Uçak Bileti

Hava yolu ile seyahat edecek yolcuların iç ve dış hat uçuşlarında uçak içinde yanlarında bulundurabilecekleri sıvılarla ilgili uluslararası kurallar uygulanıyor.

Kabin bagajlarında taşınmasına sınırlama getirilen sıvılar, uçak altı bagajlarında hava yolu işletmesinin kuralları içerisinde taşınabiliyor. El bagajı, yolcuların son güvenlik kontrol noktasından geçtikten sonra uçağın içine kadar götürdükleri bagajı ifade ediyor.

El Bagajında Sıvı Taşıma Kuralları

1. Kısıtlamaya dahil olan sıvılar

  • Su, şurup, içecekler de dahil olmak üzere tüm sıvılar
  • Kremler, losyonlar, yağlar, kozmetik yağlar, kolonya, parfüm, maskara dahil olmak üzere tüm makyaj malzemeleri
  • Tıraş köpükleri, deodorantlar, diş macunu dahil olmak üzere her türlü macun kıvamındaki maddeler
  • Reçel, bal, yoğurt, pekmez, salça gibi yiyecekler
  • Kontak lens sıvıları, şampuanlar

El bagajında sıvı taşıma kısıtlamaları yolcuların seyahat sırasında yanlarında sıvı ürünler bulundurmasını tamamen yasaklamıyor. Ancak belirli ölçülerle sınırlandırıyor. Her yolcu uçuş sırasında 20×20 cm boyutlarında ve 1 litrelik ağzı kilitli şeffaf plastik poşet içerisinde her biri 100 ml’yi geçmeyecek şekilde sıvı, jel ve sprey ürünlerini taşıyabiliyor.

Mobil Uygulama

2. Özel durumlar

Özel durumlar göz önünde bulundurularak kısıtlamada bazı esneklikler uygulanıyor. Bebekle seyahat eden yolcuların seyahat süresince yetecek kadar mama, süt bulundurmasına izin veriliyor. İlaç kullanımı zorunlu olan yolcuların seyahat sürecince yeterli miktarda orijinal kutusunda ve ambalajında ilaç taşımasına izin veriliyor. Ancak bu yolculardan yanlarında taşıdıkları ilacı ya da mamayı tatmaları istenebiliyor.

3. Uygulama şartları

  • Her bir yolcu 1 adet şeffaf plastik poşet taşıyabiliyor
  • Poşet içerisinde yer alan ürünlerin her birinin en fazla 100 ml olmasına izin veriliyor
  • Kabı 100 ml’yi geçen ürünlerin her ne şartta olursa olsun kabin bagajına konulmasına izin verilmiyor
  • Check-in sırasında beyan edilen ve bagaj altına verilen çantalara konulan sıvılara ilişkin herhangi bir sınırlama bulunmuyor
  • Herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak için el bagajı ve kabin bagajı hazırlanırken kurallara uygun bir sınıflandırma yapmak büyük önem taşıyor

4. Zeytinyağı, bal ve pekmez taşıma kuralları

Zeytinyağı, bal ve pekmez gibi yiyeceklerin taşınmasıyla ilgili hava yolu şirketlerinin farklı uygulamaları bulunuyor. Uçağa zarar verip tehlike oluşturabilecek sızıntıların önlenmesine dair kurallara göre iyi ambalajlanması şartıyla bu yiyecekler uçağa kabul ediliyor.

Şişe içerisindeki zeytinyağı, pekmez ve bal check-in sırasında kontuar görevlileri tarafından kontrol ediliyor. Maksimum sınır yolcu başına 5 litre olarak belirleniyor. Sızıntı olmaması için her bir şişede yüzde 5’lik bir boş alan bırakılması gerekiyor.

Bagaj hakkı aşılıyorsa ekstra bagaj hakkı satın alınması gerekiyor. Yiyecekler kutusu dışında ayrı bir poşete konularak ağzının sıkıca kapatılması ve bağlanması gerekiyor.

Otobüs Bileti

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here