Uçak Bileti

Uçak bileti fiyatlarının düşmesi, farklı hava yolu şirketlerinin düzenlediği kampanyalar ve sektördeki rekabetten dolayı bir yerden bir yere gitmek için uçak yolculuğunu eskisinden çok daha fazla kullanır olduk.

Kısa mesafelerde bile birçok kişi otobüs ve özel araçla seyahat yerine uçakla yolculuğu tercih ediyor. Hayatımızda eskisinden çok daha fazla yere sahip olan uçak yolculuklarında uyulması gereken sıkı kurallar bulunuyor. Bu kurallara uyulmaması halinde yolcunun uçağa alınmaması, gidilecek havalimanında polis eşliğinde gözaltına alınma ya da ilgili hava yolu firmasının o yolcuya bir daha uçak bileti satmaması gibi engelleyici yaptırımlar uygulanabiliyor.

Uçak Yolculuklarında Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

1. Uçuştan önceki kural dışı davranışlar

Yolcuların seyahat sırasında olduğu gibi daha uçuş başlamadan da uyması gereken bazı kurallar var. İlgili hava yolu şirketinin çalışanları yolcunun uçuştan önce uyması gereken kurallara aykırı bir durum görmeleri halinde uçağa biniş hakkını reddetme hakkı bulunuyor.

Mobil Uygulama

2. Uçuş sırasında kural dışı davranışlar

Uçuş sırasında uyulması gereken kurallar sivil havacılık dünyasında en ciddi yaptırımlara sahip kurallara olarak biliniyor.

Kabin ekibinin talimatlarına uymak, kabin ekibi ve diğer yolculara saygı göstermek, güvenli ve makul davranışlarda bulunmak, uçuş emniyeti ve güvenliğini tehlikeye atmamak uçuş sırasında uyulması gereken kurallar arasında.

Uçuş sırasında uyulması gereken kurallara aykırı bir davranış gösteren yolcular bu durum fark edildiğinde ciddi yaptırımlarla karşılaşabiliyor. Böyle bir durumda uçak rota değiştirip planlanmayan bir iniş yapabilir, iniş noktasında güvenlik güçleri uçağı karşılayabilir, kural dışı davranışlarda bulunan yolcu gözaltına alınabilir, para cezasına çarptırılabilir ya da mahkemeye sevk edilebilir.

Uçuş sırasında cep telefonunu kullanmak, emniyet kemerini bağlamayı reddetmek, sigara içmek, tuvalette seks yapmak, uçuş ekibi ya da yolcuları taciz etmek, alkollü bir şekilde uçağa binmek, korkutucu davranışlarda bulunmak, genel düzeni bozan davranışlarda bulunmak, uçağa ya da içindeki eşyalara zarar vermek telafisi olmayan sonuçlara sebep olabilir.

Başkası tarafından verilen ve size ait olmayan bagajı kabul edip bu bagajla uçağa binmek de bu eşyayla ilgili yaşanabilecek olumsuz durumlarda sorumluluğu üzerinize aldığınız anlamına geleceğinden başkalarının bagaj konusundaki taleplerini kibarca reddetmeniz en doğru davranış biçimi olacaktır.

3. Sivil havacılıkta suç olarak kabul edilen davranışlar

  • Hakaret ve sövme
  • Fiziksel saldırı
  • Cinsel taciz ve genel ahlaka aykırı davranışlar
  • Tehdit
  • Talimatlara uymama
  • Uçak içinde sigara içme
  • Yasak olduğu sırada elektronik cihaz kullanma
  • Hırsızlık
  • Uçağa ya da ekipmanlara zarar verme
  • Duman algılıyıcılarını kurcalamak

Konforlu ve huzurlu bir uçak yolculuğu için kurallara uymak, kabin ekibinin talimatlarını dinlemek büyük önem taşıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Overbooking nedir?

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here