Uçak Bileti

Yaklaşık 4,6 milyon nüfusuyla Güneybatı Asya’da yer alan Umman veya resmi adıyla Umman Sultanlığı, Arap Yarımadası’nın güneydoğusu kıyısında bulunuyor. Kuzeybatıda Birleşik Arap Emirlikleri, batıda Suudi Arabistan, güneybatıda ise Yemen ile komşu olanü lke volkanik patlamalar sonucu oluştuğu için “ateşin anası” anlamına gelen Umman ismiyle biliniyor. Binbir gece masallarının ünlü kahramanı Sinbad’ın ülkesi olarak bilinen Umman’da gezilip görülecek birçok yer keşfedebilirsiniz. İşte, deve yolculukları, çöl kampı, adrenalin dolu kanyon yürüyüşleri gibi etkinliklere de katılabileceğiniz ülkede görebileceğiniz o yerlerden bazıları.

Umman’da Görebileceğiniz 6 Yer

1. Mutrah

Umman Körfezinin kıyısında, başkent Maskat’ın hemen batısında yer alan Mutrah, mutlaka gezilip görülmesi gereken eski bir balıkçı kasabası. Mutrah’a gittiğinizde iki km uzunluğundaki harika sahiline uğrayıp, keyifli bir yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Ayrıca geleneksel bir çarşı olan Kapalı Çarşı’ya uğrayıp, çeşitli hediyelik eşyalar da satın alabilirsiniz.

2. Bahla Kalesi

Bahla Vahası’nda yer alan Bahla Kalesi, 12.-15. yüzyıl arasında Banu Nabhan kabilesi tarafında inşa edilen tarihi bir kale. Bu kale Orta Çağ İslam Döneminin en güzel örneklerinden biri. 1987 yıllında UNESCO Dünya Miras Listesine giren ve yakın zamanda restore edilen kale, günümüzde ülkenin en çok ziyaret edilen yerlerinden.

Mobil Uygulama

3. Bait Al Zubair Müzesi

Umman Sultanlığı’nın başkenti ve en büyük şehri Maskat’da yer alan Bait Al Zubair Müzesi, 1998 yıllında ziyarette açıldı. Geleneksel kıyafetler, hançerler, ev eşyaları gibi parçalara ev sahipliği yapan müzede birden fazla sergi salonu buluyor. Ülkenin tarihi ve kültürü hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler bu müzeyi görmeli.

4. Kraliyet Opera Binası

Orta Doğu bölgesinin en büyük ikinci opera binası olarak bilinen Kraliyet Opera Binası, 2011 yılında açıldı. 1100 kişilik kapasitesiyle birçok farklı alanda hizmet veren bu yapı, opera binası, konser tiyatrosu, oditoryum, lüks restoranlar ve bahçelerden oluşuyor.

5. Al Alam Kraliyet Sarayı

Al Alam Kraliyet Sarayı, 1872 yıllında İmam Sultan bin Ahmed tarafından inşa edildi. Sultan Qaboos’un altı ikametgahından biri olan bu sarayın içine girmek yasak ama dış bölümlerinin fotoğraflarını çekmek isteyenlere izin veriliyor.

6. Ghalya Modern Sanat Müzesi

Maskat şehrinde yer alan Ghalya Modern Sanat Müzesi, 2011 tarihinde ziyarette açıldı. İçinde birçok sanat galerisi bulunan müzeyi gezenler, ülkenin yaşam tarzını yansıtan Umman evinin mutfağını, odalarını da görebilir. Çağdaş sanat eserlerinin de sergilendiği müze, ülkedeki sanat aşıklarının buluşma noktalarından biri.

Eğer siz de bu coğrafyanın etkileyici güzelliklerini daha yakından görmek istiyorsanız, Umman uçak bileti kampanyalarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here