Uçak Bileti

Ukrayna’daki Vorskla Nehri çevresine kurulu, Poltava Oblastı ve oblastı çevreleyen Poltava Raion bölgesinin başkenti olan Poltava, Kharkiv ve Kiev arasında yer alıyor. Poltava Avrupa’da, Mazepa liderliğindeki Kazaklar birliği ile Çar I. Peter’in Rus ordusuna karşı İsveçliler (Charles XII) arasında, 1709’da yaşanan savaşın gerçekleştiği yer olarak biliniyor.

Meydanları, anıtları, Spassky Kilisesi ve October Park gibi görülmesi gereken pek çok yeri bulunan kentin, tarih kayıtlarına geçmeden 1174’ten çok önce, İskitler tarafından kurulduğu düşünülüyor. Şehrin bugünkü adı geleneksel olarak Hypatian Chronicle’de belirtilen Ltava yerleşimine bağlı. Kent, 14. yüzyılda Litvanya, 1569’da Polonya yönetiminde kalırken, 16-17. Yüzyıllarda Kniazhestvo Prensliği’ne bağlandı, 1667’de de Poltava Rus İmparatorluğu’nun bir parçası oldu.

Vorskla Nehri kıyısına paralel olarak uzanan, verimli tarzım arazilerine sahip kent merkezinde dokuma, giyim ve makine endüstrileri bulunuyor. Karasal iklimin etkisinde olan şehirde kışlar oldukça soğuk hatta kar yağışlı geçerken, yaz ayları ise oldukça sıcak geçiyor. Ukrayna mutfağının etkisi altında kalan Poltava’da dünya mutfağından lezzetler sunan restoranların yanı sıra, fast-food ürünler satan uluslararası markaları da bulmak mümkün.

Ukrayna’nın Sakin Keti, Poltava

1700’lerde yaşanan savaş alanı ve Poltava Battle Müzesi, Poltava’nın eteklerinde yer alıyor. Tiyatro severlerin keyif alacağı Gogol Tiyatrosu ile Poltava Savaşı’nın 200. Yıl dönümünü kutlamak için 1909’da inşa edilen White Rotunda Anıtı kentte görülecek ilk adresler. Dostluk Anıtı olarak da bilinen White Rotunda, Poltava’nın simgelerinden biri.

19.Yüzyıldan bu yana düzenlenen Sorochyntsy Fuarı’nda ilginç el sanatları, nakış, halı, seramiklerin yer aldığı en büyük Ukrayna fuarı. Velki Sorochyntsy ise, Poltava şehir merkezine 91 km uzaklıkta bulunan şirin bir köy. Şehir merkezine oldukça yakın olan Vorskla Nehri’nde piknik yapabilir, kürek botu üzerinde biraz fiziksel egzersiz yapabilir veya sadece plajlarından birinde tembel bir gün geçirebilirsiniz. Poltava’nın 17 km güneyinde, kayak meraklılarının gözdesi olan Petrovka, kışın kenti ziyaret edenler için ideal. Zhovtneva Caddesi (Oktyabrskaya), Poltava’nın en popüler caddesi. Mağazalar ve kafelerle dolu olan bölge, yerel hayatın hızını hissetmek isteyenler için mükemmel.

Mobil Uygulama

Ukrayna’nın aort damarı Vorskla Nehri üzerinde yer alan Poltava’da çok fazla gece kulübü bulunmuyor. Büyük Ukrayna şehirlerine göre oldukça sakin olan kentte yer alan Club Shokolad, güzel canlı müzikleri ve partybar’ı ile güzel bir seçenek. Ancak şehrin en önemli etkinliği olan ve her sene Nisan ayında gerçekleştirilen Poltava Folk Festivali’nde, sabah saatlerine kadar süren, köpük partileri, dans şovları ve gece kulübü etkinlikleri düzenleniyor.

Poltava’ya nasıl gidilir

Poltava’nın ulaşım altyapısı, Kiev, Kharkiv ve Kremenchuk’a demiryolu bağlantılı iki büyük tren istasyonundan oluşuyor. Kente ulaşım için Kiev veya Kharkiv’e gelip buradan trenle Poltava’ya geçebilirsiniz. İki uluslararası havalimanın bulunduğu Kiev’e İstanbul’dan haftanın 7 günü direkt uçak seferleri mevcut. Bunun için bir uçak bileti almanız yeterli.

The White Arbor, Poltava Dumplings Monument, Savior Church, Shevchenko Monument by Kavaleridze, The Round Square, Uspenska Church, Poltava Battle Redouits, The Holy Cross Exaltation Monastery ve Poltava Mosque gibi pek çok görülecek yeri olan Poltava’yı keşfedin.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here