Uçak Bileti

Yaklaşık 25 milyon kişinin yaşadığı bir Afrika ülkesi olan Mozambik, doğuda Hint Okyanusu, batıda Zimbabve, güneybatıda Güney Afrika Cumhuriyeti ve Svaziland kuzeyde ise Tanzanya ve Malavi ile komşu konumda bulunuyor. Başkent Maputo’nun yanı sıra Pemba, Matola, Xai-Xai ve Inhambane gibi şehirleriyle öne çıkan bu ülkede savan iklimi hâkim.

Mozambik’te Görebileceğiniz 5 Yer

Zaman zaman yaşanan kuraklık nedeniyle zor dönemler yaşanan ülke, Ruvuma nehri havzasında dünyanın en önemli doğal gaz rezervlerinin bulunmasıyla ekonomik açıdan oldukça iyi bir duruma geldi. Doğal gaz rezervleri sayesinde turizm yatırımları bakımından da hızlı bir gelişim gösteren ülke, turizme açılan adalarıyla geleceğin önemli turizm merkezlerinden biri olarak görülüyor.

1. Malavi Gölü

Çevresini saran şahane doğa ve eşsiz manzarasıyla Afrika coğrafyasının en önemli göllerinden biri olan Malavi Gölü kıyılarında birbirinden güzel plajlar da bulunuyor. Eski ismi Nyassa olan Malavi, 560 kilometre uzunluğunda ve 704 metre derinliğinde. Malavi, 29 bin 605 kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyanın en büyük dokuzuncu gölü.

Mobil Uygulama

2. Quirimbas Islands

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde bulunan ve Quirimbas Ulusal Parkı’na da ev sahipliği yapan Quirimbas Adaları, 32 adanan oluşan bir takımada. Mozambik’in bağımsızlığını ilan ettiği 1975 yılına dek Portekiz himayesinde bulunan Quirimbas Islands, günümüzde dalış yapmak için bölgeye gelen turistlerin gözde yerlerinden.

3. Azura Benguerra Island

Yaklaşık 15 dakikalık bir helikopter yolculuğu ile ulaşılan Azura Benguerra Island, ülkenin en popüler adalarından. Altı adadan oluşan Bazaruto Takımadaları’ndan biri olan Azura Benguerra Island, ülkenin güneyinde konumlanıyor. Her türlü su sporunu yapma fırsatı sunan adada, tüplü dalış, şnorkelle dalış, kitesörf gibi birbirinden eğlenceli aktiviteler sizi bekliyor.

4. Mozambik Adası

Mozambik Adası, 1991 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde. Ülkenin kuzeyinde yer alan bu adada yaklaşık 14 bin kişi yaşıyor. St. Gabriel Kalesi ve St. Sebastian Kalesi gibi tarihi yapılara da ev sahipliği yapan bu ada, uzun yıllar ülkenin önemli ticaret merkezlerinden biri oldu.

5. Gorongosa National Park

Mozambik’e gelip safari yapmadan dönmek olmaz diye düşünüyorsanız Gorongosa National Park’ı mutlaka görmelisiniz. Vahşi Afrika filleri, aslanlar ve 500’den fazla kuş türü arasında macera dolu bir gezi yapabileceğiniz Gorongosa National Park’ı ziyaret ederek, bölgenin korunması için hazırlanan projelere kaynak sağlayabileceğinizi da unutmayın.

Eğer siz de bu coğrafyanın etkileyici güzelliklerini, tarihi dokusunu ve kültürel zenginliklerini keşfetmek istiyorsanız Mozambik uçak bileti fırsatlarını değerlendirerek keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Şimdi bavulunuzu hazırlama zamanı.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here