Uçak Bileti

Uçak yolculukları hayatımızı kolaylaştırıyor. Dünyanın birçok noktasına uçakla kısa sürede gidilebiliyor. Geçmişte ulaşmanın imkansız olarak görüldüğü yerler bile uçaklarla gidilebilecek noktalara dönüştü.

Türkiye içinde ve yakın coğrafyadaki birçok ülkeye 3-4 saat gibi kısa uçak yolculukları ile ulaşabilirken; Avustralya, Amerika, Uzak Doğu ve Güney Afrika ülkelerine ancak 10-15 saat gibi uzun uçuşlarla ulaşılabiliyor. Bazı kişileri korkutan uzun uçak yolculukları ile başa çıkmak için birkaç öneriye dikkat etmek gerekiyor.

Uzun Uçuşlarda Hayat Kurtaran 4 Öneri

1. Jet lag olmayın

Uçakla yolculuk edenlerin en büyük korkularından biri jet lag. Saat farklarından dolayı oluşan jet lag varış noktasına ulaşan kişinin vücudunun çıkış noktasındaki saate göre hareket etmeye çalışması nedeniyle oluşuyor. Bunu engellemek için uçağa biner binmez varış noktasının saatini ayarlamak ve ona göre hareket etmek gerekiyor.

Mobil Uygulama

2. Hareket etmek gerek

Uçuş süresi boyunca hareketsiz kalmak ya da az hareket etmek insan fizyolojisi için oldukça tehlikeli. Gündelik yaşamda da uzmanlar tarafından önerilen hareketi uçak içinde sık sık ayağa kalkarak ve koridorlarda dolaşarak, otururken ise ayaklarınızı ileri geri oynatarak gerçekleştirebilirsiniz.

3. Bol bol su için

Kahve, çay ve alkol gibi içecekler kafeinli yapıları nedeniyle hem uykunuzu kaçırır hem de uçuş sırasında sıvı kaybı yaşamanıza neden olabilir. Bunun yerine hafif ve şekersiz içecekleri tercih etmek gerekiyor. En önemli içecek ise su. Seyahat boyunca bol bol su içmek rahatlamanıza neden oluyor.

4. Kıyafet seçimine dikkat edin

Yolculuk sırasında rahat hareket etmek, uykuya geçişi kolaylaştırmak adına kıyafet seçimi de oldukça önemli. Rahat kıyafetler ile uçağa binmekten korkmayın. Kim ne der düşüncesine kapılmadan en rahat kıyafetlerinizle uçaktaki yerinizi alın.

Dünyanın birçok noktasına uçmanın kolaylaşması ile ucuz uçak bileti bulmak da sorun haline geldi. Uçuşunuza hazırlanırken uçak bileti seçimini şansa bırakmayın turna.com‘a uğrayın.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here