedimino pr. 14, www.cili.lt; Post Scriptum, Gedimino pr. 7; Prie Katedros, Gedimino pr. 5, www.priekatedros.lt.

Diğer gezilebilecek yerler Shopping Centre Gedimino 9, Gedimino pr. 9, www.gedimino9.lt; Central Post Office, Gedimino pr. 7, www.post.lt; Money Museum of Lithuanian Bank, Totorių g. 2/8, ücretsiz giriş, açık olduğu zamanlar Salı-Cuma 10:00-19:00, Cumartesi 11:00-18:00, www.pinigumuziejus.lt.

10. Vilnius Subaciaus Caddesi Manzara Terasları

Vilnius şehrinin manzarasını yukardan seyredebileceğiniz en güzel noktalardan birisi bu bölgede yer alan manzara teraslarıd. Fotoğraf makinanızı mutlaka yanınıza almayı unutmayın. Ulaşım: Otobüs Nr. 4, 10, 11, 13, 31, 33, 34, 72 veya eski şehirden Minibus Nr. 89.

11. Vilnius Uzupis Cumhuriyeti

Vilnius Uzupis

Burada aşkın ve sanatçıların cumhuriyeti olarak bilinen Uzupis Cumhuriyeti bulunuyor. Kendi anayasası ve başbakanı bulunan Uzupis Cumhuriyeti de ziyaret edilebilir.

Galeriler Uzupis Art Incubator and Galera, Uzupio g. 2, www.umi.lt; Uzupis Gallery, Uzupio g. 3-1, www.uzupiogalerija.lt; Vilnius Potter‘s Workshop, Uzupio g. 9/Paupio g. 2-20,www.pottery.lt; Uzupis Museum-Gallery of Blacksmith’s Craft, Uzupio g. 26, www.vilniauskalviai.lt.

Restoran ve kafeler Uzupio kavinė (near the bridge with the locks), Uzupio g. 2, www.uzupiokavine.lt; Uzupis picerija, Paupio g. 3; Uzupio klasika, Uzupio g. 28; Italiska vynine, Uzupio g. 30; Tores, Uzupio g. 40, www.tores.lt.

Vilnius‘a Türkiye’den en hızlı ve konforlu ulaşım yöntemi uçak yolculuğu. İstanbul Havalimanı’ndan Litvanya’nın başkenti Vilnius’a Türk Hava Yolları’nın haftanın 7 günü direkt seferi var.

08.05’te İstanbul’dan kalkan uçak yerel saatle 10.45’te Vilnius’a iniyor. İstanbul-Vilnius uçuş süresi 2 saat 40 dakika. Vilnius’a aktarmalı uçuş seçenekleri genellikle daha ekonomik. Ukrayna Hava Yolları ile Kiev aktarmalı uçuş 5 saat 15 dakika, Aeroflot ile Moskova aktarmalı Vilnius uçuşu ise bekleme ile birlikte 8 saat sürüyor.

Vilnius uçak bileti turna.com’da.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here