Uçak Bileti

İrlanda Denizi üzerinde Britanya Krallığı’na bağlı özerk bir ada ülkesi olan Man Adası, yeşilin en güzel tonlarını saklayan doğası, berrak sulara sahip plajları, etkileyici manzaralara sahip köyleri ve tarihi yapılarıyla görülmeye değer bir coğrafya. Yaklaşık 164 bin kişinin yaşadığı bu Avrupa ülkesini cazip kılan bir diğer özelliği ise 8. yüzyılda Vikinglere yaşam alanı olması ve o dönemin kültürel ve mimari özelliklerini hala koruması.

Man Adası’nda Görebileceğiniz 8 Yer

1. Manx Müzesi

Douglas şehrinde bulunan Manx Müzesi, ülkeye gelen turistlerin en sık ziyaret ettiği kültürel mekânlardan. Çoğunlukla eski eşyalar, giyilmiş kıyafetler ve dondurulmuş hayvanların yer aldığı bu müzeyi görmek için birkaç saatinizi ayırmanız yeterli olur.

2. Port Erin

Tatil yapmak için ülkeye gelen turistlerin gözde durakları arasında bulunan Port Erin, adanın güney bölümünde konumlanıyor. Kumla kaplı plajları, huzurlu atmosferi ve şirin kafeleriyle ruhunuzu dinlendiren bu sahil kasabası, enfes manzaralarıyla da ünlü.

Mobil Uygulama

3. Peel Kalesi

Man Adasının sembol yapılarından biri olan Peel Kalesi (Peek Castle), tarihi kalıntılarıyla bölgeye gelenleri cezbediyor. 11. yüzyılda Vikingler tarafından inşa edildiği bilinen kale, tarihi dokusu ve mimarisini yanı sıra İrlanda Denizi’ni gören nefis manzarasıyla da büyülüyor.

4. Port St Mary

Güneş, kum ve deniz üçlüsünün tadını çıkarabileceğiniz şahane bir tatil adresi olan Port St Mary, adanın güneybatısında bulunuyor. Tertemiz sulara sahip plajları ve incecik kumlarıyla göz kamaştıran şehirde çeşitli tarihi yapılar da yer alıyor.

5. Rushen Abbey

Rushen Abbey (Rushen Manastırı), Man Adası’nın en ünlü dini yapıları arasında. 1134 yılında inşa edilen ve uzun yıllar da ülkenin dini merkezi olarak kullanılan bu tarihi manastır, Ballasalla şehrinde yer alıyor.

6. Castle Rushen

Günümüzde müze olarak kullanılan Castle Rushen (Rushen Kalesi), dünyanın en önemli Orta Çağ kalelerinden biri. Bir dönem hapishane olarak da kullanılan bu tarihi yapı, Castletown bölgesinde konumlanıyor. Kalenin inşası 1200’lü yıllara dek uzanıyor.

7. Cregneash Village

Vikingler tarafından kurulan tarihi bir köy olan Cregneash Village, günümüzde açık hava müzesini andıran bir görünüme sahip. Tek katlı taş binaları ve şirin görünümüyle öne çıkan köy, günübirlik geziler için enfes bir rota olabilir.

8. Great Laxey Wheel

Madenci hikâyeleri dinleyip, yerel halka sohbet edebileceğiniz küçük bir kasaba olan Laxey’de bulunan ve Lady Isabella adıyla da bilinen Great Laxey Wheel, dünyanın en büyük su çarkı unvanına sahip. Kasabadaki madenlerden su pompalamak için inşa edilen bu çark, 1854 yılından bu yana hala çalışmaya devam ediyor.

Eğer siz de Man Adası’nın az bilenen güzelliklerini daha yakından keşfetmek istiyorsanız, Man Adası uçak bileti fırsatlarına göz atabilirsiniz.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here