Uçak Bileti

Türkiye, coğrafi konumu ile dünyada dört mevsimi yaşayabilen az sayıdaki ülkeden. Anadolu toprakları dünyanın en eski medeniyetlerine kucak açmış, tarımın, hayvancılığın, inanışların ilklerine sahne olmuş büyülü bir coğrafya. Yeryüzü oluşumu bakımından da dünyanın en eski bölgelerinden biri olan Türkiye’de kanyonlar doğa turizmi için oldukça elverişli noktalar.

Nehir akıntılarının değişmesi ve suyun devasa kayaları aşındırması ile yüzyıllar süren doğal bir oluşumun sonucunda ortaya çıkan kanyonlar, derin vadileriyle eşsiz bir görsel şölen oluşturuyor. Dar ve dolambaçlı yapılarıyla zaman zaman korkutucu olsalar da kimisi Türkiye’nin en iyi kanyonları arasında.

Adını Az Duyduğumuz Harikulade Kanyonlarımız

1. Arapapıştı Kanyonu, Aydın

Arapapıştı Kanyonu

Arapapıştı Kanyonu, Türkiye’de son yıllarda turizme kazandırılan en ihtişamlı kanyonlardan biri. Aydın’ın Bozdoğan ilçesi sınırlarında yer alan Kemer Barajını besleyen Akçay Nehrinin oluşturduğu kanyonun uzunluğu 6 km, yüksekliği ise 380 metreye ulaşıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesinin çabalarıyla turizme kazandırılan kanyonda tekne turları da düzenleniyor.

Antik dönemden kalma kalıntılarla çevrili bir vadide yer alan kanyon, Ege Bölgesinde doğal güzelliklerle tarihi zenginliklerin bir arada görülebildiği benzersiz bir doğa harikası. Kanyona ulaşım biraz zor olsa da manzarasıyla bu yolculuğa değer bir yer.

Mobil Uygulama

Ucuz Aydın otobüs bileti mi arıyorsunuz? Aydın varışlı en ucuz otobüs firmaları listemiz için turna.com’da yer alan Aydın otobüs bileti sayfasına göz atın.

2. Çatak Kanyonu, Kastamonu

Çatak Kanyonu, doğal güzellikleri ve sık yemyeşil orman dokusuyla tanınan Kastamonu il merkezine 7 km uzaklıkta yer alıyor. Macera sever gezginlerin gözdesi olan Çatak Kanyonu, botla ya da yüzerek geçilebilen zorlu parkurlarıyla bölgenin en hareketli turistik noktalarından. Kanyon, Çatak Köprüsünün 1 km güneyinden başlayıp, Nalbantoğlu köyünde kesintiye uğrayıp, İnönü’ne kadar devam ediyor.

Kanyonun 6 km’si araçla, bir km’si ise dağ içindeki yürüyüş parkurundan ilerlenilerek ulaşılan gözetleme kulesi tarifi zor bir manzaraya sahip. Deniz seviyesinden 900 metre yükseklikte yer alan gözetleme kulesinden kilometreler boyunca uzanan kanyonun eşsiz manzarasını izleyebilirsiniz.

Kastamonu varışlı en ucuz otobüs firmaları listemiz için turna.com’da yer alan Kastamonu otobüs bileti sayfasına göz atın.

3. Kapıkaya Kanyonu, Adana

Kapıkaya kanyonu

Kapıkaya Kanyonu, Adana’nın Karaisalı ilçesi sınırlarında yer alıyor. Adını Kapıkaya Köyünden alan kanyon, Adana kent merkezine 72 km, Karaisalı’ya ise 5 km uzaklıkta. 200 metre yüksekliğindeki kanyonun merkezinden Niğde’nin Ulukışla ilçesinden doğan Çakıt Çayı geçiyor.

Kanyonun 400 metrelik kesiminde ise güvenliği sağlamak adına korkuluk bulunuyor. Doğa yürüyüşü, trekking, yamaç tırmanışı ve yüzme gibi etkinliklerin gerçekleştirildiği kanyon doğayla baş başa kalmak ve muhteşem fotoğraf kareleri yakalamak için mutlaka görülmesi gereken yerlerden.

Kanyonda 7 bin 250 metre uzunluğunda bir trekking parkuru bulunuyor. Adana varışlı en ucuz otobüs firmaları listemiz için turna.com’da yer alan Adana otobüs bileti sayfasına göz atın.

4. Ballıkayalar Kanyonu, Kocaeli

ballıkayalar kanyonu

Ballıkayalar Kanyonu, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunuyor. Kanyon, doğa yürüyüşü yapmayı sevenlerin ve doğayla baş başa vakit geçirmek isteyenlerin gözde mekanlarından. Kamp ve kaya tırmanışı yapanların da ilgi gösterdiği bölge, dağcı ve izcilerin antrenman yaptıkları bir tabiat parkı olarak da biliniyor.

Uzunluğu yaklaşık 2 km olan ve 40-80 metrelik bir genişliğe sahip vadi, özellikle kentin yoğun temposundan kaçmak isteyen İstanbulluların yeni keşfetmeye başladığı yerler arasında.

Ballıkayalar, şelaleleri, deresi, göletleri ve yemyeşil doğasıyla özellikle fotoğraf çekmeyi sevenlere birbirinden güzel kareler sunuyor. Kocaeli varışlı en ucuz otobüs firmaları listemiz için turna.com’da yer alan Kocaeli otobüs bileti sayfasına göz atın.

5. Şahindere Kanyonu, Balıkesir

şahindere kanyonu

Şahindere Kanyonu, çam ve kekik kokuları arasında nefesininizi açan bir yürüyüş yapabileceğiniz, Türkiye’nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Kaz Dağı Milli Parkı sınırları içerisinde yer alıyor.

Balıkesir’in Edremit ilçe merkezinin 26 km batısında, Altınoluk Mahallesinde yer alan kanyon bölgede yaşayan halkın daha çok piknik ve günübirlik ziyaretleri için tercih ettiği bir yer. Giriş ücretinin 4TL olduğu kanyonda 1 km uzunluğunda doğal bir yürüyüş parkuru ve bu parkurun sonunda bir şelale ve doğal gölet yer alıyor. Y

ürüyüş parkurunun orta ve üst zorluk seviyesinde olduğu Şahindere Kanyonu boyunca yürümek isteyenlerin deniz ayakkabısı ya da su geçirmez ve kaygan bir tabana sahip olmayan bir ayakkabı giymesi şart.

6. Tokatlı Kanyonu, Safranbolu

tokatlı kanyonu

Tokatlı Kanyonu, Safranbolu’da yer alan çok sayıda kanyondan biri. Aynı zamanda nefis bir seyir terası olan bölge, üç kanyonun birleşmesiyle oluşuyor. Şelaleler, kuş cıvıltıları, insanı ferahlatan tertemiz hava ve dahası. Her köşesi çok keyifli.

Bölgeye gelen ziyaretçilerin kanyon manzarasını izleyebileceği, seyir terasının zemini ise camla kaplı. Yükseklik korkusu olanlar için bir nevi cesaret testi. Yerden 80 metre yükseklikte, zemini cam olan bir platformdan Safranbolu’nun şahane doğasına bakıyorsunuz.

Tokatlı Kanyonunda paintballdan yürüyüşe, kamp ve çadır alanlarından atla gezmeye dek pek çok etkinlik var. Kış aylarında da ziyarete açık olan terasın manzarası, her mevsim ayrı güzel. Safranbolu otobüs bileti için turna.com sayfasını ziyaret edin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here