Uçak Bileti

Sovyet döneminin ve İkinci Dünya Savaşı’nın izlerini taşıyan bir Kuzey Avrupa ülkesi olan Litvanya, Vilnius, Kaunas, Trakai, Palanga ve Klaipėda gibi şehirleriyle turistlerin ilgi odağı. Yaklaşık üç milyon kişinin yaşadığı bu ülke, renkli gece hayatıyla eğlence dolu anlar yaşatan mekanları, bölgenin köklü tarihini gözler önüne seren müzeleri, sanat galerileri ve görkemli mimarileriyle büyüleyen yapılarıyla Avrupa’nın en sevilen turizm destinasyonlarından. İşte Litvanya sokaklarında görebileceğiniz nefis yerlerden bazıları.

Litvanya’da Görebileceğiniz Yerler

1. Old Town

Litvanya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Vilnius’da bulunan Old Town (Eski Şehir), ülkenin en renkli ve hareketli noktaları arasında yer alıyor. Hediyelik eşya dükkanları, tarihi atmosferi ve sokaklarda karşınıza çıkan performans sanatçılarıyla canlanan bu bölge, ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden.

2. Katedral Meydanı

Günün her saati hareketli ve canlı bir yapısıyla göz kamaştıran ve Vilnius Katedrali, St. Vladislav Katedrali ve St. Stanislav Katedrali gibi önemli yapılara da ev sahipliği yapan Katedral Meydanı, başkentin ana meydanı konumunda.

Mobil Uygulama

3. Gediminas Kulesi

Başkentin en eski yapıları arasında bulunan Gediminas Kulesi, Litvanya’da enfes bir şehir manzarası izlemek isteyenlerin buluşma noktalarından. 15. yüzyıldan bu yana ayakta kalmayı başaran bu kuleye çıkmak için dik bir yokuş tırmanmak gerekiyor. Dileyenler finükülerleri de kullanabilir.

4. Litvanya Sanat Müzesi

Ülkenin en büyük sanat koleksiyonunun sergilendiği Litvanya Sanat Müzesi (Lithuanian Art Museum), 1933 yılında kuruldu. İlk kurulduğu yıllarda şehir müzesi olarak hizmet veren bu mekanda, birbirinden etkileyici on binlerce eser görebilirsiniz.

5. Uzupis Cumhuriyeti

Küçük ve şirin bir semt olmasında rağmen kendine ait bayrağı, marşı ve başkanı ile Litvanya içinde küçük bir ülke imajı çizen Uzupis Cumhuriyeti (Uzupio Res Publika)’nın 12 kişilik bir ordusu bile var. Nüfusunun büyük bölümü sanatçılardan oluşan Uzupis Cumhuriyeti ülkenin görülmeye değer ilginç yerlerinden.

6. St. Annes Kilisesi

Gotik mimarisiyle büyüleyen yaklaşık 500 yıllık bir ibadethane olan St. Anne Kilisesi, Vilnius şehrinde bulunuyor. Şehrin en enfes yapıları arasındaki bu kilisenin tuğlalardan oluşan dış görüntüsü de oldukça etkileyici.

7. Soykırım Kurbanları Müzesi

Nazi döneminin acı dolu izlerini taşıyan Soykırım Kurbanları Müzesi (Museum of Genocide Victims), Sovyet döneminden kalma belgelerin sergilendiği bir müze. Soykırım Kurbanları Müzesi, pazartesi ve salı günleri hariç haftanın her günü ziyarete açık.

Eğer siz de Litvanya’nın kültürel ve tarihi dokusuna daha yakından tanık olmak istiyorsanız, Litvanya uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here